Claudia Galli Concha

Det blir nog aldrig mer som förut

Förra gången när vi var här i Los Angeles så satt vi en kväll och tittade på en dokumentär som heter ”What the health”, det är en dokumentär om kött och vad som händer med kroppen när vi får i oss processat kött och sjukdomar och diabetes och ja…det  var en riktigt bra film om man nu gick i tankarna att man skulle sluta äta kött…vilket jag var, så dokumentären gjorde sitt.

Samma kväll som vi hade sett filmen (och vi såg inte ens klart den…) så bestämde jag mig för att jag skulle sluta äta kött, rött kött och kyckling och kalkon. Fisken skulle få ligga kvar som ett alternativ. Sagt och gjort. Från den dagen har jag inte ätit en endaste bit kött. Fisk och skaldjur äter jag ca 2-3 gånger i veckan men jag känner att jag blir mindre och mindre sugen på det.Men jag tänker mig fortfarande som en allätare, jag vill inte sätta upp förbud för mig själv för då är jag rädd att min hjärna ska spela mig ett spratt och säga att den absolut måste ha en grillad hamburgare (min största svaghet när jag åt kött) eller något annat.

Dom bästa insikterna under det här halvåret, som det snart har gått nu, är hur gott det är även utan kött, hur mycket godare det faktiskt är, hur mycket behagligare mätt man blir, hur frisk jag känner mig och pigg. Även om jag alltid har haft bra med energi så känner jag att jag har fått en extra boost nu, och det är underbart.

Det kommer nog att fortsätta såhär. men jag vill inte säga det. jag kommer ALDRIG mer äta kött. man ska aldrig säga aldrig. Men jag trivs otroligt bra med mitt val och jag kommer att fortsätta en lång tid framöver.

Men som igår när vi åt pizza, min halva med färsk tomat och basilika, vitlök och taleggio…det hade inte varit gott med en tråkig skinksmak till det. Heja vegolivet med en touch av fisk!

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kati | almiel

    Jag tittade på Food choises och Forks over knives i början av året och även jag kände att jag inte vill äta kött mer. Åt vegetariskt i ett par månader och mådde bra. Nu har jag dock ätit lite kött ibland. För att det är enklast så när jag lagar mat eftersom resten av familjen vill ha kött 🙂 Men helst äter jag vegetariskt:)

  2. Malin

    Hur gör ni med maten till barnen? Jag försöker också att äta merparten vegetariskt men min 16 månaders vägrar och jag har inte starkt psyke nog att låta henne gå utan mat om hon inte vill ha det jag äter.