Är det för tidigt? – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Är det för tidigt?

Åh, jag har inte riktigt hunnit med allt jag hade önskat de här veckan. Jag hade tänkt att jag skulle vara färdigrensad i lägenheten, men vi har bara kommit halvvägs, jag skulle även ha börjat sätta färgerna till höstkollektionen av Pocci Pocci, det har jag inte hunnit och sen är det några andra saker på to do listan som jag inte har hunnit med men vad gör det.

Vi njuter av våra dagar. Igår var vi på lekland hela dagen, 5 timmar, barnen fullkomligt älskar det och det känns som att det kommer att bli häng där varannan dag fram till att vi åker till LA.

Igår när vi kom hem från leklandet så ville Chloe måla naglarna.

Jag har ju i princip alltid nagellack och Chloe har ju sett mig måla och sen för en tid sen så började hon fråga om hon kunde få, jag sa nej, det är för mamma och ja, förklarade att när man blir större så får man och så…

Men hon har fortsatt fråga, och suttit och tittat med längtande blick på mina nagellack så en dag så sa jag -Vet du. Du ska få nagellack.

Hon sken upp som en sol, helt överlycklig!

Hon valde rött (som jag alltid har) och så målade jag.

Sen fick hon sitta med mobilen och låta lacket torka. Så gulligt. Min stora lilla tjej.

Jag frågade mig själv om det är för tidigt att måla naglarna på en tjej som är lite mer än 3 år men sen så kände jag äh, om hon blir så lycklig av det så får hon.

Så nu har jag en liten tjej som är väldigt nöjd med röda naglar här hemma, redo att ta sig an den här dagen. Själv har jag inte riktigt hunnit med det där med naglar…#mammaliv.

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Målar naglarna på min dotter som är i ungefär samma ålder som din. Har köpt eget lack till henne som är lite mer “barnvänligt” som kommer från Piggy paint. Det luktar inte lika starkt då det är ett vattenbaserat lack. Hon fick välja vilken färg och nu har hon sitt “eget” lack, blev toppen.

 2. Monica M. B

  Hej! Nej, egentligen inte. För hon är det att lacka naglarna nånting som är roligt o skoj, o alla barn tycker om at göra det vuxna gör. O när man tänker på barn som har øredobber(som vi siger i Norge) redan vid ett års åldern är inte tre år så tidig.

 3. Annie

  Målat naglarna på min precis blivna 2-åring, svårt att säga nej till henne när jag själv målar mina ibland. Men det är någon gång ibland o inte hela tiden. Däremot känns det lite fel att storebror 4 år också vill ha det. Försöker strunta i de här könsgrejerna o vill han ha så får han me. Kan ju inte säga nej till honom o ja till henne… det kommer en tid när de vill annat 🙂

 4. Felicia

  Min treåriga son älskar nagellack på tånaglarna! Väljer färg mycket noggrant och vill måla om så fort det är avskavt. Låt dem hållas 🙂 snart är det något annat som är spännande istället!

 5. Helena

  Ser inga problem med att måla mina barns naglar. Visst innehåller inte nagellack de bästa grejerna. Men det går inte att gå omkring och vara rädd för allt, hur skulle då alla födda på tex 70 och 80-talet ha överlevt, när inte tänket om vad som är farligt/onyttigt inte fanns på samma sätt som idag? Lagom av allt och Lev livet!!

 6. Linda

  3 år är lagom!! Mon dotter fick det när hon fyllde 3, i USA finns speciellt för barn som man kan dra bort så man inte behöver använda borttagningsmedel.

 7. Sofia

  Min snart 4åring får nagellack på tårna bara så hon inte kan ”råka” gnaga av det i munnen.
  Hon fick börja med det efter att hon frågat flera gånger och jag målar mina egna naglar.
  Sen har jag köpt som ”stickers” som man fäster med genomskinligt baslack och topplack 👍🏽

 8. Emma

  Min dotter har också haft nagellack en gång och hon strålade som solen när vi målade det 🙂☀️

 9. Gabriela

  Nu är jag verkligen ingen expert men har inte låtit min dotter få nagellack men det är för att jag TROR (inte vet – utan tror) att naglarna kan missfärgas om man inte har underlack, samt att det är så starka medel att naglarna kan bli sköra etc.
  Ser faktiskt inte riktigt varför så små ska ha nagellack 🙈

  1. Sara

   Men naglarna växer ju ut så om de blir lite missfärgade i några veckor när man var 3 år gammal kan väl knappast skada? Rätt komiskt om nån skulle tro att en liten treåring gått och blivit storrökare.. 😛 🙂

Annons