Har tjejerna det sämre här? – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Har tjejerna det sämre här?

Igår när vi satt och åt middag frågade Manuel om jag trodde att tjejerna har det sämre här än hemma? Här har dom ju inga vänner (framförallt Chloe), dom har inte sitt eget rum, alla sina saker…ja.

Mitt svar kom spontant -Nej! Det här är ju livet för dom!

Dels kan jag säga det för att Chloe har inte en enda gång sedan vi kom hit frågat efter sina kompisar hemma, jag tror inte hon har haft den saknaden, vilket såklart är jätteskönt, man vill ju inte att barnen ska längta.

Men sen har ju det här livet blivit så bra, vi har hittat en massa roliga aktiviteter och ställen och gå till, vi har hittat andra föräldrar och barn dom vi stöter ihop med på alla olika platser vi går till, det behöver inte bylsas på med en massa kläder när man ska ut. Vad det gäller sakerna så tror jag bara att det är bra att inte vara för fästa vid prylar. Dom hade med sig leksaker, dom har fått lite nytt här, dom har allt dom behöver.

Nej, vi ger våra barn en väldigt fin vinter. Det tror jag. Osäkert hur mycket dom kommer komma ihåg men vi skapar fina minnen som familj och när vi föräldrar mår bra och njuter så har barnen det bra.

Och när man kan leka på stranden i solnedgången så finns det inte så mycket mer man kan önska i livet.

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Liz

  Dessutom härjar ju våltäktdmän lösa i Malmö för tillfället, så ni har det nog betydligt bättre där ni är! Vidrigt att man som tjej inte ska kunna känna sig trygg på Malmös gator och leklplatser (!!!)

 2. Petra

  Min åsikt är som din.. Tror inte hon saknar sina kompisar, tror hon är för liten för att förstå vad kompisar är bra för.. hon har ju er, ni är hennes bästa kompisar o det viktigaste i livet för henne!! fortsätt att njut!!

 3. Hanna

  Tack för en fin blogg.

  Jag och min man är sugna på att ta en lite längre paus från jobb och bosätta oss utomlands någon månad nu när barnen fortarande är små.. Vi har funderat på Kalifornien. Har du något tips på hur man hittar boende?