Jannike Ebbing

Det är ingen tävling

 

 

Hej fina ni,

 

 

Rubriken säger mycket för jag vill int att någon som har barn i samma ålder som oss eller äldre eller yngre att känna att det är en tävling. Jag skriver om Oliver och att han är blöjfri för att hjälpa er när NI OCH ERA BARN känner att det är dags. För vet ni vad, det är inte ni som föräldrar som bestämmer det är upp till ert barn. ALLA barn är olika, de lär sig olika, de är olika! Jag ger er våra tips nu när de och faktiskt ni är redo. För en sak som är säker det är att det tar mycket tid och engagemang från föräldrarna med 🙂

 

 

Oliver är nu blöjfri och han fyller två år nu i juli, den 12 juli. Detta har noll påverkan. Det som påverkat att han och vi var redo ( framför allt han ) är att han var såååå intresserad, vi har semester, det är sommar och han pratar snabbare än vad vi trodde. Han älskar att följa med oss in på toaletten, frågar mycket, vi har läst massa böcker om bajs och kiss bland människor och djur. Han gillade att sitta på sin potta och vi visste han tecken på när han behövde göra nummer 1 eller 2.

 

 

 


 

Hur vi gjorde? 

 

Något vi märkte direkt var att potta är inget för honom, vi har en extraring till toaletten och han sätter sig hellre där och kissar och bajsar, alternativt när vi varit ute så har vi lagt en kotte på marken och sagt ”kissa på kotten” Funkar sååå bra haha. Enkelt med!

 

Vi har gett massa beröm i high five och hade en klistermärkesbok som han fullständigt struntade i haha så den la vi åt sidan direkt.

 

Bajsa var svårare men sen igår har det släppt och nu gör han det utan problem på toaletten, han vill inte att vi är där då på 5 minuter och säger till när han är klar istället!

 

Vi var sjuuuuukt noga med att inte ta på blöja igen så allt gick på 1 vecka att få honom torr dag och natt.

 

Natten har jag inga råd att ge för han är bara torr helt enkelt.

 

Anledningen till att han är torr på natten gissar jag är för att han inte dricker välling ( han drack det i kanske 1 mån när han va 1 år men hatade det från en dag till en annan hahahaha ) Så har inga råd att ge hur man slutar med det!

 

Ännu en gång, det är ingen tävling. Alla kissar och bajsar på toaletten till slut. SKIT I ÅLDER NU! Denna text ska enbart hjälpa när ert barn är redo, stressa nu inte!

 

 

Ni kan läsa om alla tips jag fick från följare under kategorin ”blöjfri” 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Belms

  Hej Jannike,
  Jag älskade att följa dina inlägg på instagram men framför allt att se dina recept (som jag gjorde så ofta). Kom på att de vart så länge sedan man såg något nytt och då märkte att du blockat mitt konto? Har aldrig någonsin varken kommenterat dåligt eller annat tråkigt, tvärtom har jag alltid gillat allt du gör. Förstår inte riktigt, känns tråkigt!

 2. Hanna

  Hej, vet inte ifall du har svar på mina frågor och kanske borde fråga någon annan, men läste nu ditt inlägg och känner mig lite fundersam över vår situation och skulle vilja bolla några tankar med en annan mamma. Vår son år är 2 år och 3 månader snart. Den senaste månaden har han börjat berätta för oss när det kommer kiss eller bajs i blöjan. Varje gång han bajsar går han undan och vill vara ifred. Han verkar inte gilla längre att det kommer i blöjan och vill att man byter direkt på honom när han kissat en gång. I tisdags testade vi spontant att låta han gå utan blöja. Till min förvåning så började han gå självmant till pottan och kissa ståendes! Han har sedan dess gått dit och kissat. Han är överlycklig när det kommer kiss och känner sig så stolt. Det kommer dock olyckor på natten, vilket gör att vi funderar nu på att börja med nattblöja. Men är orolig att det är ett misstag att göra… vårat problem är dock bajsandet. Han vill inte bajsa i pottan, men han är så duktig på att gå och kissa så känns så fel att sätta på en blöja när han trivs så bra med det. Vad ska man göra för att motivera till att bajsa på pottan? Han verkar inte så intresserad av toaletten heller och säger bara nej när man frågar ifall han vill sätta sig där… han har hittills bajsat tre gånger på golvet utan att jag har märkt att han gör det

  1. Stina

   Vår äldsta var det lite liknande med. Så han fick vara utan blöja men fick en när han skulle bajsa, han sa till själv. Försökte vi på toaletten låste det sig bara och han kunde inte bajsa. Sen en dag hade han bajsat på toaletten på förskolan och efter det behövdes inte blöjor mer. Så mitt tips det kommer lösa sig med tiden 🙂

 3. Än

  Min tjej fyllde just 2 och är också blöjfri dag och natt sedan en månad tillbaka. Vi märkte att hon började säga till när det kom kiss i blöjan, så vi tog helt enkelt bort den och sen gick det på 3 dagar. Hon kissade på sig första 3 dagarna någon gång per dag, sedan dess är hon helt torr och inga olyckor alls på 3 veckor nu 👍😄 Vi ger mycket beröm såklart och klappar händer osv! Sedan har hon en storebror som är 5 så
  Antar att hon sett att Han kissar på toalett osv, därav blev hon blöjfri så tidigt kanske.. Har alltid med toalettringen under vagnen då hon gärna använder den när vi är på restaurang osv 😊

 4. lissel

  Gud ja, man får verkligen känna av sina barn 🙂 mina tjejer är 14 månader , sätter dom på pottan ibland men verkligen bara för att göra dom bekanta med den haha , sen får vi se 😄 men skönt att ha en blöjfri!