Claudia Galli Concha

Glutenfri Musli & Granola

I samarbete med FinaxDSC06437-2Godmorgon kära läsare!

Finax har tagit fram ett gäng glutenfria produkter (bl.a brödmixen jag bakade till häromdagen:)) och jag har fått äran att testa mig igenom lite av deras sortiment. Vilket jag är väldigt glad för! Jag har läst en del om glutenfritt de sista dagarna och inser att det nog inte vore så dumt att testa att köra en glutenfri kost under en period och se vad som händer i kroppen.

Är det någon av er som kör glutenfritt? Varför isåfall? Och hur är det? Vad har det haft för effekter?
Jag är jättenyfiken!

Här är mina nya frukostkamrater:

Musli / Äpple, Päron och IngefäraDSC06441-3 DSC06444-3Väldigt god och full med smaker jag tycker om, den är även fylld med pumpakärnor vilket jag älskar!
Passar bra med fruktyoghurt eller naturell yoghurt med syrliga bär.

Granola Naturell:DSC06440-3 DSC06443-3En ren Granola bestående av rostade boveteflingor med god, lite söt smak. Perfekt att ha som bas och sen lägga till nötter och sånt man eventuellt vill ha i. Eller äta den som den är. Den är så god!

Granola / Jordgubbar och FläderDSC06442-3 DSC06446-3Också en väldigt god Granola. Den är lite syrlig i smaken vilket är uppfriskande. Den här äter jag helst till en vaniljyoghurt eller en grekisk yoghurt med honung.

Min favorit är…Granola Naturell! Men som jag har skrivit…alla är fantastiska alternativ till den vanliga tråkiga (och mindre nyttiga) morgonmuslin. Heja Finax och heja Glutenfritt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    För att jag har gluten . Skulle inte självmant äta glutenfritt då det gör svårt för restauranger och ta allergin på allvar när många har det som diet . Fin blogg

  2. Miaa

    Ja slutade med gluten för fem år sen, jag undviker även mjölkprodukter och försöker att inte äta allt för mycket sötsaker, men svag för mörk choklad, men gluten unviker jag helt.
    Jag hade svår psoriasis och även svår reumatism.
    En tid efter kostomläggningen så blev psoriasisen mindre aggresiv och blev sen bättre och bättre, idag är jag nästan symtomfri, men jag tror inte att det beror bara på kosten, det är självklart annat som spelar in också, men jag vågar inte chansa och börja om med gluten, för det kanske skulle göra att eksemen värre igen, helt enkelt inte värt att chansa!
    Även allmänt sett så upplevde jag en förbättring i kroppen, jag tror även reumatism mår bra av att undvika vetemjöl, det sägs att det kan förvärra inflammationer i kroppen.
    Så jag hyllar glutenfritt 🙂

    1. claudiagconcha

      Tack Miaa! Otroligt intressant läsning! Wow! Hmm, det här gör mig inspirerad att gå in mer för det. Kram!

  3. Veronica

    Jag är glutenintolerant och har varit hela mitt liv. När jag var liten var de jobbigt eftersom de då knappt fanns något glutenfritt att köpa, å de som fanns gick knappt att äta, så min mamma bakade allt bröd själv.
    Idag finns de så otroligt mycke glutenfritt att välja på, de enda som är surt är att de är så jäkla dyrt!!

  4. kaithe

    Jag har ätit glutenfritt sen 3 -4 år tillbaks för att jag var svullen om magen av vitt bröd,pasta ris mm. Så jag testa och mår mycket bättre därför väljer jag glutenfritt. Och jag gick ner i vikt och bara det är ju plus

  5. Lovisa

    Jag är glutenintolerant så min kost består av glutenfritt såklart. Jag fick diagnosen när jag var 12, så det är mycket gott som jag saknar från tiden innan. Jag kan ju äta det goda med gluten i, men vill inte få ont i magen! Och sen kan de komma följdsjukdomar men också kan man ha det svårt att bli gravid, o som jag skrev igår, det är något jag verkligen vill! De blir ju bara mer och mer av det glutenfria, synd bara att de är så himla dyrt!