Jannike Ebbing

Mac and cheese tryffel

Extra krämig och vegansk Mac ’n’ Cheese för 4 personer 
Du behöver: 
2 förpackningar Aito Oat Cusine med smak av ost
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tesked socker
2 dl vegansk ost parmesan
Levain bröd
Färsk timjan
Tryffelolja
Färsk tryffel
1 knippe gräslök
Salt
Peppar
1,5 matskedar vetemjöl
Veganskt smör
Makaroner 400 gram
Börja med att skiva löken tunt på mandolin tunt och finhacka den därefter. Finhacka vitlöken, stek i veganskt ”smör” och lite olja tills det blivit mjukt. Det ska inte få färg eller brännas. På med socker. Ner med mjöl och blanda runt. Häll ner Aito Oat Cuisine och koka upp. Ner med den rivna osten, smaka upp med salt och peppar.
Koka makaronerna. Ta i ca 1 dl pastavatten när pastan nästan är klar och blanda ner i ostmixen.
Häll ner al dente makaronerna i såsen och blanda! Ta ner lite hackad tryffel! Samt ringla över lite tryffelolja. (Spara lite till slutet också).
Lägg i en ugnssäker form och toppa med ost. In i ugnen på 225 grader i 30 min.
Under tiden pastan är i ugnen mixar du brödet så att det blir smulor. Ner med rikligt med olivolja och veganskt ”smör ”i en panna och stek smulorna tills de blivit gyllene och krispiga, blanda ner ett par kvistar av timjan och en nypa salt i slutet. Ta av och låt rinna av på papper. Hacka gräslök fint och skiva tryffeln.
När makaronerna är klara i ugn, låt dem svalna i minst 10 minuter. Strö över brödmixen och den färska tryffeln samt tryffelolja!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.