Claudia Galli Concha

Du kan INTE rösta på SD

Jag brukar inte vara särskilt politisk här i bloggen, även om mina grundtankar om saker och ting säkert lyser igenom, men jag står inte på barrikaderna, eller jag har inte gjort det tidigare iallafall…

I år kan jag inte göra något annat än att engagera mig i det politiska läget i det här landet. Eller vet ni, det viktigaste är att ni röstar och att ni under inga som helst omständigheter röstar på SD. Idag hittade jag en så otroligt bra och väsentlig lista på varför ni inte ska rösta på SD texten är skriven av en man vid namn Anders Keily och jag blev så glad när jag hittade den. Där var den! Den förenklade texten om detta märkliga parti.

Gå gärna in på Facebook och dela den här texten. Den behöver spridas!

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Dela på!

Puss! //C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annica

  Jag förstår att det är din blogg och så, och jag röstar inte på SD och kommer inte göra, men det finns något i det faktum att folk är villiga att göra så som andra partier kanske borde öppna upp ögonen för. Det är enkelt o säga att man är rädd för nån som inte är som du, ja så må det vara. Jag är rädd för en hop med män från afghanistan om jag är ensam? Varför? För att vi har inte samma mentalitet. Det är naivt att tro att de ska komma hit, o ändra sitt sätt att tänka om kvinnor exempelvis bara för att de kommer hit. Det är naivt o tro att mord man läser om i tidningen helt plötsligt beror på att svenskars lust att döda varandra helt plötsligt ökat. Det är så simpelt o dra upp rasistkortet. I mitt jobb möter jag flyktingar varje dag, folk som varit här länge som inte ens kan ett ord svenska. Vad är tanken där? Det finns ett större spektra än o bara svartmåla ett parti istället för att efterfråga en lösning hos de andra partierna på kaoset i vårt land idag. Som sagt, jag kommer av princip aldrig rösta SD men jag är heller inte nöjd med utvecklingen i vårt land.

  1. claudiagconcha

   Fast det är så som du tänker som är början på ett eländigt vi och dom tänk. Alla människor är olika, med olika tankar, värderingar och framförallt förutsättningar. Det finns människor födda i Sverige som på grund av upplevelser i livet blivit arga och aggressiva och samma beteende finns ju givetvis hos folk från andra länder. Glöm inte att vi alla är en och samma ras. Homo Sapiens.

  2. Malin

   Blir alltid lika ledsen och uppgiven av åsikter som din. Jag är själv adopterad och har bott i Sverige i princip hela mitt liv (inte för att det ska ha nån betydelse…) Men får ändå möta diverse fördomar och ibland fula ord enbart pga min hårfärg. Vart är logiken där? Att jag ska behöva stå ut med folks vidriga fördomar oh okunskap enbart pga mitt utseende? Om nu folk som bott här i flera år inte kan svenska så är det ert tecken på att de inte integrerats i samhället. Det finns saker att jobba på och förbättra inom flyktingpolitiken absolut, men att hålla sig till ett fördomsfullt vi och dom tänk och döma folk på förhand känns knappats som rätt väg att gå. Och om du anser att det är simpelt att ”dra upp rasistkortet” så är det precis lika simpelt att döma grupper av människor man inte ens känner.

   1. Annica

    Fast fakta är fakta. Det är knappast svenska gäng som skjuter ihjäl varandra i tex Malmö? Eller? Jag har en vän som arbetade inom en viss tingsrätt och förberedde mål. Kanske 1 fall av 20 bar gärningsmannen ett svenskt namn, i övrigt var det icke svenska namn i diverse våldtäktsmål, kvinnofridskränkning osv osv. Det är tråkigt att folk inte har hyfs nog och behandlar dig illa pga din hårfärg. Jag dömer inte alla jag ser av utländsk härkomst, jag har vänner med sådan. Men jag tycker att det är naivt att se det som att det inte finns grundläggande skillnader i oss. Varför ser annars världen ut som den gör? Vi har inte samma mentalitet. We are the world och kumbaya funkar inte alltid. Och språkfrågan, det finns inget som hindrar integration språkmässigt. Du kan läsa SFI, flera kurser. Och sen kan du läsa svenska efter SFI, svenska som andraspråk. Kan du inte språket utan hela tiden behöver tolk överallt, vilka barriärer och kostnader det bygger upp. Den här frågan kan diskuteras i evinnerlighet, och det är tråkigt att ni tänker att jag är en idiot nu för det är jag inte. Jag är av en annan åsikt bara. Jag skulle aldrig någonsin behandla en person illa för att den har utländsk härkomst. Men vi har ett problem i dagens Sverige som bekymrar mig.

 2. Anna

  Jättebra att du tar upp ett så viktigt ämne !! Just när man är en offentlig person som du är och en person många ser upp till så är det bra att försöka påverka politiskt !! Detta är super viktigt att inte SD kommer till makten det är förödande för vår demokrati …Jag kan bara instämma !! Så bra skrivit !! 💕💕💕

  1. claudiagconcha

   Ja, vi måste alla kämpa tillsammans för att sprida kunskapen om det här galna partiet och få folk att förstå att det inte är ett alternativ att dom ska styra vårt land. Kram!