Wow. Denna asiatiska rätt kommer bli stående här hemma! Jag skickade ut till mina vänner och bad dom skicka deras BÄSTA recept så vi kan testa nya recept varje dag! Bästa jag gjort för JÄKLAR vad goda recept vi gör varje dag! Här kommer det till er!
Du behöver
4 personer
50 gram hoisin-sås ( asiatiska hyllan )
50 gram soja ( japansk)
Ca 3 teskedar sirracha ( ta efter hur starkt de ska bli )
Ingefära ca 5 cm
2 vitlöksklyftor
Broccoli bukett
3 lime
Jordnötter att hacka och ha som tillbehör
Koriander
Mjöl
Jasminris till 4 pers
500 gram blandfärs eller vegofärs
Gör så här
Riv ingefära och vitlök, hetta upp lite olja i en kastrull och fräs detta i ca 2-3 min. Tillsätt ris och vatten ( 6 dl) och koka upp, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min ta av riset och låt vila under lock i 10 min.
Skär upp broccoli i små buketter och skiva limen.
Blanda såsen
Vatten 1 dl
2 teskedar mjöl
Hoisinsås
Soja
Sirracha
Lime från båda limen
Stek köttfärsen och ha i såsen och broccolin och låt småputtra på låg värme tills det tjocknar ca 5 min.
Servera med riset på med färsen och hackade jordnötter och koriander!