Cecilia Ehrling Danermark

Morgonträning

Det har varit mycket jobb och jag har varit på resande fot den senaste tiden så det var ett tag sen jag tränade men nu är det dags att sätta igång på allvar då cirkusen snart drar igång. Med Freddan som tränare blir träningen lite roligare då han dels alltid väljer övningar som jag som dansare verkligen har nytta av samt att man får förklarat för sig varför just de valda övningarna är bra för mig. Träningen blir mer genomtänkt och det är lättare att motivera sig själv när man kan koppla det direkt till vad man tränar för, i mitt fall dansen. Just ja, det har jag inte berättat… Även om Freddan i grund och botten är IT-entreprenör så har han en gång i tiden varit elitgymnast och även under många år varit tränare för gymnaster i bl.a. landslaget. När han var i Australien passade han även på att gå en PT-utbildning och var fystränare för några av Australiens mest lovande juniorsurfare. Även om han inte alltid lever som han lär så kan han det här med träning och är jättebra på att lära ut. Man förstår verkligen varför man gör just den valda övningen och samtidigt som man kör kan visualisera hur man använder det i praktiken, för mig, dansen. Med andra ord, funktionell träning.

 

På dagens pass skippade vi TRX’n som annars är lite av Freddans favorit. Det var fokus på teknik och inte antal repetitioner så vi körde på tid istället för att räkna reps då tekniken är jätteviktig för att man verkligen ska få ut så mycket som möjligt av träningen. Fem övningar med 3 * 40 sekunder på varje övning och 2 minuters vila mellan övningsbytena. Kanske ingen raketforskning idag men här kommer några av dagens övningar:

image2

Bilden ovan (japp, morgonträningspass utförs såklart ocensurerat och osminkad): Twisted lunges med vikt, alltså utfallsteg med vikt och vridning. Superbra för mig som dansare då den här övningen påminner väldigt mycket om de rörelser man gör när man dansar. Böjer, vrider, lyfter osv. Den tränar de stora muskelgrupperna som ben, bål och axlar samtidigt som man tränar stabilitet. Perfekt när jag ska styra runt min partner på dansgolvet.

Bilderna nedan: Kettlebell-swing: Även den här övningen är jättebra för mig som dansare då den stärker bål och axlar så jag ska orka hålla en bra och fin hållning genom en hel dans.IMG_0303

Och till sist, en allmänt superjobbig övning för bålen. Tänk dig en vanlig sit up-ställning i det absolut jobbigaste läget. Kör då med en vikt, i det här fallet använde jag en medicinboll med handtag på. Sen roterar man och duttar med vikten/bollen i golvet på varannan sida om höften samtidigt som man sitter i den där jobbiga positionen. Även den är jättebra för mig som har mycket svängar och rotationer i dansen.image1

Utöver det körde vi även lite ben- och ryggövningar. Kommer garanterat kännas i kroppen imorgon. Härligt! Känner mig nu redo för kvällens hålligång med tjejerna. KRAM!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.