Det kommer inte att hålla – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Det kommer inte att hålla

Allt är roligt.

Eller okej, inte precis allt men i mitt liv anser jag att 95% av allt som händer och saker som jag tar mig för är roliga. Jag njuter av det mesta annars försöker jag direkt se en lösning på hur jag kan ändra det tråkiga till att bli roligt. Det brukar gå.

Men en nackdel med att allt är roligt är att tiden blir knapp. Jag önskar alltid att det fanns mer tid, mer tid för allt det där som man vill göra. Just nu känner jag ett stort behov av att förlänga kvällarna.

Kvällarna är ju min kontorstid. När barnen sover, eller just nu, när Celeste sover (vi nattar  varsitt  barn:)) så öppnar mitt kontor, i princip alla dagar i veckan, helger existerar inte för mig, inte på kvällarna.

Men så är det ju det där med kärleken…den underbara kärleken. Som jag VERKLIGEN värderar högt. Det gör vi båda. Men med två personer som är sådär kära i sitt jobb OCH i sina barn, så är det så lätt att all tid när barnen sover hamnar på jobb. Vi är ju så mycket med varandra i vår lilla familj så jag och Manuel får ju aldrig den där känslan av att vi inte umgås, för det gör vi ju hela tiden, men vi umgås inte själva, inte mycket iallafall.

Och i ett förhållande MÅSTE man umgås och spendera, inte bara kvalitetstid med varandra utan också slit och släng tid. Jag tror att man behöver ligga i soffan och slöglo på tv tillsammans, kanske hålla handen, kanske springa ner till mataffären och dela på ett glasspaket, kanske spela yatzi…vad som helst men att man bara är.

Jag är inget fan av att sitta och bränna tv-serier varje kväll. Jag tycker inte att det är att umgås. Jag kan absolut se en film någon gång (helst dokumentär) men att varje kväll sitta och titta på något tillsammans utan att prata med varandra det har jag inte tålamod till.

Nej, så nu är det skärpning här hemma. Klockan 21 stängs datorn ner och sen ska jag umgås med min man, iallafall minst fem dagar i veckan ska vi ha den kvalitétstiden, det kommer bli tre timmar man och fru häng. Jag ser fram emot det!

Hur gör ni andra för att umgås med era partners?
Har ni någon aktiv plan?

Puss / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Jag känner ofta att vi aldrig hinner umgås med tre små barn (4 år, 17 mån & 6 mån) varav 4 åringen har sömnsvårigheter och kan somna mellan 22- 23 på kvällarna. Vi försöker sitta ner tillsammans när de är lugnt men jag är föräldraledig och pluggar så den lugna tiden måste jag plugga oxå. Sen har vi stort hus på landet och nu när det kommit så mkt snö går kvällarna åt till att ploga gården… Jag saknar min sambo ibland och vill bara att han ska komma hem så jag kan få en stärkande kram. Vi försöker prioritera det som är viktigast så vi hinner umgås någon gång.

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Ja, wow, jag förstår att det är mycket för er…men det viktigaste är iallafall att man är medveten och inte bara springer på. Kram!

 2. Diana

  Det bästa sättet att umgås är att ta en middag utan barnen, där hemma, stänga av tv och lägga ifrån mobil, bara äta tillsammans och prata.

 3. Paulina Gunnardo

  Hmm, ser nu när jag läser mitt svar att det kanske ser ut som att vi knappt umgås. Fast vi umgås ju när vi är hemma och jobbar ihop och får tid tillsammans många andra inte får. Och vi har ju familj ihop. Och äter middag tillsammans. Ja.. asså. Vi umgås. Vi jobbar inte bara även om det kan se ut så =P Men det är verkligen som du säger. TID. Just TID tillsammans är superviktigt!!!

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Jag förstår dig helt! Vi älskar ju också våra jobb och det är väldigt mysigt att sitta och jobba tillsammans:). Kram!

 4. Paulina Gunnardo

  Hähä, här öppnar också våra kontor efter läggning. I säkert 95% av alla kvällar. Men vi umgås faktiskt samtidigt. Det är sjukt mysigt att jobba ihop även om vi sitter med varsitt. När han inte är ute och reser i jobbet så jobbar vi mycket hemifrån också. Så vi sitter här med våra hemmakontor en del dagar och tar en förmiddagsfika ihop, äter lunch, bollar företagsfrågor, hjälper varandra. HUR MYSIGT SOM HELST! Men.. vi har också avsatt två hela kvällar varje månad då vi bara är med varandra. Datumet vi sågs och datumet vi gifte oss 🙂 Då brukar vi köpa hem charkbricka och vin. och bara vara. Sen tar vi en del kvällar och kanske kikar på Sveriges mästerkock eller Så mycket bättre. Men varken han eller jag kollar på tv, utan vi gillar att sitta med våra jobb eftersom våra jobb är vår hobby också =)

 5. Frida

  Vi har valt att hiva tv:n! Vi har tre ungar som sover vid 20 på kvällarna, de flesta kvällar efter läggning möts vi i soffan. Ibland kollar vi nån serie på datorn, ibland tar vi ett glas vin och snackar, ibland fixar vi köket etc etc. Men att skippa tv:n och ha ett medvetet fokus på oss är en väldigt bra grej för oss. Vi jobbar bägge på jobb som vi omöjligt kan jobba med hemifrån, för och nackdelar med det. Med det sagt ska jag lägga ifrån mig mob nu, det är också med i vår deal nämligen.