5 sätt att göra bokföringen rolig – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

5 sätt att göra bokföringen rolig

 Alla vi som driver företag känner nog igen känslan av att tiden på månaden eller kvartalet eller året närmar sig när man ska sätta sig med alla kvitton och styra upp bokföringen.

Idag är det söndag och en perfekt dag att sitta några timmar i träningskläder med en kopp kaffe och styra upp dom där kvittona som ligger huller som buller någonstans i hemmet. Det ska iallafall jag göra:)

Det kan ju vara hiskeligt tråkigt och kännas överväldigande. Men jag har mina knep…här kommer mina 5 bästa tips för att göra klistra kvitton och organisera bolaget till något roligt:

1) Städa! Ja, se till att ha det städat omkring dig innan du sätter igång. Gör miljön runt dig behaglig och fräsch. Det kommer underlätta allt!

2) Gör inte allt på en gång. Sätt upp egna delmål och belöningar. Klistra och bokför 20 kvitton sen får du t.ex se 15 minuter på en film/serie eller göra en kaffe eller titta på en favoritblogg (förslagsvis min;)). Det blir lättare att ta tag i det om du inte ser hela berget med kvitton framför dig på en gång.  3) Ha färgglada post-its / mappar / klistermärken / överstrykningspennor. Det blir både roligare och lättare att organisera med färger.

4) Drick vatten! Ha som mål att få i dig minst 1 liter på 2 timmar. Då återfuktar du kroppen SAMTIDIGT som du organiserar. Multitasking. Love it! 5) Fixa dina kvitton ofta. Jag har som nyårslöfte att skicka in för varje månad. Det är så otroligt mycket mer greppbart då. Det allra bästa vore ju att ha papper och tejp liggandes i en hall-låda och klistra upp kvittona man har redan innanför dörren när man kommer hem…men jag har inte kommit dit än:).

Lycka till med att klippa och klistra och tänk att det faktiskt är riktigt mycket power i att ha koll på sin ekonomin i företaget!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Från en som jobbar med bokföring, tejpa inte, häfta kvittona. Tejpen äter upp bläcket så kvittona blir oläsliga. Och det går snabbt, på ett par veckor är texten borta och de går alltså inte att redovisa. Mitt tips till dig <3

  2. Carina

    För en som alltid bara varit anställd fattar man inte det där med klistra in kvitton. Hur mycket kan det bli egentligen?