Det är såna som ni som förstör – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Det är såna som ni som förstör

Wow, vilka reaktioner på inlägget om köphysteri och mina tankar. Om ni läser mitt inlägg så skriver jag ju att jag helt och fullt förstår att man kan ha synpunkter i och med att jag har det jobbet som jag har som till stor del betalar sig genom samarbeten där jag tycker och tänker om produkter som mina kunder sen hoppas ska generera köp.

Hur som helst. Jag tänker inte försvara det men jag ville förklara det.

Det jag däremot blir lite störd av är ni som bara ser till det negativa. Det är jag väldigt trött på. Jag skriver att jag gör det jag kan och förmår i stunden. Vi lever ett liv med mycket resor. Det kommer vi inte sluta med, hur elaka vissa av era tungor än blir. Men sen väljer jag att sopsortera och köpa mycket begagnat, jag bojkottar Black Friday i min egen butik trots att det alltid genererar mycket sälj och mer pengar till mig.

Men trots det är jag tydligen patetisk och framstår som korkad?

För mig är det här konstigt. Jag är ingen som påstår att jag är här för att själv rädda vår planet. Det ska vi ju göra tillsammans och jag ändrar mitt liv så mycket jag förmår. Jag jobbar som influencer, tycker ni negativa själar inte att det finns något bra med att vissa influencers ändå pratar om miljöhotet? Även om man är en människa som hellre tvättar sina kläder med tvättmedel istället för med nötter? Har man ingen talan om man försöker köpa begagnat istället för nytt i den mån det går? Eller räknas det bara om man inte har handlat en enda sak sedan 2012?

Jag tror ärligt talat att det är såna som ni som gör att folk inte ens orkar börja ändra sina vanor för att man tänker att det inte är någon idé. Att man ändå inte kommer att kunna göra tillräckligt. Att såna som ni kommer att komma och säga att man är dum i huvudet som ens försöker.

Jag kommer att fortsätta göra ”det lilla”, eller vad säger ni negativa själar? Ska jag bara skita i allt och tjäna galet med pengar på Black Friday? Kanske lika bra…

// C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Du är som en sur tonåring så fort inte alla tycker som du. Du reflekterar över att vi alla måste sluta hetsa till överkonsumtion pga miljön, Andra spinneri vidare på ditt ämne och menar att man även måste minska på flygresorna pga miljön. Men nej, då förstör folk och du skriver likt en dramaqueen att du kanske ska hetsa till shopping iaf eftersom folk är dumma….. Moget.

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Haha! Visst är det underbart att jag får skriva och tycka och tänka vad jag vill på min blogg. Och vet du…det är helt frivilligt att läsa. Stor varm kram!

 2. Emelie

  Förstår dig inte alls här. Du får mothugg och då förstör de människorna per automatik? Bör man inte diskutera olika synsätt? Är det inte så du som människa kan bli ännu bättre? Ingen är ju komplett. Det är ju inte heller så konstigt när du har ett högt följarantal att du inte alltid får glada tillrop och hejaramsor. Och helt ärligt, vad hade du fått ut av det? . Jag läste igenom kommentarerna och det mesta är väl ganska konkret? Du står för enorm miljöpåverkan med både inrikes – och utrikesflyg och tillverkar kläder av textil som färgas och fraktas för att sälja vidare genom ännu en frakt . Två av de värsta miljöbovarna. Det i sig är inte särskilt anmärkningsvärt, det är ju så vår marknadsekonomi ser ut. Och heja dig som lever ditt drömliv och har chansen att resa som ni gör och driva dina bolag! Men det gör också att det tar udden av ett sådant uttalande om att vi inte ska överkonsumera. Dagarna innan skrev du ju om huruvida ni skulle ge barn 1 paket när barn 2 fyllde år. Är inte det överkonsumtion? Nu gjorde ni ju inte det men som du skrivit många gånger vill du ge dina barn det de vill ha. Det vill jag också med min dotter! Men jag anser också att det är vi som ska lära den generationen att det faktiskt är omöjligt att få det de pekar på och roliga överraskningar titt som tätt eftersom vår värld inte klarar det. Vi har istället för flyg lärt vår dotter att finna tåg spännande. Iaf inrikes. Och min man som är egen tar tåg kors och tvärs över Sverige för att undvika flyget. Även om det innebär en extra övernattning eller att gå upp vid 4.30 emellanåt. Sen flyger vi utomlands någon gång om året också, så vi är inte heller perfekta. Men jag tror också att du måste förstå att det inte är perfektionism dina läsare är ute efter utan snarare en mer konsekvent sida av ditt beteende. Att i ena inlägget skriva om miljö för att i nästa berätta om flyget mellan Stockholm och Malmö för kalas blir liksom.. Lite B. Tyvärr! Du är inspirerande så många andra sätt! Och borde kanske satsa mer all in på det om du vill slippa det du upplever som kritik 🙂

 3. Diana

  Vad tråkigt det är när andra bara är neggo och förstör, man får ju lust att bara lägga ner skiten.
  Men du, du är bra som du är, kör på bara. <3

 4. Jenny

  Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite ☺️ Bara för att man vill försöka vara mer miljömedveten betyder det ju inte att man måste sluta med allt!

 5. Isabella L

  Haters gonna hate. Tyvärr. Men tror ändå att antalet som tycker det är intressant att ta del av dina tankar och tips är fler. 🙂 Jag är ingen influencer, men handlar mycket online och reser otroligt gärna (flyger minst 4 gånger tur och retur till olika resmål varje år). Det jag gör är att jag cyklar överallt så länge vädret tillåter, jag sopsorterar och har börjat att alltid köpa produkter paketerade i glas eller i lösvikt istället för plast i mataffären och har minimerat mitt köttintag till en gång i veckan. Tycker att det hjälper bara att bli medveten och att prata om det! Stå på dig. 🙂

 6. Cissi

  Bra skrivet, så tråkigt att vissa inte kan förstå vad du försöker förklara!
  Tycker du är en otroligt bra bloggare och du gör reklam för bra grejer, när du väl gör det.
  Jag tycker precis som dig, att rädda världen ligger inte på en person utan det ligger på oss alla! Och om folk kunde lägga lite mer fokus på miljön istället för att haka upp sig på ”små saker” och försöka göra det de kan så skulle världen bli bra mycket bättre för våra barn i framtiden. Inte bara miljön vi borde tänka på att förändra märker jag bland kommentarerna utan också hur vi bemöter varandra.
  Stor kram Claudia😘

 7. Malin

  Jag förstår ärligt talat inte den här överreaktionen… Så du får reagera på black friday, köphets mm. Och du får reagera mot dem som har andra åsikter än du. Men ingen annan får reagera och ha åsikter? Så klart att ingen kan göra allt eller ta sig an att rädda planeten. Men om du är så trygg i dig själv och dina livsval så borde du inte bli så provocerad av att folk ifrågasätter vissa inlägg.
  Om du och din familj gjort era val hur ni vill leva och inte tänker sluta med det så är det ju ert val. Precis som det är andras val att kanske shoppa mycket för det är ett intresse för just dem. Men de kanske är helt ointresserade av att resa.
  Jag är iaf långt ifrån prefekt. Gör det jag kan och gör mina val. Men precis som att vissa (däribland du) ifrågasätter att köphetsen borde gå ner för miljöns skull så ifrågasätter många att vi reser så mycket och borde tänka till där, för miljöns skull. Vad är skillnaden?

 8. Jenny

  Vissa inlägg ”vet” man bara kommer generera kommentarer som jag ärligt talat inte pekar läsa. Finns alltid människor som vill trycka ner andra och är dessa andra dessutom publika blir det etter värre. ”Om du skriver öppet, skyll dig själv” ”Jag har rätt att säga vad jag vill, hur jag vill” osv osv. Min mamma sa ofta: har du inget snällt att säga, tig. Lite så.

  1. Jenny

   Och där tryckte jag iväg för fort! Vad jag ville komma fram till var: vissa inlägg kommer få negativa, elaka kommentarer. Tyvärr. Viktigast är vad DU tycker, känner och vill. Jag tycker det är guld att du skippar Black week (som det ju blivit) för ditt företag. Jag tycker det är guld att du köper mycket begagnat. Alla gör det de vill/kan för att skapa en bättre mer hållbar värld.

  2. Jenny

   Och där tryckte jag iväg för fort! Vad jag ville komma fram till var: vissa inlägg kommer få negativa, elaka kommentarer. Tyvärr. Viktigast är vad DU tycker, känner och vill. Ditt liv, ditt val. Jag tycker det är guld att du skippar Black week (som det ju blivit) för ditt företag. Jag tycker det är guld att du köper mycket begagnat. Alla gör det de vill/kan för att skapa en bättre mer hållbar värld. Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

 9. Sofia

  Att kalla dig korkad eller liknande är utanför gränser men tycker att en del av kommentarerna hade en poäng, speciellt den som nämnde att du köper mycket leksaker till dina barn och ”det dem pekar på” vilket jag kan tycka känns fel på flera olika sätt och ger en dubbelmoral känsla MEN med det skrivet är det ert liv och du gör ju som du vill.
  Jag tycker oftast att dem samarbeten du gör är vettiga men dem hetsar mig inte till att köpa. Tyckte dock ditt inlägg om ert sovrum där du köpte mycket på blocket var inspirerande för så gör jag/vi mycket också 👍🏽