Claudia Galli Concha

8 bästa tipsen för att fynda på rean

Det här är mitt ämne. Jag är och har alltid varit en fyndare, oavsett om det kommer till att göra kap på Blocket, röja i reakorgarna eller klicka hem saker från eBay. Jag finner en stor tillfredställelse i att fynda och jag har faktiskt blivit väldigt bra på det.  Så nu tänkte jag dela med mig av mina bästa tips för att göra riktigt bra kap på rean.

1) Bestäm vad du är ute efter
Det finns ju alltid otroligt mycket att fynda när de stora reorna drar igång så det är lätt att gå vilse bland alla röda lappar och pilar som pekar hit och dit. Gör inte misstaget som slösar din tid och kolla igenom allt, nej, kolla i lugn och ro upp hemma innan du går ut på stan, vad det egentligen är du behöver. Är du i behov av toppar? Behöver du en jacka? Har du tröttnat på alla dina jeans? Har du allt du behöver men behöver fylla på med accessoarer? Om du vet det här när du går ut är oddsen att du kommer hem med saker du faktiskt kommer att använda bättre.

2) Köp inte för att det är billigt
Eller jo, både och (det är ju lite det rea går ut på) men det jag menar och det viktiga här är att töm inte 20-kronors lådan bara för att allt kostar 20 kronor. Shortsen med små kattungar på eller snobbenlinnet eller tunikan i fel storlek kommer inte att användas mer bara för att det är billigt. Jag brukar tänka 200:-. Om jag ser något på rean som jag faller för så tänker jag alltid, hade jag köpt den här om den kostade 200:-, om svaret är ja så slår jag till, på det sättet kan jag iallafall garantera mig att jag inte köper BARA för att det är billigt.

3) Kommer du att använda plaggen närmsta veckan?
Om jag provar i provrummet så gör jag alltid en check med mig själv där jag frågar om jag kommer att använda det här plagget den närmsta veckan oavsett vad jag ska göra, på ett möte, träffa en kompis, ut och käka, jag vill iallafall känna att jag kommer att kunna ha just det här plagget på någon av dom aktiviteterna. Det här är för att man inte ska fastna i fällan att -”Åh, om vi åker till fjällen vecka 9 så kommer den här tröjan kanske vara fin att ha en kväll när vi sitter framför brasan”. Risken att den tröjan glöms bort tills dess är stor. Hoppa över just det köpet.

4) Gör outfits i huvudet
Se till att alla plagg du köper passar ihop med minst tre olika outfits som du redan har.
Hur billigt plagget än är så blir det onödiga pengar om det bara kommer att bli liggande eller ännu dyrare om du kommer att behöva komplettera för just det plagget.

5) Rensa innan du går till kassan
När det blir superbilligt är det lätt att plocka på sig. Men här kan det vara bra att tänka efter en gång till innan du betalar. Behöver du det? Kommer du använda det? Kommer du tycka om plagget om en månad? Du behöver inte svara ja på allt men om du svarat ett bestämt ja på något har du förmodligen ett litet fynd i din hand.

6) Var ute tidigt
Det är ingen idé att röja runt på rean på eftermiddagar. Då har folk rivit och slitit och man har ren tut om man dyker på något som man gillar, nej, häng på låset på förmiddagen när dom öppnar. Då har dom hunnit städa och hängt saker i ordning igen och du får en mycket bättre överblick.

7) 20% är inte rea

Ska man fynda så ska man ju fynda, jag handlar bara om det är 50%, men jag är kanske extrem, det är klart är det något man spanat in länge så kan ju 30% vara lockande men är det mindre än det skulle jag ha is i magen och vänta ut…går du miste om plagget så var det kanske inte värt det:)

8) Drick vatten
Kan låta fånigt men tro mig…det behövs om du ska köra ett riktigt fyndarpass.

 Happy Shopping!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Iman

  Va kul, vi har exakt samma strategi! Haha på pricken. Jag gör alla de där sakerna och nytt för i år är ju att nu har jag en knodd på 6månader. Tips: gå utan barn! Lättare och man blir klar snabbare. Hos oss körde vi att vi gick i omgångar. Först jag sen maken ☺

 2. ingrid

  Tack för superbra tips.
  Håller med om att rea skall vara minst 50%. De är bra på det i Köpenhamn ofta 70%. Då är det roligt att fynda.

 3. Fashiolita

  Superbra tips!! Tycker inte heller att 20-30 % är rea.. Om det nu inte är 100000kr vi snackar om 🙂

  Jag har en fråga om insta square.. Har du en iPhone? Hittar inte den varianten du har, har en annan o den är komplicerad tycker jag.. Om man vill ha vit ram som du har, förminska bilden alltså då måste man dra med fingrarna själv på skärmen o cropa den o då kan de ju skilja på storlekarna på bilderna man lägger upp på insta.. Vill ha en knapp som sätter ramen o storleken direkt 🙂 hoppas du förstår vad jag menar 🙂

  Tack för att du delar med dig av dina vardagsglimtar, er dotter är så otroligt söt, som socker!

  Kram 🙂