Claudia Galli Concha

Enkelt glutenfritt bröd

I samarbete med FinaxDSC06373-2Jag har precis har bakat min första glutenfria limpa!

Det är två ovanliga saker i den meningen…jag har bakat OCH glutenfria.
Det hör inte till vanligheterna att jag bakar, jag tycker att det är jättekul när jag gör det men jag gör det helt enkelt inte så ofta, men därför är såna här samarbeten så otroligt bra, då pressar jag mig till att göra det och njuter alltid hela vägen i mål.

(Dock insåg jag idag att jag behöver köpa nya bak bunkar om jag ska bli så där härligt inspirerad…mina är trötta och gamla, nåja, tills nästa gång)

Hur som helst Finax har tagit fram den här lantbrödsmixen som är glutenfri.
Otroligt smart med en mix som man bara behöver blanda med vatten.
Lite som bakning for dummies;).DSC06375-2 Jag började med att knåda ihop degen, ja, alltså väga upp halva förpackningen i en bunke, ha i vatten och sen knåda i 7 min, när degen var klar la jag den på bakbord med glutenfritt mjöl och gjorde den till en limpformad…sak.DSC06376-3 In under en fuktig bakduk och jäsa i 35 min.DSC06378-2 När brödet hade jäst färdigt skulle man göra några skåror uppe på limpan och skvätta vatten på den så att den blev lite fuktig, det blir ett krispigare skal då.DSC06379-2In i ugnen på 200 grader i 30 minuter och voilá!DSC06380-2 DSC06383-2 Väldigt, väldigt gott bröd! Jag åt snabbt upp två skivor med mycket smör.
Det var otroligt gott och så enkelt, aktiv tid tog det ca 10 min att göra, sen jäsa och ugnen men då kan man ju göra annat, hänga med bebis t.ex.

Perfekt! Nu ska jag baka bröd minst en gång i veckan!

Om du vill läsa mer om Finax Glutenfria Produkter så kan du gå in härDSC06385-2

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.