Claudia Galli Concha

Hur flyger vi med två barn?

Det har trillat in några frågor här kring hur vi flyger på våra långresor.

Ja, en sak jag vet är att jag varje gång vi flyger drömmer mig bort i att vi har obegränsat med pengar och att vi alltid har råd att åka den finaste klassen där man har hur mycket plats som helst.

Men det har vi inte så vi flyger som vanligt. Och Celeste flyger gratis tills hon blir två mot att vi har henne i knät, vilket ju blir ganska tungt och inte helt bekvämt i 12 timmar, men nu var det sista resan och det gick helt okej, men jag tror både hon och jag är rätt sugna på varsitt säte nu. Haha.

Chloe har eget säte.

Men sen när Celeste också får eget så kommer vi att få sitta uppdelat på dom flesta plan, 3 + 1, men som sagt, skönt att få eget. Dyrare men skönare.

Har ni några fler frågor om att flyga med barn så fråga på. Jag vet allt vid det här laget!

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emelie

  Vi ska flyga till USA i oktober och vår minsta är 2år. Får man ha med snacks och dricka i handbagaget? Och det där med filmer på flyget undrar jag också om😊finns det barnfilmer och är de endast på engelska el hur funkar det? Våra äldsta är 7 å 9år…Tack😀

  1. Mimmi

   Hej! Tänkte att eftersom jag jobbat i kontrollen på flygplats så kan jag svara om dricka och snacks 🙂 när du går igenom säkerhetskontrollen får du inte ha med dig mer vätska än vad som ryms i en 100 ml-behållare, och varje resenär får ha med sig en 1-liters genomskinlig plastpåse där ens vätskor ska få plats (med vätskor menas både krämer, spray och flytande ämnen). DOCK får man ha med sig barnmat (såsom barnmatsburkar, klämmiga, smoothies etc) och det behöver varken vara 100 ml-behållare eller få plats i en enliterspåse. Bara ta upp dem i kontrollen och visa dem, så kommer de testas i en maskin och så är det klart. Nappflaskor och dylikt ska vara tomma genom kontrollen, men sen kan man fylla på dem inne på flygplatsen och ta med på planet. Festis och sånt är inte godkänt i kontrollen, men kan ju köpas på flygplatsen och sen tas med,
   Film-frågan får Claudia svara på, haha 🙂

 2. Henriette

  Hej hej
  Vi ska flyga 11 h i nov med våra barn. Den stora är inga problem med den lilla är 23 månader då. Så det blir knät och första gången hon ska flyga så länge. Jag vet att det kommer ligga mest på mig att ha henne i knät då hon är inne i en mamma period. Så jag undrar helt enkelt vad bästa tipset är till oss. Hon är en livlig liten tjej o jag tror det kommer bli svårt att sitta still länge. Har ni med massa saker att pyssla med? Eller ni kör mycket på iPad? Har det gått bra att få era barn att sova på planet? Och hur har de då sovit?
  Kul att ni är hemma igen och hoppas jetlagen lägger sig snabbt. 🙂

  1. claudiagconcha

   Ja, det blir som jag nu med Celeste. Hon sitter med mig hela tiden och sover på mig, hon sover helt ok men det är ju inte optimalt:). Vi har med mycket pyssel och snacks (olika snacks som dom tycker om räddar många situationer;)) och padda men dom brukar inte titta på den eftersom det alltid finns entertainment system på långflygningar. Celeste har inte spring i benen, men det hade Chloe, så med henne brukade jag vara uppe och gå var 3/4:e timme om hon inte sov. Lycka till! Kram!