Jannike Ebbing

Pippi Långstrump godisaffär

 

 

 

Hej fina ni,

 

 

Tack för all den respons som kommit kring att skapa en godisbutik som Pippi Långstrump delade ut allt gratis godis i serien om Pippi, sen jag såg den filmen när jag var 5 år så har jag inte slutat drömma att en gång kunna vara så ”rik” att jag med kan dela ut gratis godis till alla barn i min by och att äta ur burkarna, hur mycket man ville! Mina vänner Anna och Jacob äger tillsammans med sin familj en stor godisgrossistbutik i Malmö som heter Candypeople så jag tog kontakt med dom och frågade om jag fick lov att göra denna idé och komma och plocka godis hos dom! Det var mer än okej och alla kan handla i deras butik! Där köper man allt till grossistpriser! Jag och mina systrar renoverade vår lekstuga förra året för att ha det som hen handel och det var redan då jag fick idén om att fylla den med godis.

 

I år blev den sann! Jag åkte till olika butiker och köpte in fina glasburkar och fyndade saker på loppis för att få en härlig retrokänsla i hela lekstugan. Köpte sidenband, virkade band och hängde godisklubbor i fönstren för att få den där lilla extra grejen närman kommer in, det ska vara godis precis överallt!

 

 

 

 

 

 

Mina syskonbarn fick följa med och de var helt lyriska av allt !!!! Det perfekta utflykts målet för barn kan jag lova och såååå bra priser med!

 

 

 

Haha lite grejer vi hade!!!!!!

 

 

 

 

Allt köps i storpack och det är i en stor lagerlokal där man har stora vagnar man packar på!

 

 

 

 

 

Haha tur att vi fick plats med allt och hade en stor bil 🙂

 

 

 

 

 

Vi lastade hela bilen full tack vare Candypeople och min dröm gick sakta men säkert fram! Vi packade rullvagnen med godis och började fylla alla skålar, korgar och behållare med godis! Detta var SÅ kul, min syster och min systerdotter Ella hjälpte mig med detta och vi hade så mysigt!

 

 

 

 

Före och efter !!!!!!!

 

 

 

 

Jag köpte lite belysning och den fina puffen med så att det skulle bli ännu mysigare!

 

 

 

 

Jag kan knappt fatta att jag gjort detta , jag kan inte fatta att min dröm gick i uppfyllelse och att det blev så fint och så lyckat!

 

 

 

 

Det är så vackert att ha allt i glasburkar och allt ser läskande gott ut!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det kom över 60 barn i går när jag lagt ut på min instagram att jag skulle dela ut godis dagen därpå, jag ville mest se om någon ville komma och att så många hörde av sig gjorde mig så lycklig! För att följa alla regler så hade vi markerat på gatan hur långt de skulle stå mellan varandra och de fick komma in en och en i den lilla godisbutiken! Däe fick de två välfyllda påsar med godis! Barnens ögon glittrade och de citat från barnen var ” Det känns som om jag vunnit OS” ” Jag kan inte fatta att jag gör som barnen i Pippifilmen” ”Känner du Pippi?” ” Wow du har ett hjärta av guld”

 

 

Guuuuud alltså detta var så magiskt att få göra, vi hade behövt fixa lite mer godis om jag ska kunna ha öppet igen i sommar haha jag hoppas jag kan fixa detta och få ge ut ännu mer godis till barnen!

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.