Jannike Ebbing

Tankar om Corona

Hej fina ni,

 

 

Herregud vad kass jag varit på att uppdatera, nu är jag tillbaka i vardagen igen och kaoset. Vi var verkligen i en bubbla på resan – jag jobbade ju en hel del där men kunde njuta på kvällarna och ta det lugnt. Vi märkte av noll kring viruset och levde på precis som tidigare. Beslut efter beslut kom nr vi var där och vi fick grym info hela tiden. Det som var irriterande var att flera skulle ”läxa upp” oss för att vi reste och inte åkte hem. Thailand var och är fortfarande ett av de länder som är minst drabbade. Och ni som skriver att de mörkar sin siffror HERREGUUUUUUUD ”OKEJ” Vi skulle sättas i karantän och allt vad folk skrev. Det vi gjort är att stanna hemma från jobb och förskola i snart 1 v och vi har noll symtom. Vi kom hem till ett Sverige som känns lite annorlunda, det är verkligen så himla läskigt när det kommer både till spridningen och även ekonomin. Alla kommer påverkas av detta i flera år framöver och jag tror vi alla är lika oroliga.

 

 

 

Vi rör oss utanför bostaden, lekplatser, Skansen och vi har även ätit på restauranger. Vissa tycker att man absolut inte ska gå ut och äta, andra tycker att man ska stötta ekonomin och fortsätta leva, fortsätta ha sina möten ( per telefon eller Skype om det går) alla är specialister på att berätta när de tycker att man ska göra på ett visst sätt. Vad jag än väljer att göra så är det alltid någon som är bajsnödig och inte klarar av att någon gör något annorlunda. Seriöst. INGEN av oss har upplevt något liknande, vi vet inte om det är rätt……….att vi sprider smittan och bli immuna i kontrollerad form eller om vi helt ska sitta hemma i våra bostäder och hamstra toalettpapper och sluta gå ut och äta och handla. VI VET INTE så nu kan vi sluta peka finger för ingen har facit.

 

 

 

Ni måste förstå att vi inte kan sluta leva, vi måste hjälpa alla företag nu, handla online, köp blommor, köp take away men snälla vi får inte sluta hjälpas åt. Dessutom måste alla ni som skriver till mig på instagram om att jag inte ska gå ut och äta eller gå till lekplatser, bara va tysta för jag vet vad som är bra för mig och vad jag ska och inte ska göra.

 

 

 

 

Var snälla i en tid i kris vi alla behöver göra förändringar, stora som små.

 

 

 

 

 

 

Jag har levt i mitt kashmir-set verkligen och keps, mitt hår har varit kaos sen Thailand och jag har haft noll ork att fixa det. Kepsen är från H&M och kashmir-set från Davida! Skalet är från

 

 

 

 

Det var så skönt att komma hem till lägenheten som var nystädad av städerskan och innan vi åkte hade vi bytt till nya sängkläder, tackar mig själv för detta alltid då det är MAGI att komma hem till ett fint hem och inte mötas av kaos 🙂 Resan hem med O gick sååå himla bra igen. HAn sov i 8 h och vaknade 40 min innan vi landade. Livets barn alltså haha. Han har verkligen blivit så stor nu när vi umgåtts med honom så mycket, han utvecklas verkligen varje dag.

 

Han sa sin första mening i Thailand, ”Mamma hämta korv” hahahahha vilken briljant första mening alltså. Han blir ju 19 månader snart alltså typ 1,5 år. sååååå kul att han pratar så mycket nu redan och kan förklara vad han vill. Jag har alltid sett de första 2 åren som rätt tråkiga och tycker det fortfarande (sorry) meeeen de blir ju så satans mycket roligare nu, han har sån humor alltså det är sjukt. Världens finaste. Av någon sjuk anledning har jag fått frågan flera gånger om jag är gravid…… hur kan folk ens ställa den frågan? Noll respekt.

 

 

Tröjan han har på sig är från H&M exclusive och är bak och fram, tycker knapparna var så fina!

 

 

 

På söndagar får man äta chips på morgonen 😉 haha vi startade morgonen redan 06.30 och jag vaknade 03 pigg som tusan och smög upp till soffan för att titta på film. HEJJA SF som fixat så man kan se på biofilmerna hemma just nu, så jag tittade på Emma den va helt ok jag har precis lyssnat på boken som är magi men den var verkligen fint skildrad i filmen med alla kläder och platser. Alla vackra kulörer de har i filmen, wow. Det får mig verkligen att vilja gå all in som Dasha gör i sitt hem just nu – wow vad annorlunda och snyggt.

 

Vi tittade på Harry Potter tillsammans ( men snälla hur najs att han gillar barnfilmer redan????? )

 

 

 

Jag gjorde frukost som bestod av linskakor med avokado och stekt ägg, helt okej men jag hade hellre velat ha våfflor med hjortronsylt haha.

 

 

 

 

 

Vädret lockade denna söndag så vi hoppade i varma kläder och tog båten till stan för att äta lunch i solen. Vilka vårkänslor alltså det var riktigt varmt och skönt i solen. Vi stannade på Djurgårdens sjöcafe och maten var såååååå himla  god. Jag tog fisk med potatis med romsås -my god.

 

Oliver somnade på båten och vakande lagom till när vi skulle äta…… herregud alltså slår typ aldrig fel haha.

 

 

 

Åååååååh detta var så gott ni fattar inte

 

 

 

 

 

 

Sen gick vi till Skansen och tittade på alla djur, såååå mysigt kan jag lova. Man är utomhus och det är noll folk runt en 🙂 Oliver älskade det verkligen.

 

 

 

 

 

Jag ska testa dessa veganska panerade filéerna med i veckan som kommer , jag har verkligen börjat laga mer vegetariskt nu. Vi hade vänner över i fredags och jag hade vegofärs när vi åt tacos, alla var rörande överens om att det var minst lika gott som kött. Så snälla ni måste testa Anammas frysta färs, den är 10/10 jag gjorde även köttbullar av den, SÅ goda kan jag lova.

 

 

 

 

 

Älskar ranunkler som kommit nu, hur fint är nya bordet från von chadaux???? så stort och fint. Måste verkligen byta ut denna matta….. den är så vidrig just nu med massa fläckar haha. Vill ha en stor ljus istället.

 

 

 

I fredags var jag även och gjorde botox ,som jag längtat. Jag har sån sjuk spänningshuvudvärk och att ta botox i käkarna är det enda som hjälper. Har testat bettskena i 4 v men jag spottar bara ut den. Så för er som har samma problem testa !!!!

 

 

 

Vill framföra ett stort tack för alla underbara kommentarer efter dessa bilder, att visa veck på magen och en lite mer ”normal” mage än vad man är van vid på sociala medier. Det är viktigt att visa en normal sida och att jag ser ut så här när jag lutar mig eller sitter ner, att sitta och dra in magen ALLTID på alla bilder får en att tro att ingen har veck på magen . Så mer normala bilder åt folket helt enkelt 🙂

 

 

 

 

Här kommer lite härliga bilder från de sista dagarna i Thailand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Av samma anledning som ni håller er hemma från jobb och förskola ska ni hålla er hemma från andra saker, ni som varit utomlands, punkt. Skulle alla resonera som du så går ju världen under. Just sayin !

  1. Helena

   Tack! Bravo! Så SJUKT egoistiskt. Jag är så förbannad att folk inte fattar – S T A N N A H E M M A. I min värld ska man gå ut när man måste – handla mat och sedan hem. Kanske en promenad i skogen. Men att vi har blivit så fokuserade på att behålla vår levnadsstandard och bortprioriterad våra äldre, vår hälsa. Att personer tror att de kan ta sådana beslut själva när regeringen råder en sak. I Frankrike tar de 130 euro böter om man ens sätter sig på en bänk. Vi kanske är ett samhälle som behöver detta. Trodde aldrig det men….
   Om vi alla blir sjuka så kommer restauranger stängas ner ändå. Argumentet håller helt enkelt inte!

   Stanna hemma!

  2. bisse7

   Jag litar på att regeringen gör restriktioner och jag följer dessa! Om regeringen anser att vi behövs sättas i karantän i 1 månad så kommer jag göra det. Stänger de ner alla restauranger för att de ser att smittan sprids så är det ett beslut jag kommer acceptera. Men medan de håller skolor och allt öppet så kommer jag att lita på att de vet bäst, de har läkare, smittskydd mm som de pratar med och hoppas på att de gör rätt.

 2. Sara

  Måste bara säga.
  Det är sjukt egoistiskt att gå ut och äta på resturanger. Kör take away snälla… det mer vi går ut, desto längre kommer det ta att återhämta ekonomin och hälsan. Så snälla snälla stanna hemma så mcyket som möjligt. Vi måste verkligen “ flatten the curv “ Säger detta med kärlek, alla sifter i samma båt. Vi måste sätta livet lite på paus nu..

  1. bisse7

   Att sitta på en uteservering kändes mer än okej! Ska ta det till mig och se vad som sker med regeringen och hoppas de ändrar sina regler med att vi alla måste sitta i obligatorisk karantän i 1 månad så får vi se om det finns några restauranger kvar efter detta. Om jag ska ta take away måste jag ändå sätta mig på bussen in till stan eller ta båten in, gå förbi flera människor på gatan och sen in i restaurangen och ta maten. Sätta mig på en buss och båt för att sen äta. Då är det bättre att allt stängs ner.

   1. Helena

    Tack! Bravo! Så SJUKT egoistiskt. Jag är så förbannad att folk inte fattar – S T A N N A H E M M A. I min värld ska man gå ut när man måste – handla mat och sedan hem. Kanske en promenad i skogen. Men att vi har blivit så fokuserade på att behålla vår levnadsstandard och bortprioriterad våra äldre, vår hälsa. Att personer tror att de kan ta sådana beslut själva när regeringen råder en sak. I Frankrike tar de 130 euro böter om man ens sätter sig på en bänk. Vi kanske är ett samhälle som behöver detta. Trodde aldrig det men….
    Om vi alla blir sjuka så kommer restauranger stängas ner ändå. Argumentet håller helt enkelt inte!

    Stanna hemma!

 3. BraGudmor

  Bilderna tagna SEKUNDER innan jag verkligen körde på min älskade gudson med barnvagnen 😂😂😂🙈🙈🙈