Akuten, helvetesnatt och den där jävla… – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Akuten, helvetesnatt och den där jävla…

…kräksjukan.

Igår vid 17 bröt helvetet ut här hemma.
Jag låg och ammade Celeste när hon plötsligt kräktes, jag blev ju direkt rädd eftersom Chloe hade varit så dålig, men jag tänkte att så små barn får väl inte kräksjukan? Men efter en kvart kräktes hon igen och då kände jag direkt att det var något som var fel och vi ringde sjukvårdsupplysningen och ställde oss i kö.

När vi stod i telefonkö var det min tur…illamåendet kom till mig och kräkfesten var i full gång….sen blev det bara värre och värre. Vi bestämde oss för att åka in till akuten med Celeste, vi packade en väska till Chloe som vi körde till farmor och på väg till akuten var det Manuels tur, det var bara att stanna bilen och då var det dags för mig också…KAOS:

Väl inne på akuten fortsatte Celeste att kräkas var 20:e minut och hon blev tröttare och tröttare, och både jag i och Manuel blev sämre och sämre. Dom tog in oss i ett isoleringsrum. Och nu började några timmar som var dom värsta jag har varit med om. Jag behöver ju inte gå in på detaljer men två kräksjuka vuxna som delade på en toalett och en bebis som var dålig…

Celeste fick vätskeersättning som vi skulle varva med amning, 2,5 ml ersättning och 1 minuts ammande var femte minut, Amma skulle jag göra i först hand men hon ville inte ta tutten varje gång så då blev det ersättning. Hon kräktes två gånger till när vi väl började med dom här småportionerna. Problemet var att jag var så dålig så att jag knappt kunde amma och när dom vid elva på kvällen sa att vi kunde gå hem så hade vi svårt att komma iväg…vi var så dåliga.

Men efter ett tag kunde vi samla ihop oss och åka hem. Väl hemma bäddade vi ner oss alla tre i stora sängen och och sprang om vartannat till badrummet…jag lovar, hade jag kunnat köpa mig fri från kräket, illamåendet och smärtan så hade det fått kosta vad det kosta ville…

Celeste började få behålla mer och mer vilket ju var det viktigaste, vi var fortfarande dåliga men det hade lugnat sig lite, jag var bara galet törstig och hade kunnat dricka en hel sjö men det vågade jag inte så jag sippade på mitt vattenglas.

Vid 3 var det värsta över, Celeste sov gott och jag och Manuel kunde sova längre och längre stunder.

Nu har Manuel hämtat Chloe och vi båda är rejält skakis och trötta…vilket helvete det här var.
Jag har aldrig varit kräksjuk tidigare men nu kan jag checka av det och jag måste säga att det nog var det absolut värsta jag har varit med om.

Nu ska jag gå och lägga mig i sängen och hoppas på att Chloe vill sova middag med mig.

Jag vill aldrig, aldrig, aldrig mer uppleva det här. Framförallt hoppas jag att tjejerna aldrig mer behöver gå igenom det här. Fy fan!

P & K (från en väldigt skakis) Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Åh fy! Hoppas ni aldrig mer får uppleva något liknande. Och vad oroligt med lilla Celeste. Skönt att hon repade sig.

 2. Malin

  Stackare!

  Vill ge er ett tips! Vi äter pribion här hemma (goda bakterier) när någon blir magsjuk. Slänger i oss 8-10 ST per gång, fler om man mår lite illa. Detta har vi gjort i 15 år, klarat oss! Även om vi tar hand om magsjuka barn.
  Man kan även kriossa tabletten och strö på mat till barn, vid illamående eller till syskon så de slipper bli sjuka.
  Har alltid det hemma!
  Hoppas ni blir friska snart!

 3. Jenny

  Inte roligt!!! Till en annan gång ( hoppas ju inte det😀) så drick inte bara vatten för vatten triggar kräkreflexen och dessutom behöver kroppen lite salter. Perfekt om man orkar fixa lite vätskeersättning men annars så drick hellre saft eller någonting!

 4. Ninna

  Men så vidrigt! Och småtjejerna, man blir ju tokig när man ser de små bli så dåliga… Skönt att det värsta är gjort, men man kan nog vara spak i flera dagar efter en sådan duvning! Vi har aldrig haft magsjuka, otroligt men faktiskt sant! Har hört att en del är immuna, inte vet jag om det stämmer med vi har i alla fall klarat oss hittills. Min svägerska och hennes familj åker på det nästan varje år, men så hörde hon av någon att man kan köpa små flaskor Underberg på bolaget, och dricka en liten flaska om man befarar att det är kräksjuka på G. De prövade i år när symptomen visade sig, och det försvann! Har hört andra efter det som intygar att det hjälper! Nu vill jag verkligen reservera mig – jag har ju aldrig provat och kan inte säga att det är fakta, men prova kan man ju göra! Ja, det går ju SJÄLVKLART inte att ge barnen det eftersom det är alkohol, men om man håller sig frisk själv är det ju lättare att ta hand om de små. Kräksjuka och ta hand om lika sjuka barn – ingen hit. För de små får man ju följa det sjukvården rekommenderar, så klart. Hur som helst, krya på er!

 5. Jen

  Vi är inne på 4 kräksjukan på ett år med vår 2 åring. Hon fick det igår igen och var dålig senaste första veckan i januari. Man vill dö, hela tiden.

 6. Caisa

  Åh era stackare!!! Städa städa städa! Tvätta alla leksaker, torka av alla handtag, tvätta allt i höga grader! Tyvärr kan bakterierna leva ett par dagar på t.ex. en leksak… hoppas ni snart mår bättre! Man smittar som både barn/vuxen 48 timmar efter sista symtom så tänk på det så ni inte sprider smittan vidare… <3

 7. Lisa

  Usch och fy! Stackars er!
  Jag har kräfobi (emetofobi) och får ångest bara av att läsa/höra om magsjukor. Den här tiden på året är väldigt jobbig- särskilt då jag också har två små barn. Nåt jag dock inte förstår är att de gånger barnen blivit kräksjuka och jag har blivit smittad (inte alla gånger) har det stannat vid illamående , mag-och /eller muskelvärk , samt kommit ut “andra vägen”. Då har jag ändå mått jätteilla, kallsvettas och kväljt men inte har d kommit nån spya. Jag får för mig att jag inte kan spy pga min fobi… Vet inte om det är möjligt men konstigt är det iallafall
  . Jag är ändå lika rädd varje gång.
  Min sambo kan få spyor över sig o blir ändå aldrig sjuk. Så orättvist, men skönt för honom , och för oss andra i familjen på ett sätt. Förstår att d måste varit fruktansvärt att både vara så sjuk själv o samtidigt ta hand om sitt sjuka barn …
  Stort krya på er och tack för en bra blogg!

 8. Lili

  Stackars stackars er.
  Ett tips är att klorin är det ENDA som dödar skiten. Så skura hela badrummet.
  Avföring kan smitta upp till 2 veckor efter. Och håll er isolerade fram tills alla symptom är över. Och det är inte efter sista kräk eller diarré utan när man kan äta som vanligt.

  Hoppas ni mår bättre nu.
  Kram

 9. Mia

  Fy sjutton!
  När man haft det, så har man god lust att isolera sig hemma fram till april typ…
  Kom-ihåg att det smittar flera dagar efteråt ☹️
  Krya på er!

 10. Jessica

  Ja du jag håller med.
  jag föder hellre barn än är kräksjuk.
  jag var kräksjuk när jag väntade barn nr 2. Det var det värsta jag varit med om!
  Vi har oxo lyckats vara sjuka allihop samtidigt. Blä.. man är ju inte katig själv så ska man ta hand om sina barn..
  Kramar till er ☆

 11. Cecilia

  Vi har åkt på den där jäkla skiten här med..även förra året (då var lillan 9 månader). Den här gången var det jag som fick den värsta slängen. Fy fasen! Krya på er

 12. Hanna

  Min stora tjej har magsjuka men vi har sluppit den o det är bra för min lilla tjej är bara 3 månader. Krya på er!

 13. maria

  Usch ja, kräksjuka är det värsta. Har man barn så brukar den troget återkomma varje år tyvärr
  När barnen blev stora så klarade jag mig från det i många år, men hade det förra o förrförra året, numera är det barnbarnet som bjuder på smittan 🙂
  Krya på er allihop <3
  Kram Maria i Skåne