Jannike Ebbing

Storlek spelar roll

Hej fina ni,

Gud vilken respons igår, tack för allt ert stöd och jäklar vad många som känner sig minst lika frustrerade som jag. Detta är ju ett ämne som få verkligen tar upp och jag kommer mer än gärna ta på mig den rollen att prata om hur jävla skev bild det är på modeller för kläder och andra varumärken. Det hela började med att jag skulle låna en klänning till vår gala som är på fredag, jag åkte till ett presskontor och fick en så sjuk kommentar när de inte har någon storlek över 38 allt var 32-36. Jag frågade varför och hon sa det är ju den mest vanliga storleken, vi har inte haft någon som behövt 38…….. Hennes blick, tonfall ALLT fick mig att må piss. MEST VANLIGA? Eh va fan? Jag fick ett meddelande sen om att presskontor enbart tar in 32-36 då de får dessa kläder från foto alltså det är modellernas size. MEN HALLÅ finns de INGA modeller över 36 ? Inte konstigt att unga flickor får ätstörningar när det enda vi matas av på alla hemsidor är pinnsmala modeller , varför kan vi inte ha modeller av ALLA storlekar.

 

 

 

Asos har tydligen gjort en helt magisk grej, de har samma outfits med på flera olika storlekar på modeller, prisa gudarna. Låt oss hoppas att flera stora kedjor gör samma, Lindex har även de blandade storlekar och skyltdockorna är mer naturliga. Influensers som Sanne Josefsson och Lovisa Barkman med deras klädmärken har blandade modeller i alla storlekar. ÄLSKAR.

 

Nej 2020 hoppas det blir året där alla modeller kommer synas och inte ett visst ”ideal”

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna Grahn

    Att inte ha större storlekar än 32-36 känns, precis som du säger, otroligt bakåtsträvande. Sen kan jag ju förstå att de inte tar in storlekar som ”ingen” har behövt men det borde ändå gå att ordna med tanke på att många stora influencers nu är tex. mammor och har troligtvis gått upp en storlek eller två då. Bra att du tog upp ämnet 🙂