En lyx som alla har råd med – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

En lyx som alla har råd med

I annonssamarbete med Urtekram

Jag måste börja det här inlägget med en rolig detalj. När Urtekram frågade mig om jag var intresserad av ännu ett samarbete med dom (mitt fjärde!) så sa jag självklart ja, eftersom jag är ett stort fan, men när dom sen sa att jag fick välja vilken serie jag ville skriva om så blev det svårt.

Jag har ju testat alla serier och jag är genuint väldigt förtjust i alla. Men däremot så har jag aldrig skrivit om Aloe Vera serien så jag kände att det var dags att den får kliva fram i rampljuset. Men som sagt. Jag har favoriter i alla serier.

Det jag vill skriva om nu och det som jag tycker att alla måste bli informerade om det är varför det är bra att använda ekologiska produkter.

Vi vet att vi ska tänka på vad vi stoppar i oss, även om vi inte alltid gör det, och vi vet att man inte ska dricka för mycket alkohol eller röka, men varför ska vi vara snälla mot vår hud?

Herb Research Foundation har tagit fram dom här uppgifterna:

En kvinna utsätter i snitt sin hud för ca 200 kemikalier per dag

Huden suger i snitt upp ca 2 kg kemikalier per år

Upp till 60% av det du smörjer in dig med absorberas av huden

Och tänk att vi kan välja det här! Vi kan ju faktiskt välja vad vi smörjer in oss med och det behöver inte vara dyrt, det är ju Urtekram ett bevis på.

Exempel på förbjudna ingredienser

i ekologiskt certifierad kosmetik (enligt Ecocert Cosmos Organic):

Petrokemikalier, tex mineralolja & silikoner ämnen som kroppen inte känner till.

Syntetiska färgämnen och konserveringsmedel,Parabener E218

Syntetiska parfymämnen, Ftalater (mjukgörare i plast & gummi)

Så nu har ni fått mycket fakta men jag tycker att det är viktigt att alla får veta att det faktiskt är viktigt det här med vilka produkter vi använder oss av. Både för oss själva, sen får vi inte glömma att produkterna vi använder också letar sig ut i vår natur. Alla produkter vi använder oss av i duschen spolas ut i vattnet t.ex vilket är skrämmande lätt att glömma när man köper billiga storförpackningar och tänker att man själv inte bryr sig…men det ska vi alltså göra. Vi ska bry oss om vår natur och vi ska definitivt bry oss om OSS!

Så nu rekommenderar jag er att spana in Urtekrams produkter. Om jag ska ge er ett tips så har jag två produkter jag tycker att ni ska börja med, oavsett vilken serie ni väljer, men handtvålen och deras bodylotion är fantastiska! Kika här

Har ni redan någon favorit från Urtekram?

Puss! // C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Thess

  Hej! Bara en liten undran, kan du inte ha frågestund snart igen? 🙂 Är såå nyfiken på hur ni trivs att bo i lägenhet och hur det funkar med barnen att bo i lgh. Har för mig att ni funderade på hus ett tag 🙂 Vi bor själva i hus och är lite sugen på lgh. (Vi själva vill lägga mer tid på barnen och resor istället för att hela tiden fixa med huset). Vore skoj att höra fördelarna med att bo i lgh, särskilt när man har barn att få ihop logistik osv… Tack för en underbar blogg.

 2. C

  Köpte deras schampo och balsam nyss, kokos, mitt hår tyckte inte om det tyvärr. Hoppas att det blir bättre på barnen. Mitt hår blev så torrt och fnasigt, nästan liknande när man är blöt i håret och går ut i minusgrader- den känslan. Fick till slut dränka det i mitt vanliga balsam för jag blev rädd att det skulle gå av.. Gillade dock doft och själva tanken i sig. Men, barnen får ta just dessa produkterna och jag får testa något annat från deras sortiment 🙂

  1. Urtekram Sverige

   Hej C! Tråkigt och höra om er upplevelse med våra produkter. Om du eventuellt gått från konventionella hårprodukter så kan du känna en skillnad på ditt hår i början av användandet. Det är för att håret måste vänja sig vid något nytt då det är stor skillnad på innehållet och ingredienser i ekologiska produkter och konventionella.

   När du använder produkterna är det viktigt att du inte tar för mycket schampo och balsam för då kan resultatet bli att håret känns torrt och livlöst och kan kännas att man har en boll av svinto med sitt hår. Ta en liten mängd schampo och vid behov ta då två omgångar istället och komplettera med balsam. Även ett balsamspray kan göra stor skillnad på håret som du kan ta i vått och torrt hår.
   För att se ett nytt resultat behöver det gamla försvinna och kan ta upp till ca 3 veckor beroende på hur ofta man tvättar.
   Lycka till och har du några frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till oss på [email protected].
   Ha en fin dag! Hälsning Urtekram