Jannike Ebbing

Utan blöja och tips för Åhus

 

 

Hej babes,

 

 

Vilka dagar, vad hände med vädret? haha! Vi försöker njuta massor ändå och i helgen fick vi TVÅ hela dygn utan Oliver, vi hade lite vänner över första dagen och andra dagen hade vi planer på att åka till Österlen och njuta men det var regn konstant och då är det inte så najs att åka runt på Österlen eller sitta på ett hotellrum 🙂 Så ena dagen beställde vi hem mat och kollade serier och film precis hela dagen, minns inte när det hände senast! UNDERBART!

 

 

Han var så söt och kändes så stor när han satt i säkert tio minuter och väntade på att mormor och morfar skulle komma och hämta honom, han var så förväntansfull!

 

 

 

 

 

Nu har det gått en vecka sedan vi slutade med blöjan och JA han är nu helt torr både på dagar och nätter, hur snabbt gick inte detta? Har hänt två olyckor men det var när han lekte och vi inte hann bort i tid för vi inte hörde honom 🙂 Så coolt att han blev torr även på natten, tydligen har det med att hjärnan börjar registrera att han är utan blöja på dagen? Men det är en ny tid nu en tid utan blöjbarn och det känns stort för mig/oss. Han pratar konstant och det är så magiskt att se hur han utvecklas med oss..

 

 

 

Det är så mysigt att cykla överallt här i Åhus, alla bor så nära!

 

 

 


 

 

 

 

Igår kunde jag inte vänta på att mina föräldrar skulle lämna honom så jag åkte hem till dom och hängde där från 12 , sen kom min syster och syskonbarn dit och vi lagade denna urgoda rätt som min syster gjort innan! Det är från Per Morberg!

 

Du behöver

 

  • olivolja, till stekning
  • 3 klyfta vitlök
  • smör, till stekning
  • 4 färska salsicciakorvar
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 dl vitt vin
  • några kvistar oregano
  • några kvistar timjan
  • 4 port pasta (av favoritsort)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • några kvistar persilja

 

Gör så här

 

  1. Koka valfri pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hetta upp en liten panna med olivolja och pressa i vitlöken. Sautera den en stund utan att låta den ta färg och häll över i en liten skål.
  3. Ställ tillbaka pannan och hetta upp den igen med en klick smör och lite olja. Sprätta upp korvarna och kläm ut fyllningen i kastrullen. Låt fräsa en stund så det får en aningen färg.
  4. Häll tillbaka vitlöken i pannan och häll över grädden och de passerade tomaterna. Tillsätt tomatpurén och vitt vin. Smaka upp med örter och låt stå och puttra en stund.
  5. Häll av pastavattnet och häll pastan direkt ner i såsen och blanda om. Servera med några varv från pepparkvarnen och en grön kvist persilja.
  6. Matsortera dina lökskal och skinnet från korvarna till återvinning och njut av din pastarätt!

 

 

Det blev verkligen så himla gott!

 

 

 

 

 

På dagen var jag även och blev intervjuad och fotad för den lokala tidningen som uppmärksammat min godisbutik så himla kul med all respons!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galet vilken exponering jag ligger på just nu med alla delningar och mina recept!

 

 

Dagarna består av att mysa helt enkelt och även besöka underbara gårdsbutiker! För er som ska hit i sommar kan jag varmt rekommendera att besöka dessa två som ligger i och lite utanför Åhus

 

 

Vi börjar med Bondes skafferi som ligger i Åhus! Det ser inte mycket ut för världen utifrån med där inne är en riktig guldgruva av råvaror i högsta klass från närproducerade ställen! 

 

 

 

 

 

 

 

Den godaste sparris jag ätit verkligen !

 

 

 

 

 

 

 

 

PORCHETTA

 

Här köpte vi även vår Porchetta som vi hade i ugnen på 125 grader i 4 h och sen de sista 30 minuterna satte vi ugnen på 225 grader så svålen blev UNDERBART knaprig. Vi hade även vatten, 2 schalottenlökar, 1 vitlök och en grönsaksbuljong under hela tiden som vi gjorde en grym sås på med!

 

Porchettan är fylld med olika örter och smör, man kan även ha i stekt panchetta eller salsiccafärs, ska testa att göra en själv med!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till detta hade vi smörslungade haricot vertes och nypotatis som jag kokade och sen stekte med smör och vitlök MUMS!

 

 

 

 

Jag slår ett slag för osten som heter Skåne ost och den är SÅÅÅÅÅÅ god! Perfekt att äta lite till tapas!

 

 

 

 

Det andra stället heter Rathckegården

 

 

 

 

 

 

 

Dessa bifftomater med fetaost , olivolja, ruccola, flingsalt, peppar och lite honung herreguuuuud vad gott det är!

 

 

 

 

Lever på snacks just nu verkligen! Finns det något godare ???

 

 

 

 

Trots vädret så tar vi oss ner till stranden och hänger lite  🙂

 

 

 

 

Ett tips på restaurang är Rökeriet som ligger vid ån! De har även en butik som säljer allt gott inom fisk!

 

 

 

 

 


 

 

Jag Mathilda och Alia träffades förra veckan med och hade en riktig myskväll!

 

 

 

 

Jag lagade sparris stekt i smör och olja, tre droppar soya i och sen hälla över massa med smör på sparrisen, riven parmesan och två ägg som är stekta – MUMS!

 

 

 

Mathildas föräldrar bor såååå fint! Kolla deras underbara baksida!

 

 

 

LÖJROMSPIZZA

 

Vi köpte även Fontanas färdiga pizza som kommer i två som du bara stoppar in i ugnen i 7 minuter så blir de knapriga och underbara! På med västerbottenost och in i någon minut till så den smälter. Låt den svalna något och spritsa ut smetana eller creme fraiche, löjrom, rödlök och gräslök! NJUT!

 

 

 

 

Cyklade hem samtidigt som solen gick upp, magiska kväll!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. linnlissel

    Pastan såg MAGISK ut! Och va skönt med blöjfri, längtar ihjäl mig tills mina tjejer är det… älskar småbarnstiden också men blir roligare för varje dag de blir äldre hha