Cecilia Ehrling Danermark

Förlåt för gnället

Innan ni läser vidare vill jag nästan be om ursäkt för vad jag skriver nedan. Jag insåg när jag läst igenom det att det är ett riktigt gnälligt inlägg. Det var väl egentligen inte riktigt meningen och jag vill därför poängtera att jag känner mig fantastiskt lyckligt lottad över att ha ett jobb som jag fullkomligt älskar. Jag måste bara lära mig att säga nej ibland.

….

Jag vet att det här egentligen är väldigt angenäma problem och jag vill absolut inte klaga men nu är jag inne i en sån där period där det visar sig att jag har svårt att säga nej till saker. Jag tycker ju att det är så kul men i slutänden har jag ofta tagit på mig lite för mycket för mitt eget bästa. Just nu är jag mitt inne i en sån period. Det är hur mycket jobb som helst. Trots att jag är väl medveten om att jag ibland borde säga nej till saker för att få lite egentid här hemma och ladda batterierna så har jag jättesvårt för det där nejet. Det gäller alltifrån vänner till jobb. Missförstå mig inte, jag älskar mitt jobb och jag umgås mer än gärna med mina vänner men ibland behöver man helt enkelt bara få vara och tanka energi.

Man kanske kan fråga sig varför jag och Freddan tränar nästan varje dag när jag har det så stressigt? Jo, även om träning tar lite tid så är det inget stressmoment. Eller rättare sagt, det är positiv stress. Träningen ger mig massor med energi och utan den skulle jag aldrig klara av tempot som jag har just nu.

Ta i fredags t.ex. Då var jag bokad på dubbla gig. Från ena utkanten av stan för att sen snabbt transportera sig till den andra. Man kommer hem mitt i natten för att sen gå upp tidigt morgon därpå för jobb resten av helgen. Jag fick visserligen ledigt några timmar i söndags kväll men sen började veckan igen med en rivstart. Det var Öppet Hus på Mälarsalen där jag undervisar i dansklasser. Jag och Tony (Irving) hade massor med dansklasser och jag var inte hemma förrän sen på  kvällen. Vi har även gig inbokade både onsdag och torsdag (då har vi återigen dubbla gig). Utöver allt det har jag lovat att hjälpa till att undervisa lärarstudenterna på GIH, Gymnastik och Idrottshögskolan, i dans vid ett flertal tillfällen.

Som jag nämnde väntar hektiska dagar. Onsdag och torsdag blir det som vanligt danskryssning med Tony och när vi kommer i land åker vi raka spåret till Casino Cosmopol där vi har premiär för hösten show.FullSizeRenderFullSizeRender-5Lördag blir min lediga dag och då har jag chansen att bara vara och mysa med Fredrik,. Dessvärre är det min enda lediga dag på ett tag så det gäller att vi verkligen tar vara på den.

Jag vill återigen poängtera att jag älskar mitt jobb men ibland känns det som att det kan bli lite för mycket av det goda. Lovar att komma med roligare inlägg resten av veckan. Behövde nog bara få rensa ur mig lite. 🙂

Ha det bäst! Kram!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Neta

    Akta dig för väggen! Vore väl hemskt om den skulle komma i vägen för bröllopet.
    Älskade också vad jag gjorde men en söndag sa kroppen ifrån, det är 4 år sen och jag är inte helt ok ännu.

  2. Diana

    Fina du, man ser hur du älskar ditt jobb, du ser glad ut, lycklig och du är dessutom bra på det du gör och det betyder att du älskar det du gör. Men jag förstår precis vad du menar, det är svårt att säga nej, det är svårt att tacka nej till erbjudanden som låter intressanta och roliga så man säger gärna JA och sen sitter man där utan att ha tänkt på de andra aktiviteterna/jobben som man också tackat ja till och där sitter man utan ledig tid alls. Inte alls bra för om du går in i väggen så kan du tillslut inte göra ett endaste jobb och DET vore värre. Så ta hand om dig, ta vara på din hälsa, kapa lite och försök att strukturera om din vardag. Det finns bara en Cecilia Ehrling och det är du, så ta vara på dig. 😀

    Kram