Jannike Ebbing

Hur vi firar jul

Hej mina älsklingar,

 

 

 

Känner mig full av energi igen, haft en riktigt produktiv dag och klickade precis hem en jäkla massa förskole-kläder och annat fint till Oliver från H&M , så sjukt bra priser och snygga grejer! Vi har inte direkt köpt något till Oliver i julklapp, han är ju så liten att han nog inte riktigt kommer bry sig 🙂 Vi har en stor elbil som vi beställt från Jollyroom, den ska vi ha hos hans farmor! Vi firar lite jul hos henne med min killes släkt redan nu på fredag och där kommer vi inte äta något julbord, vi bestämde oss för att äta massa gott asiatiskt – HURRA: Jag och min kille kommer göra asiatiska buns med sidfläsk, hoisinsås, koriander, sesamfrön och picklade morötter och gurka. MY LORD va gott. Sen på kvällen gör vi någon god middag , vi har inte kommit fram till vad ännu!

Den 22/12 åker vi ner mot Skåne, vi kör runt 17 så O är vaken en bit och när vi stannar och äter så han får sträcka på benen sen hoppas jag att det går som tidigare år, att han sover hela vägen haha. Vi får se 🙂 Jag ska köpa in en massa snacks, ha fulladdad iPad och kudde där bak så det kommer nog gå fint för oss alla 🙂

I Åhus bor vi hos mina föräldrar då mina två systrar bor dels i vår stuga som vi har och min andra systers killes pappa bor med i Åhus!

På julafton blir det Danskt julbord, oh herre min gud vad jag älskar våra traditioner. Vi är från Danmark som ni kanske fattar hehe och då äter vi fläsk med svål som är SÅÅÅÅÅ GOTT, grönkål som vi kokar upp och sen steker i grädde, potatis som kokas och som sen steks i socker, asiatiska gurkor, rödkål ( hemmagjord av mig ) syltlökar och vanlig potatis. Sen gör mamma den absolut godaste såsen till som man sitter och äter med sked från tallriken 🙂

Det är alltid jag och pappa som står i köket och lagar mat tillsammans, jag vill se varje steg han gör i köket så jag kan göra det sen, varje år sedan 10 år har jag stått bredvid och lärt mig, vi har så jäkla mysigt då. Mina systrar delar inte riktigt samma intresse som mig för mat haha.

 

 

_______________________________________________

 

Vi har en ny tradition som jag gärna vill dela med mig som är sååååå kul och vi slipper all hets med att köpa klappar till varandra. Vi har en hemlig jultomte. Alla får vars en person i familjen som vi ska köpa till för runt 1000 kr, så jag köper enbart till en person och då är det någon inom familj/respektive man får. Alla barn får sina vanliga julklappar men vi får bara ett 🙂 Det känns så bra, ingen hets eller stress med julklappar man kan lägga fullt fokus på en person!

 

 

Dagarna efter jul har vi kalkonmiddag och den är to die for med, herregud vad god mat!

 

 

 

 

På Juldagen ska vi hem till vänner på fördrink sen blir det hemvändarkväll på Baron som är en restaurang vid vattnet i Åhus, ska bli så jäkla magiskt att träffa alla och snacka och dansa. Mamma och pappa har Oliver – perfekt!

 

 

Nu längtar jag så himla mycket efter att komma hem och mysa runt i härliga myskläder hela dagarna, gå långa promenader och äta alldeles för mycket mat och sitta uppe till sent och spela massa roliga spel!

 

 

 

KRAM

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.