Claudia Galli Concha

Hello I´m Vegan

  Ja, ni som har lyssnat på senaste podden vet ju vad det här handlar om.
Men shit vilken utmaning, det trodde jag inte riktigt. Jag har nog varit och tallat på vegetarian gränsen några gånger för att jag helt enkelt inte vet, men kylskåpet är fullt med sojaprodukter nu och jag älskar ju sojaprodukter så det är inga som helst problem. Och sojanuggets som jag äter på kvällarna. Mums!

Luncherna är desto svårare, när man äter ute…men idag ska jag gå till en vegansk restaurang har jag tänkt så då håller vi tummarna för att det blir toppen. Sen ikväll tänkte jag testa att laga något?
Jag har hittat ett recept på glasnudlar med krispiga grönsaker och cashewnötter, det låter otroligt gott och då kan dessutom Manuel få äta kyckling till. Det är lite…eller rättare sagt det är helt omöjligt att få med honom på den här utmaningen. Har ni annars några bra recept?

Nu ska jag ta min andra kopp kaffe…med sojamjölk. Puss och godmorgon. 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Jag gör gärna och ofta kikärtscurry! Enkelt och hyfsat snabblagat.
    Fräs en lök, färsk chilli ( i valfri mängd) i smör, fräs med curry och andra kryddor du gillar, jag brukar ha i lite spiskummin. Ha i två burkar hela tomater men va lite försiktig med vätskan så det inte blir för vattnigt. Häll av en burk kikärtor (gör maränger på spadet!) ha i dom och kläm i så mycket vitlök du vill, grönsaksbuljong och salt och pepper efter smak. Puttra till lagom konsistens. Servera med lite otlays på mackan ( gott att klicka i på tallriken) och ett gott bröd. Supergott!!
    Hoppas att du förstod någonting. Min gramatik är inte den bästa 🙂 Kram

  2. Evelina

    Podden hackade i slutet när jag lyssnade. Hann höra att Matilda ska leva på 150 kr/dag. Sen bröts det. Ska du äta veganskt som utmaning? Kram och trevlig helg!

  3. Ida

    Så roligt att du kör vego! Alltid kul när människor man gillar goes vegan 😀

    Finns såå många bra youtube-kanaler och bloggar med inspo! Mitt favoritrecept är det här http://www.cinderalley.com/2013/04/meatless-monday-varldens-enklaste-bonbiffar/ Såå enkelt om man köper färdiga bönor. Annars får man planera lite och blötlägga… Inte svårt men man får planera bara 🙂
    Det finns verkliga inga vettiga skäl att käka kött, så han kommer nog också sluta när argumenten sinar. ”Det är gott” räcker inte. ”Jag vet inte hur man gör” duger inte heller, hela internet är fullt med recept och how-to-videos. Bara att köra 😀

    Åh, btw, ni måste testa Oumph Pulled Pork. Sååå gott! 😀

  4. Ellinor

    Sojamjölken och havremjölken brukar skära sig så i kaffet, så jag rekommenderar IKAFFE, havrebaserad men den skär sig inte i kaffet 🙂 sojamjölk i te är klockren!

    Kram och lycka till

  5. Diana

    åh vad jag önskar att jag hade kunskapen att bli vegan, på allvar alltså. Men jag är för löjligt kräsen med maten, som ett barn, tycker inte om något alls nästan och kan mer eller mindre leva på en och samma grej hela tiden, vilket inte är bra alls. Hur blir man mätt och lagar enkel mat till hela familjen om man är vegan, det går men JAG vet inte, saknar kunskap helt. Vet inte ens hur man blir vegetarian. :/ Okunskap är min plåga. 😀

    1. Ida

      Hela internet är fullt av inspo och recept! Bara att läsa på och köra 😀 Jag gav mig själv en vecka att sätta mig in i det. Det räckte. Detta var för cirka 6 månader sen, och jag var extremt ointresserad av matlagning… Nu är det nästan ett intresse och jag äter sjukt mkt godare mat. Finns många bra grupper på Facebook. T.ex ”Vad lagar du för veganmat idag?” Super!

  6. A-M

    Vill inte vara tråkig och påpeka grejer men var lite försiktig men sojaprodukter när du ammar. Min lilla är mjölkprotein allergiker så vi fick träffa dietist. Soja är väldigt allergiframkallande och går över i mjölken. Det finns andra alternativ typ havre, mandel samt naturligt mjölk/köttfritt typ falafel (super enkelt att göra själv) super intiativ! Lycka till 🙂

  7. karoline

    finns otroligt god färsk pasta att köpa/ göra själv om man kan som är både glutenfri och vegetarisk/vegansk.
    Bakad potatis med fyllning, tex små svarta bönor, röra på soyayoggi nasturell ta vad du gillar vitlök, gurka, rivna morötter, bönor ät mycket bra proteinkälla. Finns även fina vegansnitzlar att köpa. Alla soyaprodukter som ersätter kött är inte veganska utan det brukar stå vegan på förpackningen. Lycka till.