Gör egen granola / Mitt recept – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Gör egen granola / Mitt recept

Det här är verkligen inte svårt!

Jag vill börja med att skriva det så att ni som är som jag (brukar vara) ändå ska fortsätta läsa, för det är värt det. Så fortsätt läs. Ni kommer att tacka mig!

Jag pratar om hemmagjord granola. Slår ALL granola som man kan köpa i butik. Inget snack.

Och det är verkligen inte svårt att göra och det tar ingen tid, det enda man måste göra är att köpa hem ingredienserna, men dom kan också skifta, det du behöver som bas är havregryn och honung, sen är det ganska fritt.

Såhär gör jag min granola:Göra egen granola

5 dl havregryn (brukar köra fiber men inget måste, här blev det vanliga)
5 dl riven kokos, alltså flarn, eller chips eller vad man kallar dom:)
1 dl linfrön
2 dl grovhackade nötter (linda in i en kökshanduk och slå lätt med en hammare, tadaaa!)
3 tsk malen kanel
1/2 tsk salt
2 dl honung
1 msk vatten
Göra egen granolaGöra egen granolaGöra egen granolaBlanda ihop allt på en gång, se att allt har fått lite kontakt med honungen, det ska inte vara dränkt jag har alltid precis så mycket så att när jag ställer in det i ugnen så känner jag, tog jag för lite?

Lägg ut ett bakplåtspapper på en ungsplåt, lägg ut mixen jämnt över plåten och ställ in i ugnen som ska vara på 175 grader, ha det inne 7-10 min, rör om på plåten och låt det stå ca 5-7 minuter till.

Det är väldigt olika beroende på ugn så man får ha lite koll.Göra egen granolaJag brukar ta ut plåten när det känns som att den börjar brännas i hörnen då tycker jag att den är bra, vill man ha en mer rostad smak så ska man vänta lite längre.

Låt det kallna, då stelnar det också till, när den kommer ut ur ugnen är den fortfarande mjuk och så ska det vara, den stelnar sen.Göra egen granolaSen är det bara att servera till precis vad man vill!

Just nu så blir det mycket yoghurt och bär här hemma…och på kvällarna äter jag den precis som den är, haha, så gott!

Lycka till med er egen granola och som sagt, honung och havregryn är basen sen kan ni testa er fram så mycket ni vill!

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helena

    Wow vad gott det var! Nu har jag två fina fyllda burkar att njuta av tillsammans med barnen😍på landet! Kram och tack för tipset och den positivitet.
    Jag följer dig varje dag och blir så inspirerad och glad av dina inlägg😊

  2. Åsa S

    Tack för receptet. Jag blev sugen att prova. Dock skulle jag inte våga lägga i linfrön, även om de är hela, med tanke på att de bildar vätecyanid i matspjälkningsprocessen.

Annons