En skrämmande och spännande insikt – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

En skrämmande och spännande insikt

Vi flyttade ju igår.

Vi var tvungna att flytta för eftersom vi bara skulle vara här i en månad från början så hade vi inte vår lägenhet mer än en månad. Så igår flyttade vi in i en ny lägenhet ca 10 minuters bilresa från vår förra. Det är en jättefin lägenhet, ett bättre läge, vi ser havet, allt är toppen MEN…jag har ju känt sedan vi kom hit att den lägenheten i det lägenhetskomplexet vi bodde i var något extra, eller inte just precis den lägenheten utan huset, att det ligger lite off, att det finns många palmer…allt känns…hemma på något sätt. Som om jag hade bott där i ett tidigare liv, som att jag hör dit.

Vi var ju där för 1,5 år sedan och då älskade jag det men den här gången var det på ett annat plan. När vi kom dit den där eftermiddagen för en månad sen så kände jag att jag kom hem på något sätt. Vi båda kände så. Och barnen anpassade sig så snabbt så att det kändes som att dom och väldigt snabbt blev trygga.

Det här är en lite läskig insikt. Vill jag bo här? På riktigt? Kan vi bo här? Hur skulle det se ut? Rent logistiskt, hur skulle vi lösa det?

Ska vi fortsätta att spendera långa perioder här kanske? Halva året här och halva i Sverige…hmm…det återstår att se. Vi måste prata om det på riktigt nu. Ska vi göra en så stor förändring i våra liv?

Har någon av er gjort långa flyttar? Någon som spenderar halva året utomlands? Hur funkar det för er?

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofi

  Jag och min man bor i Malaysia just nu. Kom hit för 1 år sen då han blev förflyttad i sitt jobb. Har 1 år kvar på kontraktet, sen blir det hem till Sverige igen. Det är verkligen en upplevelse att få stanna så här länge. Är glad att vi tackade ja till det, för som sagt man lever bara en gång. ☺️ Men det är klart man längtar till familjen i Sverige ibland. Ta chansen om ni får den! Lycka till med beslutet! 😘
  PS. Min syster bor btw i Hollywood just nu, hon skulle verkligen vilja bor kvar i USA. Hon är som ni och inte gillar vintern. 😉
  Nu blev det långt här, 🙈 men tack för en intressant blogg!

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Det låter ju underbart! Jag älskar när livet tar en till olika platser! Ja, vädret här är ju betydligt roligare än hemma.
   Tack för att du läser! Kram!

 2. Erika

  Du har bara 1 liv! En chans att göra saker du vill. Man kan aldrig gå och vänta och göra saker sen, för vem vet vad som händer imorgon. Lite så tänker jag Och med det menar jag att det är klart ni ska prova 💕 Funkar det inte så får man ta i det då.
  Kram 💜

 3. Evelina

  Åh! Vore ju superhäftigt om ni flyttade dit! Jag ser gärna att du fortsätter blogga därifrån isåfall. det var så jag började följa dig på insta när ni var där förra gången . För att jag trodde att ni bodde där 🙂 så härligt att läsa alla inlägg och se alla bilder från venice och LA.. Var där för 2 år sen, mitt livs bästa resa . Längtar tillbaka ,drömmer om att en dag ska jag och min man ta med Elliot (nu 10 mån) dit 😍. Kram och lycka till!

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Jag kommer alltid att blogga, haha.
   Ja, ni måste komma hit, perfekt med barn!
   Vänta till Elliot är ca 1,5 år sen kommer han att ha så kul här med alla fina lekplatser:)
   Kram!

 4. Sophia Guerra

  Vi har bott både i Shanghai och bor just nu i North Carolina med barn. Tycker det är underbart. Min dotter trivs jättebra med förskola här och det sociala livet.

 5. Christine

  Bodde i Los Angeles i 15 år, från att jag var 19-35 år. Fantastisk stad att bo i, men jag längtade hem. Passa på att bo där nu, för jag hade nog inte bott där när det är dags för barnen att börja skolan. Jobbade som lärare i LA, nu här hemma i Sverige, skolan här är definitivt bättre. Lycka till med erat beslut 😊

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Åh! Då kan du ditt LA:). et här skulle isåfall vara innan tjejerna börjar skolan. Tror också på Sverige när det kommer till skolgång. Kram!

 6. Carro

  Jag har bott i Grekland med gradvis utökning på vistelselängd, upp till 1,5 år som längst sammanhängande. Dock inte med barn.

   1. Carro

    Det är fint och ganska lätt med papper och liknande iom EU. Rätt byråkratiskt förstås, som Italien. Men kul att testa. Det kanske är det ni gör nu – testar? 🙂