Livet är en cirkus – En till LOPPI.se webbplats

Livet är en cirkus

Boende och familjeliv – önskelistan just nu

Jag och min sambo bor i en liten tvårummare som definitivt inte är ultimat för att leva familjeliv i. Därför kommer vi under våren försöka sälja lägenheten för att förhoppningsvis ha råd med något större. Bostadspriserna har ju rusat under de senaste åren och det kan ju vara så att vi inte har råd med det ultimata boendet.

I och med att jag är gravid har ju tankarna och prioriteringarna ändrats ganska markant när det gäller boende. Planlösningen är det viktigaste enligt mig och här är min önskelista för boende som den ser ut just nu.

Två sovrum som inte ligger vägg i vägg

Eftersom jag och min sambo båda vet hur viktigt sömn är för att kunna hantera dagar på jobbet så är högsta önskan för nästa boende att det finns två sovrum som inte ligger direkt vägg i vägg. Anledningen är att vi förstår att så länge barnet ammar så kommer nattsömnen störas. Genom att ha två sovrum som är på tillräckligt avstånd kan vi se till så att nätterna med bebis inte påverkar den förälder som inte är föräldraledig. Då orkar den föräldern med jobbet och är pigg och glad även efter jobbet. En investering i relationen helt enkelt.

Badrum med plats för tvättmaskin

Jag har av vänner och familj förstått att med ett spädbarn blir det mycket tvätt. Att då behöva boka tvättstuga och kanske till och med tvingas gå till en annan port för att tvätta låter helt klart inte som något önskvärt under småbarnsåren. Därav ser vi det som ett måste att en tvättmaskin ska få plats i badrummet!

Hiss i trapphuset

Om vi inte har råd med radhus/hus så är det ju lägenhet som gäller. Då är det viktigt med hiss. Vi har ingen ambition att köpa lägenhet på bottenvåning och i och med att barnvagn är något som barnets första år kräver behöver vi hiss. Att kånka på barnvagn i trappor är för oss ett klart nej.

Läge och kollektivtrafik

Även om vi båda just nu arbetar hemifrån till största del, ser jag det viktigt att ha tillgång till kollektivtrafik då jag helst inte vill behöva ha två bilar i vår familj. Drömmen är ju att hitta något med maximalt 30min till jobbet dörr till dörr. Det har vi förvisso idag men jag är osäker på om vi har råd att köpa större i området vi bor i just nu.

Vilka saker prioriterar du när det gäller boende?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.