All over the place – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

All over the place

Mina barn är inte biblioteksbarn. Det har jag insett nu. Det har jag insett idag. Haft på känn sen första gången vi besökte ett bibliotek, haha, men idag var det som att det befästes.

Dom river barnavdelningen. Celeste springer längs bokraderna och trycker in alla böcker längs med väggen. Chloe dansar på dom runda mattorna som ligger utlagda samtidigt som hon sjunger jättehögt. OM dom mot förmodan hittar en bok dom vill läsa så hinner jag precis sätta mig i saccosäcken och slå upp boken så har dom sprungit iväg. Jag lyckades sitta med Chloe och en dinosauriebok i ca tre minuter sen avbröts leken av Celeste som smet ut i vuxenavdelningen, när jag sen kom tillbaka med henne var Chloe borta och jakten på henne i biblioteket var igång…

När jag hade hittat henne gick vi. Det räckte, haha. Vi var där i ca 40 minuter och det å totalt kaos hela tiden. Men jag tänker inte ge mig. Jag vill att dom ska vänja sig. Inse det mysiga i att sitta och läsa högt även om man inte är hemma. Hemma går det bra, vad är det som händer ute? Kanske att jag ska öva mer hemma. Samla till lässtund en gång om dagen? Nu läser vi mest på tjejernas egna initiativ.

Hur gör ni?

Har ni biblioteksvänliga barn?

Puss! // C

Jag blir mer och mer kär i våra kvarter…tänk att det här är mitt i stan!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nat

  hej
  tack för en mysig blogg
  Jag har nog inte egentligen biblioteksbarn då två av mina tre är rätt vilda och alla tre väldigt fysiska. De är typiskt såna som skriker och springer och hoppar vilt på studsmattor, gör volter och klättrar högt i träd. Men de funkar väldigt bra på bibliotek ändå. De går runt och myser, plockar en hög böcker, frågar om jag kan läsa, bygger pussel och pratar tyst och lugnt. När vi går därifrån en timme eller max två timmar senare har de så mycket spring i benen att vi måste balansera på allt vi ser, klättra i alla träd vi passerar och jag får springa runt och parera den ena galenskapen efter den andra.

  Vad är då tricket…. trumvirvel dam dam dam ett bestämt NEJ så beter man sig inte här och gör ni det igen så går vi hem. PUNKT.
  Sen har vi också gått hem när nån av dem inte betett sig och sen har det faktiskt inte hänt det senaste året eller kanske till och med under de senaste två åren. De är inga drömbarn, de kan vara rätt jobbiga, tror ingen i min närhet skulle klassa dem som lugna och väluppfostrade, men en sak kan dom och det är att vara lugna på ett biblikotek

 2. Sara

  Måste då åter igen tipsa om bästa barn ”bibblan”, eum för barn på kulturhuset! Där lånar man iofs inte med sig böckerna, men det finns massa böcker och barnen FÅR springa omkring och buss och det finns massa mysiga kryp in 🙂 kanske en bra mjukstart för dina barn hehe. Min 2,5 åring tycker det är mysigt att gå på bibliotek!

 3. AM

  Dina barn kan nog visst bli biblioteksbarn. Försök göra dem uppmärksamma på hur andra beter sig där och varför låg röst är vad som gäller. Prata om det innan ni går dit. 40 minuter är ganska lång tid om man är ovan situationen. Ni kanske kan börja med målet att hitta x antal böcker var att låna hem. Senare att läsa en bok tillsammans på plats också, men det är ju inget måste. Så småningom kommer nog intresset att bläddra i böcker på egen hand även på biblioteket.

 4. Mimmi

  Jag har inte biblioteksvänliga barn, men ett barnvänligt bibliotek 😉 Vi går dit minst en gång i veckan och röjer runt och lånar böcker. Testa att gå på sagostund, de kanske lyssnar mer om någon annan läser! Vet ej hur det är i stan, men i Nacka finns sagostund i Forum, och kanske också i Sickla 🙂 Jättefina bibliotek båda två!

 5. Evelina

  Vi är jätteofta på biblioteket. Mina barn är ganska vilda hemma, men blir lugna på bibblan. Ida (3) vet precis var Alfons – böckerna står och lånar alltid minst 2-4 böcker hem. Vi läser varje kväll. Sofia (7) tycker om att gå runt och kolla på alla noga innan hon väljer.

 6. Sofia

  Min fyraåring älskar biblioteket! Vi är där nästan varje vecka, läser, lånar nya böcker och så har dem alltid någon aktivitet med pyssel eller lego 👍🏽

 7. Emma

  Vi läser varje kväll innan barnen ska sova. De får välja vars en bok. Jag älskar de stunderna!!
  Tycker annars det är svårt att hitta stunder på dagen då det passar men på kvällen blir det så naturligt. Som en bra nedvarvning.
  Vi är inte så ofta på bibliotek men går gärna till bokbussen några ggr per månad.