Jannike Ebbing

Min helg och att andas

 

Hej fina ni,

 

 

 

 

Jag kan bara säga en sak om hela den här helgen och det är sömn, jäklar vad jag tagit ikapp sömn som jag känt att jag saknat , jag har inte uppdaterat instagram på 4 dagar och enbart varit med min kille och Oliver. Jag var så klar med sociala medier ett tag och kände att allt var så uppgjort på något sätt, jag kan inte riktigt förklara det men jag behövde verkligen en paus för att veta vilken inriktning jag vill ta med mina kanaler och även med jobbet. Jag måste sätta upp mitt fokus mer på hur jag ska lägga timmar på de olika sakerna. Det är lätt hänt att allt blir lite halvdant gjort och så ska det inte vara!

 

En annan jobbig sak är att allt ska vara så fint och snyggt på instagram, alla bilder, utseende, färgskala på en jäkla profil, jag tappar fortfästet ibland och jag har noll koll på vad jag gör ibland. Jag känner mig oftast helt fel på alla event, jag är inte en av dom för jag är inte 100 % influenser och jag har ”bara” varit bloggare i 2 år och samma med min instagram 1/3 av vad de andra gjort. Jag är inte i något gäng och jag känner mig inte riktigt medbjuden eller med på samma sätt som andra. Ena stunden är du medbjuden på det coolaste eventet och nästa gång inte, det känns som om jag går i 5:an igen och är lite mobbad om ni förstår känslan? Ni är de jag vill inspirera men ni är så tysta att det ekar här inne ibland. Jag SER såklart att ni är här, siffrorna säger det men ibland känns det som om jag skriver för ingen. Att ingen läser, ingen ger feed back. Gud vad luddigt och svårt att förklara men detta yrke är ensamt helt enkelt.

 

 

I mitt vanliga kontorsjobb är jag inte längre mäklare, som jag varit i 10 år. Så nu är jag inte en av dom heller längre, nu är jag en influenser i deras ögon. Och tvärtom i influenser-värdlen. Ja ni fattar, jag känner mig lite ensam i båda världar.

Det kommer bli bättre men det är tufft ibland att veta vart man hör hemma. Jag har en helt ny roll som jag tagit fram och det kommer ta mer än tre månader att känna mig hemma i den med. Förhoppningsvis så kommer känslan mer och mer att infinna sig att jag blir mer bekväm i min nya roll!

 

 

I morgon är dessutom en väldigt viktig dag. Jag ska sitta med ledningen på kontoret och gå igenom mina tre månader som anställd och gå igenom alla siffror. Jag är extremt stolt men jag hoppas att de är det med, blir alltid så nervös inför sånt här. Det känns som om jag har en djävul och en ängel på mina axlar, den ena som ger mig massa pepp och den andra som säger massa elaka saker. Ja ni kanske fattar 🙂

 

 

______________________________________________

 

Men åter till min härliga helg och jag behövde bara få pussas med F och O, det botar verkligen allt.

 

Vi spolar tillbaka tiden till i fredags då hade Petra och Markus sitt gender reveal, de slog sönder en pinata där det visade sig vara en massa blå karameller – HURRA! Oliver va med och det var jäkligt mycket folk så vi smet direkt efter det var klart, vi var sååå sugna på indiskt så vi beställde en massa tikka masala från Shanti på Rörstrandsgatan och MY GOD vad gott det var!

 

 

 

 

Pepsi och serier resten av kvällen innan vi bägge somnade kl 22!

 

På lördagen smet vi till Lek och Bus i Nacka då vädret var så deppigt, är hösten alltid så här grå? Eller har jag romantiserat den? Hösten brukade vara min favoritårstid men jag börjar fasen ifrågasätta det nu. Oliver lekte som tusan och jag tänkte mest på alla bakterier, usch. Haha vi alla tre duschade efter den visiten 😉

 

 

 

När vi kom hem hände något som inte brukar hända, vi kollade en Disney film och Oliver kröp upp hos mig och somnade vid 17.30, jag bar över honom till sängen och han sov till dagen efter, så extremt mysigt var det!

 

 

 

 

Idag söndag åkte vi in till stan för att kika på NKs julskyltning vi tog båten in och Oliver vinkade och va så go till alla, börjar bli så stor nu!

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta är nog vad som väntar när vi ska ha vår gran framme hehe

 

 

 

Var tvungen att köpa tre dekorationer på NK, älskar deras avdelning där, hur fin luftballong och trumpeter?

 

 

 

 

Efter gick vi runt lite och gick sen mot Tures för att äta en sen lunch, så himla härligt ställe!

 

 

 

Asiatiska moules , SÅ SÅ SÅ gott

 

 

 

 

Oliver låg lite i vår famn för han tyckte taket var så fint att kika på sen blev han övertrött och vi smet mot båten som gick vid 17! Nu sitter jag och jobbar lite och vi har ätit chips med dippa som middag 😉

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Felicia

    Men åh fina du – keep up the good work! Du är en fantastisk inspirationskälla och du har det där som alla ”riktiga” influensers saknar. Du är GENUIN. Ditt flöde känns aldrig fejk och krystat på grund av det, och det är just det jag gillar :). Och kom ihåg att ”you will never influence the world by trying to fit in” ❤️?. Massa kramar!

  2. Ida

    Har en son som är precis lika gammal som din. Älskar din blogg och dina instagramstorys! Ärlig och härlig! Så skönt med en äkta person som du!!

  3. K

    Härligt att du delar med dig av så ärliga tankar!
    Min feedback på varför det är ganska tyst på din blogg är att man som bloggare behöver bygga en relation med sina läsare. Har man följt en bloggare ett tag så kan ju personen nästan kännas som en vän 🙂 Jag är relativt ny till din blogg men märkte snabbt att du nästan aldrig svarar på kommentarer, även om ett inlägg bara har en kommentar. Detta tyckte jag var lite trist att se. Bloggare som inte har utbyten med sina läsare får en tystare blogg. När du ”bjuder in” till diskussion så är det många som vill engagera sig, som i detta inlägg. och då är det kul att det blir en konversation. Kanske kan du ha en Q&A? Det är ju så många som är nyfikna och inspirerade av dig, ditt hem och din karriär.

  4. Caroline

    Också en trogen och tyst följare. 🙂 Har följt dig ett bra tag nu när jag fastnade för din inredningsstil. Du var motsatsen till hur mitt första intryck var : Mäklare som tjänar väldigt bra, Ser ut som en Victoria Secrets modell. Dyra fina märkeskläder, dyrt inredd lägenhet och dyra ansiktsbehandlingar. Väldigt mycket pengar att röra sig med. En stilig pojkvän som också tjänar pengar som gräs och sedan gravid på första försöket.

    Jag hade absolut inte tänkt följa dig då du var motsatsen mot mig.
    Jag : En långtidssjukskriven akademiker, som har två små barn där sista tog 1,5 år att ens bli gravida. Har en man som inte tjänar några stora summor och min inkomst är sjukersättning. Med andra ord köper jag intill bara begagnade kläder till barnen och leksaker. Mina egna kläder ärver jag av min syster när hon tröttnat på dem. Ansiktsbehandlingar kan jag drömma om. Trots att jag äter relativt nyttigt, aldrig dricker alkohol, läsk eller juice, och springer och tränar är kroppen degig efter två barn. Man kan tro att jag är i 5 månaden när jag har ätit.

    Eftersom dina bilder visade bara perfektion, verkade det som att det ytliga och materiella var väldigt viktigt för dig. Jag följer inte sådana.

    Men du blev mer och mer personlig och trots att materiellt hade du allt, insåg jag hur ödmjuk, snäll och jordnära du är. Att bara för att du har mycket pengar, har du kämpat för att komma dit du är idag. Du är sårbar och visar att trots att du ser ut som en modell känner du dig också ibland vilsen och ensam. Din pojkvän verkar vara lika snäll som dig och ni båda är tacksamma att ha funnit varandra. Du är ödmjuk att ni blev gravida på första försöket och inget du skrutit om, utan istället nämnt att man ska inte jämföra sig med andra. Allas resa mot barn är olika, handlar bara om tur och otur.

    Trots allt materiellt du har är det något som du saknar riktig betydelse. Det är roligt, och du är stolt över dig själv (som du ska vara!) att du kämpat till att ha råd, men inget som har större betydelse. Du ser inte ned på andra som inte har råd med samma levnadsstandard som dig. Det som betyder allt för dig är din familj, och vänner. Att alla får ha hälsan.

    Tack för att du är motsatsen till perfektion, att du delar med dig av inspiration, men nämner att det är bara ytligt, och det som betyder mest är din söta son och pojkvän. Du anser dig inte bättre än någon annan. Du nedvärdera inte de som bara kan drömma om det materiella och köper bara begagnat till sina barn.

    Förlåt för att jag var fördomsfull och målade upp en ytlig, snobbig, och materiell bild om dig. Jag är så glad att jag hade fel, ber om ursäkt för min fördom att du visade dig vara motsatsen.

    Ändra inget på din blogg/instagram, din fina personlighet lyser igenom! Blandat med de inspirerande bilderna. Tack för du är en av de få som känns som en riktigt jäkla underbar person <3

  5. Tessan

    Tycker det är fint och modigt att våga vara öppen med hur du upplever saker. Mycket intressantare med djup än yta, i den bästa av världar finns både djup och lite yta. Vissa influencerkonton är helt ointressanta för mej då det är för tillrättalagt och ointressant!

  6. Victoria

    Jag absolut älskar din blogg.. är inne nästan dagligen och kollar♡ är dock dålig på att kommenterar (på alla bloggar jag läser)

    Jag älskar din stil och du inspirerar . och din son är den gulligaste♡ han är så så söt.

    Ha en fin vecka.
    Kramar

  7. M

    Du är fantastisk Bisse, och du inspirerar på så många plan!!! Du är en av få influenser som känns äkta och gör din grej! Uppskattar din ärlighet och att du lyfter viktiga ämnen som andra inte pratar om. Kram

  8. Malin

    Du är fantastisk Bisse, och du inspirerar på så många plan!!! Du är en av få influenser som känns äkta och gör din grej! Uppskattar din ärlighet och att du lyfter viktiga ämnen som andra inte pratar om. Kram

  9. Amanda

    Älskar din blogg! Du är en stor inspiration. Började följa dig när du var gravid med O, då jag själv var gravid.

  10. Jennifer

    Började följa dig under min graviditet, lilltjejen är 13 månader snart. Älskar hur du skrev att ni åt chips och dippa till middag – mer sånt ? Nä men helt ärligt får också spel ibland på instagram. Började följa en massa nyblivna/väntande mammor under min graviditet men funderar på att avfölja en drös för allt är så jävla perfekt hela tiden och man typ ifrågasätter sig själv – är det bara jag som inte ORKAR heeeeela tiden?? Kram från Skåne

  11. Sandra

    Hej Bisse. Du är unik. Jordnära, öppen och nära dina känslor. Wow och grattis säger jag. Du är som man borde vara.
    Jag förstår din känsla- att inte tillhöra någonstans- att det känns som man är i 5 an igen. Jag har alltid varit ”med” överallt men ändå inte. Jag är inte den man vill räcka ut handen till först för jag är inte den ytliga med 5000 följare eller som älskar att hänga i nattklubbslivet eller att synas. Jag är rätt egen. Och mycket mycket ärlig. Dock sätter jag spår hos folk som söker sitt egna djup eller vill känna hur det känns att leva ett normalt lyckligt liv.
    Vem vill du motivera? Hur vill du må? Hade du velat vara 100 procent influenser? Klarar du av de där? Mycket yta. Att luta mer åt mäklarehållet är att föredra om man ska välja. Du har uppnått mycket i ditt liv. Va stolt över dig Själv. Du är en inspiration som kvinna. Du har dig själv. Jobba vidare på ditt djupa jag- det är den som kommer hålla dig stadig hela livet. Du har din man och din son. Din familj. Det viktigaste.

    Jag vet att det är svårt nu. Mycket sociala medier, syns du inte finns du inte osv osv. Marknadsföring är viktig. Men hitta ett sätt som passar dig? Jag har vänner som lyckats utan att dom själva syns.
    Tänk om- måste du tillhöra något? Eller rättare sagt, kommer du någonsin tillhöra något? allt beror på din personlighet . Du kanske är egen?
    Jag är så. Är rogivande och lätt att prata med- folk gillar o vara runt om mig men jag e inte ”med” o känner mig ibland som en rymdmänniska. Glöm inte att många, många har grova grova psykiska problem också. Kortfattat: ju mer du undrar vem du e, ju bättre kommer din hälsa Bli för du är medveten:
    Lycka till o fortsätt framåt!! ❤️
    /Sandra

  12. Therese

    Har följt dig ett bra tag nu och måste bara säga.. fortsätt som du alltid gjort.
    Du ska inte ändra på dig för andras skull.
    Gillar när du blandar med och skriva om både dig och din familj,din karriär,matlagning mm.

    Kram Therese

  13. Helena

    Du är verkligen en supermamma… Och jag beundrar hur du har två nästan heltidsjobb, men har också undrat hur du hinner med allt! Det är bra att du tar paus och reflekterar. 🙂 Din son är så så så fin! Vi är unga nu och känner inte av all stress och ett hektiskt liv på samma sätt som vi kommer göra när vi är äldre och vår kropp inte orkar mer. Därför är det viktigt att ta det lugnt. Och vore så roligt att se lite mer spontana bilder på insta 🙂
    All lycka till och heja dig!

  14. Malin

    Du är fantastisk, tveka inte på att du gör ett bra jobb! Du är inspirerande och jag tycker inte att du behöver vara i ett fack som alla andra, det för dig istället unik att du står med ett ben i varje fack. Det är en styrka!
    Ta hand om dig!

  15. Anna

    Hej! Ännu en ”tyst” följare här. Förstår dina känslor kring att vara mittemellan de två jobben och inte ha nån riktig tillhörighet. Två branscher också som samlar tävlingsinriktade och ibland osäkra människor vilket kan leda till missunnsamhet plus den fejkade ytan som du hela tiden måste försöka se igenom.. förstår att du är trött. Tycker att du hanterar det helt rätt genom att hitta personer du kan vara dig själv med och att du inser att när man gör något nytt måste man vara extra stark för då hoppas de osäkra personerna att du ska misslyckas bara för att de själva inte vågar göra nåt lika häftigt.
    Haha, långt och flummigt inlägg från en mamma som ligger vaken med hostande barn. Ville bara säga att: Kämpa på, du är grym!

  16. Josephine

    Fina Jannike, följt dig länge nu, sedan jag blev förtrollad av ditt hus och stil i Malmö. Jag tycker att du är mer och mer kul att följa, just för att du inte är som alla andra och går din egen väg. Du är så jordnära, varm, klok och en sån man vill ha som vän. Om det är någon man älskar att följa på storys så är det dig, speciellt dina recept och diy’s. Fortsätt vara dig själv och köra ditt race, du är så grym! Fint av dig att dela med dig även av tuffa dagar, får en att känna sig mindre ensam om dessa. Stor kram!

  17. Josephine

    Följt dig länge nu, sedan jag blev förtrollad av ditt hus och stil i Malmö. Jag tycker att du är mer och mer kul att följa, just för att du inte är som alla andra och går din egen väg. Du är så jordnära, varm, klok och en sån man vill ha som vän. Om det är någon man älskar att följa på storys så är det dig, speciellt dina recept och diy’s. Fortsätt vara dig själv och köra ditt race, du är så grym! Fint av dig att dela med dig även av tuffa dagar, får en att känna sig mindre ensam om dessa. Stor kram!

  18. Anna

    Du är helt fantastisk. Tycker inte du behöver sätta dig i ett fack att vara det ena eller det andra. Tycker du ska fortsätta göra det som gör dig glad för det kommer inspirera oss också! Låt siffrorna tala och fortsätt vara stolt över vem du är och vad du gör! KRAM

  19. Maria

    Jag vill bara att du ska veta att jag som följare uppskattar att du kör din egna väg, att du visar så många sidor i bloggen och att du faktiskt inte känns köpt som så många andra. Jag skiter i färgskalor på flödet och älskar när du delar med dig av mammalivet och recept, Uppskattar också din smak för inredning och tips på fina budget prylar och även de dyrare varianter 🙂 Stor kram till dig Jannike ❤️

  20. P

    Följt dig sen du bodde i Malmö, tycker du verkar vara en väldigt jordnära person. Kul att följa ditt konto, gillar dina updates på din insta. Speciellt recepten men också inredning! Tycker du är grym som vågar visa alla sidor och inte bara det som ser perfekt ut utåt. Också kul att följa dig i din karriär, så modigt och riktig girl power att du vågar testa nya vägar!!

  21. P

    Har följt dig ett bra tag och tycker om att du visar alla sidor och att du bjuder på dig själv. Intrycket jag fått av dina sociala medier är att du är en väldigt jordnära person. Tycker du är grym, så kul att följa dig och även kul att hur ditt jobb har förändrats. Så modigt och grymt att våga satsa på nya saker! Riktig girl power!

  22. Jossan

    Här är en som följer och läser allt du skriver! Brukar aldrig kommentera på ngt online men gör det idag för vill att du ska veta att jag tycker att du är grym!❤️