God morgon – Jannike Ebbing
bisse7

Jannike Ebbing

God morgon

Hej fina ni,

Gud vad jag somnar tidigt på kvällarna alltså, redan vid 20 slänger jag in handduken och somnade. Helt slut i huvudet efter att ha läst för mycket om Corona och alla länder där det är fullständig kaos. Vi ligger runt 2-3 v efter dessa länder och det känns helt ofattbart att det ska komma bli lika hemskt här. Jag försöker tänka positivt men även ekonomin i vårt land och världen känns så skör! Som vi pratat om tidigare så kan jag inte stanna hemma från mina jobb, de som driver egna företag vet vad jag pratar om. Det har gått 2 v sedan Thailand så vi har inte varit smittade. Risken är kanske större att bli det i Stockholm…. kanske borde staten tvinga alla att vara hemma i en månad allihop, det räcker ju inte att vissa sätter sig i karantän , i så fall måste alla göra det samtidigt? Ja jag vet inte och det verkar ingen veta.

Vi försöker mysa här hemma och jobba samtidigt, jag hade middag här med mina närmsta spirituella vänner för att göra en nymåne ritual. Underbart var det !

Jag gjorde favoritreceptet från Jenny Wallden som jag ändrat på lite 🙂

 • 800 g torskrygg
 • 1 spetskål
 • 125 g sockerärtor

Vitvinssås

 • 2 schalottenlökar
 • 0,5 kruka timjan
 • 4 dl vitt vin
 • 4 dl fiskbuljong
 • 4 dl vispgrädde
 • 60 g forellrom men jag använder helst löjrom
 • 1 kruka gräslök, finhackad
 • smör, till stekning
 • salt
 • svartpeppar, nymalen

Till servering

 • 4 port potatis, kokt (gärna mandelpotatis)

 

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 100 grader. Skär torsken i fyra jämnstora bitar. Salta och låt stå medan du förbereder såsen.
 2. Skala, halvera och finhacka schalottenlöken. Stek den mjuk i smör med timjan.
 3. Häll på vitt vin och buljong. Låt reducera till 2,5 dl kvarstår. Koka under tiden ner vispgrädden på låg värme till hälften återstår.
 4. Sila av lök och timjan. Häll den reducerade vinbuljongen i vispgrädden. Koka upp och rör ner crème fraiche. Ta från värmen och rör försiktigt ner forellrom och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
 5. Jag tillsätter lite idealmjöl och låter grädden koka upp så den bli mer krämig!
 6. Torka av torsken och lägg i en ugnsform. Lägg en liten klick smör på varje fiskbit, täck hela formen med plastfolie och tillaga i ugnen ca 15 minuter tills fiskens innertemperatur är ca 42-45 grader.
 7. Skär spetskålen i fyra klyftor. Stek i smör till ytan är gyllene. Lägg i sockerärtor i pannan sista minuten och låt dem bli varma. Salta och peppra.
 8. Servera torsken med brynt grönsaker, vitvinssås och nykokt potatis.

 

 

 

Såsen är utan tvekan den absolut godaste jag ätit och tjejerna höll med mig 🙂 Jag gör alltid dubbelsats med den med för man vill verkligen ösa på : )

 

Till förrätt

 

Köp hem tunnbröd och skär de i tunna skivor och lägg på en plåt

Pensla med olivolja och strö lite flingsalt

Sätt ugnen på 160 grader och ha bröden där tills de bli gyllenbruna, ca 7 min!

Ta ut och låt svalna, på med en klick creme fraiche , löjrom och gräslök

 

EXTREMT GOTT

 

 

 

 

Det positiva med att vara hemma mycket är att vi får mycket fixat hemma och det är så fint här nu 🙂

 

 

 

Vi har till och med tagit bort skyddet över utemöblerna, tagit fram grillen och gjort mysigt! Så himla härligt.

 

 

 

Ranunklerna har gjort hemmet lite mer vårigt så otroligt fina i färgen verkligen!

 

 

 

Soffbord från Von Chadaux och vår älskade megasoffa från Sweef, den heter Mammut

 

 

 

Har länge tänkt på att byta ut Oliver säng nu till en större men inte hittat den perfekta sängen ännu !

 

 

 

 

 

Idag blir det jobb för hela slanten, mycket som förändras när man inte kan ha möten och det gäller att bli lite mer kreativ i det helt enkelt 🙂 Jag ska även sitta med lite kommande samarbeten, de som känns ok nu i dessa tider. Ser vissa som lägger ut om resor mm och det känns lite weird haha jag hade ett samarbete med en stor aktör gällande just det men jag avbokade och sköt fram det tills världen lugnat sig lite! Jag ska ta en lång dusch, inte tvättat håret på snart en vecka liksom haha.

 

Ikväll ska jag laga biffstroganoff och filma till er med, ser att flera gör mina recept hemma nu när ni har mycket tid, så härligt alltså!!

 

Om solen tittar fram så får de bli en promenad med 🙂

 

Men först ska jag få i mig någon frukost!

 

 

 

PUSS

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
bisse7

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.