Camp Cajsa

Sommar-nostalgia

Det är ju fånigt att bli nostalgisk över sommaren redan innan den ens är slut. Men lite vemodigt är det ändå, såhär sista sommarhelgen på landet. För nästa gång vi kommer dit är det september, och visst kan det bli något iskallt dopp i havet även då, och någon fin stund i solen på altanen. Men skuggorna blir obevekligen längre, nätterna kallare och istället för morgondopp blir det en brasa i kaminen för att tina upp.

Men snacka om att gå ner med flaggan i topp. En så strålande fin sommardag, egentligen sommarhelg, vi fick oss medan vi, mentalt och fysiskt, packade ihop allt det där som hör sommaren till.

Jag har alltid gillat höst och känslan av nystart. Men i år är jag mer tvehågsen. Sommaren gick så fort i år. Och även om den var vansinnigt utmattande med alla barn och alla sjukdomar var den ju så varm och fin. Man ville ju aldrig att de där härliga dagarna på stranden skulle ta slut.
Och så gjorde dom det ändå.

Min vardag i höst är ju också lite mindre självklart rolig än vad den brukar vara. Jag vet att man som kvinna förväntas gå upp i det här med föräldraskap med hull och hår. Och bara njuuuuta.
Men så enkelt har det aldrig varit för mig.
Jag läste en intervju med Lotta Lundgren, ni vet hon med Landet Brunsås och Historieätarna,  i dagens DN. Hon sa att ingen berättat för henne att det här med att vara hemma med bebis kunde vara så otroligt jobbigt och tråkigt. Precis så känner jag också. Och det har ingenting att göra med om huruvida jag älskar bebisen eller inte. För det gör jag. Så det gör ont.
Men jag tycker inte att det är tipptopp att vara föräldraledig.

Nu kan man ju argumentera för att jag såhär med tredje barnet borde vara beredd på vad jag gav mig in på.
Det kan man ju tycka. Men det är en sak att veta med hjärnan. Det är som bekant en helt annan sak att leva det där man vet, med hjärtat.

Så jag är lite tvehågsen. Längtar inte som jag brukar till hösten. Ser istället en lång rad av ganska ensamma och halvtrista dagar framför mig. Som behöver fyllas med roligare saker än att vika tvätt, så mycket vet jag. Jag vet bara inte vad.

Så ett litet tag till förlorar jag mig i nostalgi över den vackra, och långa, sommaren som försvann så fort.

20130825-211330.jpg

Dagens dopp. Rätt iskallt.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.