Camp Cajsa

Nödläge för Skitungarna

Jag beundrar folk som orkar göra skillnad. Som struntar i att sitta och gnälla och istället bara GÖR nåt.
I Uganda har två svenska tjejer skapat en helt fantastisk verksamhet för ett gäng fd gatubarn. De berättar om sitt liv i bloggen Våra skitungar och när man tycker att man har problem i livet är det rätt nyttigt att titta in där och få lite perspektiv.

Men nu är det kris hos skitungarna. En container med prylar som samlats in i Sverige har fastnat i tullen och kostar en massa pengar att få loss (i alla fall om man vägrar betala mutor vilket jag tycker hedrar dem stort att göra). Varje dag den står i tullen kostar den dessutom i förvaringsavgift och risken för stölder är hela tiden överhängande.

20 000 kronor, ungefär, behöver Skitungarna få in för att få loss sin container. Och nu vädjar de om hjälp.

Visst, man kan vara cynisk och säga att det där borde de ha haft koll på innan containern skeppats från Sverige. Och ja, så är det kanske. Men de kunde inte föreställa sig att hjälpmaterial till ett gäng gatubarn skulle beskattas. Och jag förstår dem.
Så jag kommer att sätta in en (ganska stor) slant på

Handelsbanken
Clearingnummer: 6759
Kontonummer: 726 881 732
för att hjälpa dem få loss grejerna som de så väl behöver.
Läs hela historien om containern här.

Vill eller kan du inte skänka pengar, sprid gärna deras belägenhet så att fler får möjlighet att hjälpa.

Glada grabbar i insamlade kläder från Sverige.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.