Claudia Galli Concha

En mycket bra nyhet!

Åh, jag är så otroligt glad!

Idag fick jag ett mail med informationen att hela min nästa kollektion av Pocci Pocci kommer att bli GOTS certifierad. Äntligen!

För er som inte vet vad en GOTS märkning innebär:

Global Organic Textile Standard (GOTS) är en internationell märkning för kläder och textil som omfattar både sociala och miljömässiga krav. GOTS syftar till att underlätta för konsumenten att välja textilprodukter där ett helhetsperspektiv tagits med hänsyn till både miljö och socialt ansvar i hela kedjan. Kedjan innefattar flera steg; odling, plockning, beredning och tillverkning av själva plagget.

Så för att göra det lite mer kortfattat och förståeligt så kommer mina kläder i framtiden vara ”säkra”.
Det här har varit mitt mål från början men GOTS certifieringen kräver ju såklart vissa regler och förutsättningar och det är dyrare att producera kläderna  på det här sättet, men jag tycker att det är så otroligt värt det.

Med allt som händer i vår värld idag så känns det nästan som en förutsättning att kläderna produceras med tanke på miljö, annars vet jag inte om jag hade velat fortsätta med kläderna. Jag är ändå med och skapar konsumtion och då känns det viktigt att göra det med ansvar.

Så Pocci Poccis höstkollektion kommer alltså att ha en sån här märkning. Yeeey!

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Terese

  Hej! Var inne på din blogg för ett tag sedan, då du hade rabatt koftan. Jag är inte ute efter rabatt, men däremot undrar jag om det kommer mera storlekar? Då det var slut i den storleken och färgen jag ville ha?

 2. Claudia Maly

  Ska man tolka det så som att dina tidigare klädkollektioner inte har varit ”säkra”
  Så klart positivt med att den kommande blir GOTS märkt 😁 Det lila jackan som jag beställt är såå fin 😍
  Kram Claudia

  1. claudiagconcha

   Jo, det har dom absolut, dom har till och med gjorts på samma fabrik, men det krävs kontroller av fabriken för att få göra GOTS märkta tyger och det har äntligen blivit klart!