5 saker jag verkligen uppskattar – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

5 saker jag verkligen uppskattar

 Jag har varit borta en månad. Och jag har älskat varenda sekund. MEN det finns saker som jag inser är fantastiskt bra här hemma när man väl kommer hem.  Jag gjorde en lista:

1) Vatten, vatten i kranen är ju självklart att dricka, medan man i LA dricker vatten ur flaska. Man kan dricka ur kranen där också men det smakar katastrof. Så man har hela tiden den dör tanken – Har vi vatten hemma? i huvudet, vilket blir ett stressmoment. Heja svenskt vatten i kranen!

2) Internet. Som bloggare och Instagrammare så är det skönt, för att inte säga underbart att ha internet på telefonen. Det är väldigt dyrt i USA. Och det resulterar i att man springer runt på olika fik för att få WiFi, det kan vara så att jag har fikat för lika mycket som jag skulle ha surfat om jag hade köpt extra…haha. Så att kliva av planet och se 3G högst upp i hörnet på telefonen gjorde mig alldeles lycklig!

3) Barnmat. Självklart är målet att alltid laga mat till Chloe men ibland är det ju himla skönt att ha tillgång till någon burk här och där, här hemma har vi ju dom ljuvligaste alternativen om man inte orkar fixelitrixa allt själv, fina burkar med Bolognese, risotto, carbonara och dom flesta är så goda att dom till och med passar våra smaklökar, men i USA var det katastrof, när jag väl hittade något som liknade barnmat så var det märkliga röror och sörjor, kycklingbitar och ärtor i gelé, någon märklig pasta med smaker jag inte ens kunde orientera, jag köpte hem fyra olika och slängde tre, det var någon pasta som var ok men överlag  var det katastrof. Så hej Hipp och Semper och alla annan fantastisk mat som finns som alternativ när fantasin, orken och lusten inte finns.

4) Duscharna. I alla tre lägenheterna som vi hyrde under vår vistelse så var det sån där dusch som sitter fast i väggen och det är jag inget stort fan av. Varför har man inte en slang? Sen är det alltid så otroligt svårt att ställa in dom där duscharna, det är superkallt ena sekunden och skollande hett andra. Grrr. Mycket irriterande. Så jag har verkligen saknat min dusch med min slang som gör att jag kan tvätta håret ordentligt och hela tiden kan vara varm. Ska duscha lite extra länge den närmsta veckan!

5) Tid i bilen. I princip vart man än ska i LA så måste man ta bilden, bussar och tunnelbana funkar inte som vi är vana vid, deras tunnelbana har typ 5 stationer och buss systemet är inte lika rikt uppbyggt sommvi är bortskämda med, det gör att man tar bilen i princip varje dag och när man väl tar bilen så hamnar man 8 gånger av 10 i kö. Så det blir mycket tid i bilköer och det kan ju vara extremt påfrestande, framförallt när det är varmt och med barn i bilen och spadens batterier är slut, haha. Så hej mindre bilar och fungerande trafiksystem! Jag är hemma nu!

Det är dom här fem sakerna jag skulle kunna vara utan när det gäller USA, i övrigt kan jag flytta dit vilken sekund som helst:)

En liten uppdatering på vår jetlag? Eller jag ska säga Chloes jetlag för det är ju hon som styr mina tider. Igår somnade hon 21.00 och idag vaknade hon 01.36…, så 4,5 timme sov vi. Det här blir en spännande dag! Något magiskt jetlag tips någon?

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Ja oh ja, skriver under på alla (förrutom internet vilket man ju har om man bor här). Men duscharna är en stor irritation! De sitter fast i väggen, det går bara att regler temperatur och vattentryck i ett (dvs svag kall stråle eller stark jättevarm stråle). Det är ju dessutom smått omöjligt att städa när man inte kan skölja av med vatten. Nej vissa saker är verkligen så bakom här!