Dagens Fråga – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Dagens Fråga

Hej härliga Claudia! Nu vet jag att alla bebisar är olika och alla amningar likaså. Men hur ofta ammar du nu vid 7 månader? Min son är nyss 5 månader och vi kör på fri amning, vissa dar är det mkt somna och småäta, andra dar lite mer varannan timme. Om två månader gifter vi oss och klänninger kommer inte vara jättelätt att ta av, så jag har planerat in amningspauser och tänkta grötmåltider. (Vi har så smått börjat med smakisar). Tänker att fram mot kvällen byter jag om till en amningsvänligare klänning men när man lagt 4500 på en klänning vilö man ju ha den så mkt som möjligt. Har du några tips till mig?

Men grattis! Åh! Bröllop! En helt underbar dag när man får lova varandra att göra allt man kan för att älska varandra för evigt. 

Jag har, precis som du, kört på fri amning och har väldigt dålig koll på hur ofta det sker, jag har något ca-tänk med var tredje timme. Men när det är varmare så blir det oftare och som nu när Celeste är lite förkyld så blir det också lite oftare. Men om jag planerar saker

Men om du har introducerat gröt och han gillar det så är det ju toppen! Jag tycker du ska ha bröllopsklänningen så länge du vill på kvällen. Planera in riktiga amningar var tredje timme så länge han är vaken, då tar du hjälp av någon som följer med dig och hjälper till med klänningen, kanske en kompis som du kan passa på att prata med om alla känslor som rusar igenom kroppen;) och sen i mitten av amningsomgångarna så kan du ju ge gröt om ha verkar vilja ha ett litet mellanmål.

I såna situationer tycker jag alltid att det är skönare att ge dom för mycket än för lite, börjar dom gråta av hunger så blir man ju bara stressad så då är det bättre att förebygga.

Lycka till och njut av er stora dag!

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. tanja

    Tack för dina gratulationer och tips! ❤ han har nu börjat äta 1/2 portion gröt per dag, magen verkar klara det och han älskar det. Så det känns bra, även om jag inte alls känner nån stress egentligen att komma igång med mat. Jag ammar gärna mkt så länge det går. När det nu äntligen funkar. Så vi kör på det här ett tag och så smaka lite ditten och datten.

  2. Lovis

    Bra tips! Jag har en 4 månaders, vi kör också friamning och vi ska också gifta oss om 2 månader så jag har haft samma funderingar 👍🏼