Jannike Ebbing

Vart är vi?

 

Hej fina ni,

 

 

 

Guuuud jag tog en lång paus från att uppdatera och svara på meddelanden och har fått hundratals frågor om vilket land vi är i och vilket hotell vi bor på. Så nu ska jag göra ett ärligt och låååångt inlägg om hur det är att resa med en 1,5 åring eller om man tar månader så är han 18 månader.

 

 

 

Vi börjar med flygresan

 

Flygtiden var 10 h och 40 min till Thailand och Phuket

 

 

 

Vi flög med Ving och bokade allt via deras sida med direktflyg och hotell i allt. Flygtiden var magisk, klockan 20.45 skulle vi lyfta vilket innebar att Oliver var ca 2 h över sin tid när han egentligen ska sova , det var inga problem att hålla honom vaken på flygplatsen, han sprang runt massor och hade superkul. Vi hade checkat in vår vagn som är HELT magisk att ha med på resan det är en STOKKE BEAT och ni hittar den här – klick

 •  Den väger lite
 • Flera lägen med ansiktet vänt mot föräldern och framåt
 • Stötdämpande, låsbara svänghjul i punkteringsfritt material
 • Kan ligga ner ordentligt och sova i den
 • Bra med massa förvaring under

 

Vi checkade in vagnen då det finns vagnar. att låna på flygplatsen! SÅÅÅ smart. Jag ville ha en rejäl vagn här!

 

 

 

 

Så här såg barnvagnen ut på Arlanda, de finns vid special bagage och där låg minst 10 när vi kom

 

 

Jag åkte i mitt set från Davida – klick att resa i kashmir är GUDOMLIGT. hade packat shorts i väskan med 🙂

 

 

 

Vi hade prio att gå på planet då vi har barn, jag vet att O hade fått resa gratis men för vår och hans skull så bokade vi ett extra säte, det gick på runt 3000 kr ”bara” och gjorde en säng av hans väska från STOKKE som jag skrivit om i förra inlägget.

 

 

Vi hade tre säten bredvid och satte honom i mitten och la ut sängen så fort vi fick och han lekte en massa med alla runt honom och var helt klart övertrött men jätteglad. Efter en timme kollade han på paddan och ville kolla sin favorit – Cross haha.Ett tips är att ha Youtube premium och ladda ner barnets favoriter då har du allt offline 🙂

Maten skulle komma strax men han däckade innan hos pappa. Så vi bäddade ner honom. Och åt upp hans köttbullar med potatismos haha. De släckte ner kort efter och vi fick in vår mat ( smart att de ger barnen först ) Sen kollade jag en film och somnade jag med.

 

 

 

 

 

Jag hade bokat lite bättre mat på flyget och de var verkligen sjukt gott!!!!

 

Vi vaknade 40 min innan landning med noll uppvak …. det är SÅ SJUKT. Han sov alltså hela vägen i sin säng. Jag som varit så orolig. Måste säga att mycket berodde på eget säte, tiden på flyget och sängen han sov i. HELT underbart. Kan knappt fatta det själv, att det gick så bra och var lite i chock när jag vaknade.

 

 

 

Vi kom fram smidigt och väskorna kom snabbt, vi hade bokat transfer från Phuket flygplats till hotrllet som tog ca 40 min, han somnade de sista 20 min haha. Så mycket intryck för honom.

 

 

 

Det första vi gjorde va att springa till poolen, han är besatt av att bada. Han är seriöst i vattnet konstant med oss, slänger sig från poolkanten i våra armar och har lärt sig att dyka, hur sjukt?

 

 

 

 

Nu till hotellet

 

KLICK FÖR ATT KOMMA TILL DERAS HEMSIDA

Herregud, bilderna gör det inte rättvist alls. Det är så sjukt bra och över vår förväntan, aldrig varit på ett så välskött hotell. Det är SÅÅÅ barnvänligt och det finns sjukt bra restauranger överallt med JÄTTE god mat. Måste jag säga att detta är noll sponsrat? Jag har en del jobb här med fotografer och saker som ska fotas för en kollektion så jag jobbar mycket av dagarna vi är här men hinner njuta emellan med mina älsklingar.

 

Pga Corona-viruset så är hotellet extremt tomt haha vilket innebär massa service och fokus på oss 🙂 Tåls att nämna att Sverige och Stockholm är värre drabbat än Thailand så vi känner oss noll oroliga 🙂 Varje gång vi sätter oss på en restaurang kommer de med handsprit och de rengör ALLT hela tiden. Även allt på frukosten , vart man än tar på bestick på buffen där är de och desinficerar – blir så lycklig när jag ser det haha, jag är lite sjuk.

 

Frukosten äten man med utsikt över havet och utomhus, extremt god frukost och det är små detaljer som att de har barnbestick och roliga små tallrikar till barnen. Det finns omelett station, pannkakor, massa frukt och prick allt man är sugen på faktiskt. En extra bra grej är att de har mörkt bröd, så gott!

 

 

Fick en massa frågor om min baddräkt och den är från Na-kd! KLICK jag har storlek L hade lätt kunnat ha XL med!

 

 

 

Jag minns inte vart Olivers glasögon är från men för mig typ Babyshop!!! Såååå coola. Han har UV-dräkt från H&M

 

 

 

 

Poolerna

 

Jag är så glad att vi bokad ett hotell med så många pooler. ( 5 stycken ) och barnpoolen är helt jäkla underbar. Det är ett stort vattenland med tre rutschkanor, massa sprutande vatten, låg vattennivå och mer svalkande än de större poolerna. SÅÅÅ bra, det är skugga i en stor del och det ligger en restaurang i direkt anslutning med barnvänlig mat. Bara en sån här detalj, deras chicken fingers är hemmagjord med panko och lårfilé, sååååå fräsch och god med massa dippsåser. Oliver älskar maten. Jag med haha. Men så skönt att det inte är deepfried och kass mat till ens barn.

Bredvid barnpoolen är det detta nedanför, en lekplats PLUS ett helt hus inomhus med Nannys, med ALLT ett barn kan tänkas vilja ha. Detta är så sjukt bra att kunna gå in en stund och leka med honom och få en paus av sol och bad. SER NI HUR BRA?????????? Där inne finns även två Nannys som hjälper med barnen!

 

 

Här nedan är poolen vid vårt rum, och sen finns det tre till vid havet med riktigt bra barer och mat med!

 

 

 

Här är poolen vid havet som vi hänger mest vid

 

 

Bikini från H&M

 

 

Sååå gott med kokosvatten

 

 

 

Baddräkt från H&M har storlek 40

 

 

 

Vi har SPF 50 konstant, jag gillar verkligen inte att bli brun av solen, så jag smörjer mig och O hela tiden 🙂

 

 

Nedanför hotellet finns en surfers bar med den BÄSTA thaimaten jag ätit, jag äter seriöst fried rice varje dag, O med. För att inte tala om deras frukt … wow.

 

 

 

SÅÅÅÅÅÅÅ gott

 

 

 

På surfers baren är det sand. och barnen lekte seriöst där i två timmar medans vi drack och åt , solnedgången är precis här med och den är såååå vacker

 

 

 

 

En kväll åt vi pizza på rummet och kollade film, detta är seriöst den bästa semestern i mitt liv.

 

 

 

Här nere ligger flera restauranger och igår tajmade jag och F när O somnade i vagnen och åt italiensk som var sjukt bra, tryffel burrata och salsicca pasta.

 

 

 

 

 

Klänning från H&M

 

 

 

Av hela mitt hjärta, hotellet får 10/10 av oss, det är stora rum dessutom, får fota det sen, sängen är MEGA alltå minst lika stor som hemma 210 cm minst, Oliver har egen spjälsäng som han sover i! Det hade jag mailat hotellet om tidigare.

 

 

Bikini från ByMalina

Glasögon från Gina Tricot – klick

 

 

 

 

 

 

 

Lever verkligen i mina badkläder och sköna kaftaner. Så otroligt skön värme både på kvällar och dagar.

 

 

__________________________________

 

Utan tvekan så är det LIVETS LIV att resa med Oliver, han sätter ihop meningar och har utvecklas extremt dessa dagar med oss, han är på sitt bästa humör, sover hela nätter och vi vaknar runt 09.30 varje dag och han lägger sig runt 21, det är på riktigt allt jag inte trodde om en resa med barn. Det är BÄTTRE på alla sätt och vis. Att vi dessutom har vänner med barn på detta hotell gör det hela ännu bättre, de leker och vi kan sitta och hänga hos varandra på kvällarna efter mitt jobb här. På dagarna äter vi luncher tillsammans när barnen sover i sina vagnar i skuggan i minst 1,5 h och då brukar jag passa på att få massage på stranden med. Maten är över förväntan och jag måste se mig själv som besegrad av att jag inte gillade Thailand ( var där för 15 år sedan ) och kan nu säga att jag älskar det. Vi hänger mest på hotellet såklart men noll problem när det är så stort, stranden är enbart vårt hotell som ligger vid det! JA ni hör ju själva. LIVETS RESA och jag är kär i mina älsklingar och att jag får vara kreativ med jobbet här och producera på en location utan dess like.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Hej! Ni har nyligen varit utomlands, du har varit tydlig och sagt att ni ska ta ert ansvar när ni kommer hem, inte va på jobb/dagis osv.
  Nu är ni på Strandvägen 1. Alltså en restaurang. Hur går era tankar kring det ? Karantän innebär ju inga restaurangbesök bland annat.

 2. Minnah

  En fråga som inte alls har med er underbara resa att göra 💖 Brukar du vaxa överläppen? Jag har precis testat det då jag irriterar mig på mina blonda fjun där. Men jag vet inte, känns lite uppsvullen och konstig. Kanske bara är en vanesak. Vad/hur gör du? 😍

 3. Lo

  Undrar över bilbarnstol… har en liten tjej o skulle gärna resa med henne i Asien nästa vinter… men orolig som man är… har bara själv varit på Bali (i Asien alltså) o där fanns knappt bälte i vissa bilar och många körde som galningar. Kanske får hålla mig till Europa om man ska hålla på säkerheten som vi har här hemma?? Hur resonerade ni??? Tack för att du delar med dig av er resa, låter onekligen riktigt fantastiskt ut! / regnigt Sverige

 4. Theresia

  Var i Phuket förra vintern. Så underbart med lite sol och värme när det är kallt och grått i Sverige! Vart är de helt runda solglasögonen ifrån? Så fina!