Cecilia Ehrling Danermark

Bröllopsform – Vecka 7

Fredag och Fredrik som skriver igen…

Tidigare idag såg jag Aftonbladets löp. Kommer inte ihåg ordagrant vad det stod men någonting om att ”Så blir du av med din 40-årsmage”. Jag kan berätta exakt hur man ska göra, utan att läsa vad som står i tidningen.


Ätit mer och gått ner över 10 kg – på sex veckor!
Vi är just nu inne på vår sjunde träningsvecka så i söndags avslutades vår sjätte vecka.
Vid invägningen i söndags var vi precis halvvägs. Sex veckor med ”ren” mat och fyra till fem gånger i veckan på gymmet. Sex veckor kvar. När vi startade för sex veckor sen vägde jag 84,1 kg. Nu visar vågen 73,8 kg. Det är alltså en viktnedgång på hela 10,3 kg och midjemåttet har minskat med 14 cm. På bara sex veckor! Vet inte om man får säga så här men jag är ta mig tusan riktigt imponerad av mig själv. Trodde aldrig att det skulle gå så här fort…och faktiskt ganska lätt.

Jag kan dock säga att jag känner mig klar med viktnedgången. Nu får det räcka. Målet från början var att jag skulle komma i byxorna jag ska ha på mig när vi firar vårt bröllop på Maldiverna. Dom kommer jag i nu, med ganska god marginal. Fortsätter det så här kommer jag nämligen snart försvinna. Hur ser då ett 10,3 kg’s ras på sex veckor ut? Jo så här (vill dock poängtera att fläckarna på bröstet är att jag flagar bort färg sen vi var i Palma. Ingenting annat.): 6 veckor

För att få stopp på raset måste någonting göras åt kosten. Jag kan inte äta mer för vi äter redan kopiöst mycket. Vi äter alltså ganska mycket mer än vad vi gjorde innan. Så, vad som behövs är att Robin får ändra VAD jag äter så att jag istället kanske lägger på mig nått kg eller två fast i form av muskler istället för fett. Vi har ju ca sex veckor kvar tills vi är klara så det ska bli spännande att se vad vi kan göra.

Vad vi äter
Jag har ju tidigare bloggat om vad vi äter men för den som missat det så kan man sammanfatta det med att vi tagit bort allt med tillsatt socker (vi har försök att få bort så mycket socker i alla former som möjligt), laktosprodukter, gluten och kolhydrater. Vi har även sett till att enbart få i oss ”rätt” fett. Vi äter rött kött, kyckling, fisk, skaldjur, grönsaker och sallad och tillagar all mat från grunden.

Det kan kanske låta jobbigt att laga precis all mat från grunden men vi har upptäckt att det faktiskt inte tar mycket längre tid än när man köper halvfabrikat osv. Det är inte heller särskilt svårt och det blir dessutom godare att göra det själv. En annan uppsida är att vi mår man så himla mycket bättre. Tror inte vi hade klarat av vår senaste intensiva period med massor med jobb, bostadsaffärer och bröllops- och reseplaneringar lika bra om vi levt och ätit som vi gjorde tidigare.

Sockeravvänjning var lite jobbig
Fyra-fem dagar efter starten var det dock ganska jobbigt. Sockerabstinens skulle man nog kunna kalla det. Huvudvärk, trött och allmänt lite smågrinig. Man kände sig nästan bakfull. Det gick dock över på ca två dagar så tar man sig bara igenom det så går det sedan lätt.

Cissi då?
Jo, hon kör på hon också. Hon har ju ett litet annat mål än jag. Hon ville ju inte gå ner i vikt utan istället försöka ”omfördela” vikten vilket hon hittills lyckats riktigt bra med. Hon har varit bortrest senaste veckan så jag vet inte hennes exakta status då vi alltid vill väga oss på en och samma våg då det kan skilja lite från våg till våg. Men, innan hon gav sig iväg på sina jobbresor hade hon gått ner 2,7 kg, minskat midjemåttet med 5,5 cm och stussen med 6 cm. Hon kämpar på med att inte gå ner mer i vikt och istället bygga muskler. Hittills har hon lyckats bra och man ser rejäl skillnad på henne. Musklerna börjar sakta men säker synas. Eftersom att hon är bortrest så har jag tyvärr ingen färsk ”före-efter-bild” men vi är ju inte klara än så det finns gott om tid att visa skillnaden på henne också.

Imorgon kommer jag dock slarva lite med kosten (tycker att jag kan få göra det EN gång med gott samvete). Då ska jag ta med mig brorsan och gå och heja på Simon Sköld när han fightas på MMA-galan i Eriksdalshallen. Innan fighten väntar lite förpepp med ett skönt gäng hemma hos Camilla och Simon. Ska bli superkul och vi är galet taggade. HEJA SIMON! 🙂

Trevlig helg på er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.