En bra start är avgörande för mig – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

En bra start är avgörande för mig

I samarbete med RisentaI hela mitt liv så har frukosten varit det viktigaste och härligaste målet på hela dagen.
Och det är det fortfarande och jag försöker verkligen att behålla lugnet på morgnarna trots två små tjejer som gärna vill att Cirkus Concha ska dra igång redan vid 08.00 på morgonen, haha.

Men jag vill få mina tjejer att precis som jag njuta av den här starten på dagen, den lugna mjuka starten där man sitter länge och njuter av att inte ha bråttom, utan man får njuta av att planera dagen, njuta av nuet och ta en finkaffe till, ja, det är ju ett tag till dom dricker kaffe men jag njuter gärna av två koppar på morgonen.
Jag har även en ny frukostfavorit Risentas nya Dadel & Fikon Granola. Mums! Otroligt god!
Lagom söt vilket passar perfekt till min grekiska yoghurt och mina bär, bra med crunch och en härligt rostad känsla.
Chloe har också upptäckt den, men hon vill ha en liten skål med bara granola, ingen yoghurt eller någonting till. Och hennes ord är min lag så det får hon förstås.Jag tycker att det är viktigt att byta ut frukostinnehållet då och då, jag är en periodare, jag äter gröt i en vecka, sen byter jag och äter grekisk yoghurt med granola och bär i en vecka, sen äter jag rostade mackor en vecka och sen är jag tillbaka till gröten…frukt och kaffe är det enda som består.
Ni vet finkaffet…Jag tycker att en dag som börjar med en härlig frukost med mycket goda grejer alltid blir en bra dag.
Det är som att man lägger en stabil grund att bygga vidare på.
Jag är så lyckligt lottad som får såna här frukostar varje dag med min familj.
Heja livet som hemmamamma!

Vad har ni för frukostfavoriter?

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ninna

    Åh, frukosten är den bästa måltiden på hela dagen! Vi äter alltid mosad banan och naturell yoghurt, det är basen. Sen varierar vi vad vi har i – olika bär, torkad frukt, fröer, valnötter… Havrekli, linfrö, hirsflingor… Det är olika vad vi är sugna på. Till det färsk frukt, och så surdegsbröd, oftast med skivat ägg som pålägg, eller keso eller ost. Örtte, eller rött/vitt/grönt te. Efter frukost leker/jobbar barnen med montessorimaterial, och jag dricker kaffe och planerar dagen. Kanonstart!

  2. Sussa

    På vardagarna äter vi gröt eller fil och smörgås. Barnen älskar solskensgröt (polenta). På helgerna sitter vi länge. Mycket frukt och goda pålägg. Minstora flicka Ella gillar att göra nåt extra, typ fattiga riddare eller pannkaksmuffins. Vi kan baka scones eller annat gott bröd. Min lilla Molly älskar smoothies så det gör vi också på helgen. Grekisk yoghurt med banan och frysta bär! Såååå gott! 👌