Jannike Ebbing

Kasslergratäng

Du behöver 
6 personer 
700 gram kassler
3 tomater
1 lök
1 broccoli
Halvt paket haricot verts
2 grönsaks buljong
2 matskedar idealmjöl
7 dl matlagningsgrädde
Stort paket med gratäng-ost
Salt
Peppar
Ris till servering
Sätt ugnen på 220 grader. Strimla kasslern och ta bort skinnet innan. Hacka löken , dela haricot verts, dela broccoli i mindre bitar, även stammen. Dela tomaterna. Häll upp matlagningsgrädden och blanda ner 2 matskedar idealmjöl i blandningen. Häll ner 1/3 av det i en ugnssäker form. Smula ner två buljongtärningar bland grädden och blanda i formen. Lägg sen ner alla grönsaker och kassler i formen och häll över grädden och till sist ha över flingsalt, peppar och lägg sedan generöst med ost över hela. In i ugnen i mitten i 30-40 minuter.
Servera med ris
NJUT

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.