Cecilia Ehrling Danermark

Vilken man jag har! 

Inte nog med att han tänkte på mig och ordnade så att middagen stod på borde när jag kom hem efter att ha kört öppningsnumret i gårdagens Let’s Dance. Han hade även tagit bilder så jag skulle kunna lägga upp receptet här på bloggen. 🙂
Han hade, som han själv säger, ’lite snabbt kastat ihop’ en supergod fläskfilégryta med oliver och torr vermouth – alltså t.ex. martini. Nu var jag inte med när han gjorde det men enligt honom är den jätteenkel.  Som vanligt när Freddan är igång i köket så höftas det lite med mängder och det smakas istället av rätt så frekvent för att hitta den perfekta smaken. Här kommer dock på ett ungefär hur mycket du behöver för fyra portionoer:

1 fläskfilé
5 dl crème fraiche
1,5 – 2 dl torr vermouth
1-2 dl gröna oliver
1 ask krasse
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk soja
1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande buljongpulver)
Salt, peppar och oregano  Börja med att putsa och skiva fläskfilén i 1-2 cm tjocka skivor. Stek sedan så de blir genomstekta. Salta och peppra lite. Var lite försiktiga med saltet då både sojan, buljongen och oliverna tillför en hel del sälta. Tillsätt sedan allt utom oliver och krasse och låt koka upp, snåla inte med oreganon. Medan du väntar på att det ska koka upp, dela oliverna på mitten.  Så fort det kokat upp, dra ned värmen och tillsätt oliverna och klipp krassen över grytan. Låt sjuda några minuter och smaka av. Servera med klyftpotatis.

SUPERGOTT!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.