Cecilia Ehrling Danermark

Varning för hajar!

Visst blir man snygg i cyklop och simfötter? Haha! 😀 IMG_0300Längs ena sidan ön finns ett korallrev där vi brukar snorkla, och vilken snorkling det är… G0189571G0229764…det är som att hoppa ner i ett akvarium. Fiskarna är totalt orädda. Ibland befinner man sig mitt i ett stimm som om man är en i gänget.G0099054 G0139305Fredrik har snorklat en stund nästan varje dag och varje gång både han och jag varit nere har vi även hamnat öga mot öga med revets härskare. Hajen.G0350472Vilket mäktigt djur! Man ligger där och flyter runt och tittar på färglada småfiskar och vips så har du en nästan två meters haj precis intill dig utan att du märkt nått förens du har den mitt framför ögonen (och nej, vi har ingen skyddsutrustning, sitter inte i någon bur eller liknande. Vi snorklar helt fritt i våra vanliga badkläder).G0350585Två meter är kanske att ta i men de är i alla fall lika långa som jag. Jag lovar att när du står öga mot öga med en haj så är inte din första tanken att  plocka fram måttbandet för att se hur lång den är. :p Varje gång får man sån häftig känsla i kroppen. Första sekunden stelnar man till och man vill bara upp på land så fort som möjligt men det är något hypnotiserande med dem som gör att ett lugn infinner sig väldigt snabbt.

Lika tyst som den smög upp försvinner den också ut i djupet igen.G0269999

Vilket mäktigt djur!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.