Claudia Galli Concha

Dom 10 vanligaste frågorna om Skilda Världar

Av allt jag har gjort så är det Skilda Världar som dom flesta kommer ihåg.
Av alla karaktärerna jag har spelat så är det Frida som alla minns. Frida, som från början var tänkt som en biroll i 2 månader. En raggarbrud från Gnesta. Men jag blev kvar i 2,5 år och resten är historia.

Men fortfarande dyker det upp frågor om Skilda Världar ganska ofta, minst ett par i veckan så jag tänkte  sammanställa dom 10 vanligaste frågorna här. Sen får ni självklart fråga mer om det är något jag har missat.

1.Var det kul att göra Skilda Världar?
JA! Det var ju hur roligt som helst. Jag var 19 när jag fick rollen som Frida och det var ju verkligen ett drömjobb. Jag kunde ju inte förstå att man kunde få betalt för att göra något så roligt, haha. Sen var det ju så många jämnåriga där så v i blev ju ett kompisgäng som hade väldigt roligt.

2.Vad var det för arbetstider?
Dygnet runt…nästan. Nej, men vi började vid 6.50, då skulle man vara i sminket och sen filmade man från ca 8-19. Det var ju lite olika  beroende på hur mycket ens karaktär var med i just det avsnittet som filmades men det  var dom arbetstiderna som gällde. Sen skulle man hem och läsa manus till ca 10 scener dagen efter så det var otroligt mycket jobb men jag hade ju inget och jämföra med så jag bara körde på.

3.Vem umgicks du mest med när ni filmade?
Alla vi som var unga umgicks. Det gick lite i perioder och man hängde i olika konstellationer. Mest hängde jag med en tjej som heter Molly, hon jobbade bakom kameran, alltså i teamet. Vi lärde känna varandra där och hon är än idag en av mina bästa vänner.

4.Bestämde du själv hur du skulle se ut?
Haha, nej, det gjorde jag verkligen inte. Frida såg ju inte klok ut i början när det skulle vara tydligt att hon var en raggarbrud. Men jag har aldrig brytt mig när jag har filmat, jag har alltid låtit mask och kostym avdelningen göra sitt jobb och skapa karaktären som dom vill, det har aldrig varit viktigt för mig att se snygg ut i produktioner.

5.Hur många avsnitt gjorde du?
Jag tror att det blev 451…ganska många alltså. Sjukt när man tänker på det.

6.Vad var det roligaste med att göra Skilda Världar?
Att få lära känna skådespelaryrket. Att genom så otroligt sköna kollegor förstå vad det jobbet handlade om. Skilda var ju min skola och jag hade så många fantastiska lärare.

7.Var det någon som du inte kom överens med?
Ja, absolut. När man jobbar så intensivt med andra människor så blir det ganska tydligt vilka man går ihop med och inte men jag kommer inte att nämna några namn…

8.Visste du att du ville bli skådespelare när du fick rollen i Silda Världar?
Jag vet ju inte ens idag om jag vill bli skådespelare, haha, jag tänker inte så, jag har alltid gjort saker eller iallafall försökt att göra saker som triggar mig, som är en utmaning, som känns roliga, som gör att jag ler när jag kliver ur sängen på morgnarna och det var Skilda Världar absolut för mig. Jag gick gladeligen upp när klockan ringde mitt i natten för att sätta mig på bussen och åka dit, jag intresserade mig för uppgiften, jag fick utmana mig själv…det var en bra och rolig tid och det var precis vad jag ville göra då.

9.Vilka av skådespelarna har du kontakt med idag?
Inte så många faktiskt, det är ju ändå 20 (!) år sedan jag började där, tid har gått och vi växte nog ifrån varandra eller ja, livet tog oss åt olika håll. Jag är vän med några av dom på FB och stannar gladeligen upp och pratar om vi springer på varandra på stan. Men min Molly har jag ju kvar:).

10.Om det blev en till omgång av Skilda Världar nu, skulle du tacka ja?
Så länge barnen är små så skulle jag inte det. Som sagt, det var intensiva och långa dagar och jag vill inte vara ifrån mina tjejer. Men om jag skulle kunna förhandla mig till att jobba två halvdagar i veckan så kanske…vi får se. Jag tror inte att det blir någon fortsättning men man ska aldrig säga aldrig.

Överlag så är min känsla kring Skilda Världar väldigt positiv. Det var en roligt tid. En galen tid. Och väldigt lärorik på många plan och det roligaste av allt är ju att serien lever kvar och att den verkar ha betytt så mycket får många. Att det fortfarande kommer fram ca 1 person i veckan som vill säga något om den serien är ett fint kvitto på det.

P & K Claudia

Här är ett till inlägg där jag svarade på en massa frågor om SV

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Älskar Skilda Världar, följde de jämt och har jag skaffat hela serien 😀 har titta om på dom ett antal gånger.

  2. Sanne

    Jag var på förlossningen med min äldste son och blev igångsatt. Skilda världar var mitt favvoprogram. Samtidigt som vi gick ut i dagrummet och skulle kolla på dagens avsnitt, då kom första värken! Min man stod sen bakom min rygg och masserade med en träälg under hela avsnittet!