Claudia Galli Concha

Det heliga målet

 img_1175-1.jpgimg_1133-1.jpgDet finns inget mål mat som är så heligt för mig som frukost.

Jag är inte den typen som kan gå upp sent, ta en kopp kaffe och sen gå direkt på en tidig lunch, nej, nej, jag måste äta något frukostigt, macka, eller yoghurt eller ja, något som är frukostmat.
Jag hade egentligen kunnat äta frukostmat två gånger om dagen, vilket jag också gör om Chloe vaknar jättetidigt.

Det här med att jag måste ha frukost innan lunch har ställt till några scener på våra resor tidigare, haha, jag blir inte min bästa version av mig när jag är hungrig på morgonen.

Men nu har ju det här med frukostrutiner ändrats lite på våra resor eftersom Chloe vaknar vid 7 på morgnarna, jag vaknar också tidigt, M sover gärna lite längre, så det gör att jag ger Chloe gröt när vi vaknar, samtidigt äter jag en macka eller frukt och dricker kaffe, jag gillar att vi äter tillsammans så att jag inte sätter henne själv med frukosten. Sen (väldigt lämpligt för en frukostälskare) så när M vaknar då går vi ut på stan och äter en andra frukost.
En helt perfekt rutin att ha på resa tycker jag.

Någon mer än jag som känner igen det konstiga måste-äta-frukost tvånget?

Frukostställen är det inte svårt att hitta här i Barca. Det finns cafeér och bagerier i nästan varje hörn. Min bästa combo är en bocadillo (macka) med ost och tomat (det är en tomatröra dom gör med tomat och olja..mmm, en färskpressad juice och en cafe con leche (kaffe med mjölk:)), och ibland delar vi på någonting sött också, det här var någon smördegsdröm med vaniljkräm. Underbart.

Nu ska jag och Chloe gå och leta upp en lekplats som vi gick förbi igår, M ska jobba och sen i eftermiddag blir det lite shopping till Baby C.

Ha en underbar start på veckan nu!

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna Öhman - Mitt liv som förlossningsskadad

    Det låter som en perfekt frukostrutin! Jag brukar göra nästan samma när vi reser men med den skillnaden att jag stiger upp (Adam och Selma sover längre) och äter frukost och har en stund för mig själv (gärna med vacker vy så jag kan blicka ut över havet). Det blir som en liten meditation. Sedan läser jag lite i en bok och när resten av familjen vaknar, ca 2 timmar efter mig, äter vi frukost tillsammans 🙂

  2. Ninna

    Frukosten är helig för mig och min man också, och tack och lov för våra småttingar! Vi äter alltid naturell yogurt med mosad banan och musli på havregryn, solrosfrön, linfrön, valnötter och sötmandel, det är grunden. Till de små maler jag muslin i mixern så det blir som ett pulver. Sen fyller vi på med olika saker. Blåbär, hallon, jordgubbar, mango… Torkade fikon, russin eller aprikoser, vad vi är sugna på. Och till det rågknäcke med keso och skivad tomat, paprika och gurka. Och te, grönt eller rött. Vi tröttnar aldrig på denna rutin 🙂