Jannike Ebbing

Första dagen på förskolan – herregud

 

 

Hej vänner,

 

 

 

Jag ser nästan i kors när jag ligger med datorn i knät här i sängen men huvudet snurrar efter allt idag. I dag var Olivers första dag på förskolan och jag vill börja detta inlägg med att ge en STOR eloge till er som jobbar inom skola och förskola. Vilka hjältar ni är, som tar hand om våra barn varje dag. Ni tröstar, lär, undervisar, byter blöjor, matar, städar och vaggar VÅRA barn till sömns varje dag med leenden på era läppar. Ni är HELT otroliga. Jag är så imponerad av allt och kommer aldrig sluta vara tacksam. Jag köpte en massa kakor och fika till lärarna och hoppas jag på något sätt kan ge tillbaka.

 

 

 

Vi gick upp 06.30 med O och jag satt och jobbade fram tills det att han skulle till förskolan. Detta var hans andra dag ( igår var han där 9-11 ) men idag skulle han vara där 9-15! Jag skulle vara med hela dagen idag och jag var spänd, som första dagen i skolan och träffa lärare och kompisar haha.

 

 

 

Jag satte på honom kläder som han mer eller mindre kommer ha VARJE dag 🙂 Han är så söt i denna kläder och de är otroligt bekväma, sitter bra och är slittåliga. Han kan röra sig obehindrat och jag köpte så jag kan tvätta kläderna varje dag! De har rabatt så man köper 3 betala för 2!

 

 

 

Byxorna som är i mjukisstil finns här – klick

Tröja i samma material och färger i samma som byxorna – klick

Jag rekommenderar er verkligen till dessa kläder de är magiska!!!!

 

 

 

 

Skalbyxorna har han på sig utomhus varje dag nu innan han ska ha sin overall är LIVET! så smarta och enkla att sätta på – klick

Samma sak med jackan – klick

 

 

 

Under jackan har han på sig denna så han är extra varm och inte behöver en klumpig tjocktröja under!  – Klick

 

 

 

 

Detta sätt är lite tjockare material och SÅ fint mönster

Byxor – Klick

Tröja – Klick

 

 

__________________________________________

 

 

Vi kom dit vid 09 och de lekte utomhus i en timme, tog ett tag men till slut slutade Oliver att försöka dra av sig mössan haha. Vi gick in och han lekte runt i de mest fräscha lokaler jag sett! Förskolan är helt nybyggd och jag som har bacillskräck jublade! Gud alltså, ni anar inte hur mycket jag tänkt på detta.

 

 

 

 

 

Dör för hans lilla väst han har på sig!!!

 

 

 

 

__________

 

Såååå rent och fräscht! Alla leksaker är nya och inga märken någonstans helt galet!!!! Och tro mig kan inspekterade överallt haha. Det fanns bara ett ställe där jag inte kunde låta bli att rengöra hahahaha, orkar inte med mig själv. Gjorde det i smyg , det var liksom ett handtag på barnköket som var helt svart hahaha. Gus skäms när jag skriver detta !!!!!!

 

 

___________

 

 

 

 

Här sitter de och äter och pysslar. De är en klass på runt 15 barn på 3 lärare! Hur fint att de sitter på riktiga stolar så här? Jag trodde de satt i barnstolar!

 

 

 

 

Det kom lunch som var såååå god haha, kebab i någon röd sås med något nyttigt bovete, Oliver åt sååå mycket och var så duktig med sin gaffel, alla barn satt så fint vid borden och sina små stolar!

 

Efter det var det dags för de att sova och här hade jag problem att få O att komma till ro. Han ville leka och absolut inte ligga ner i sängen. En av pedagogerna satte honom i hennes famn så han fick kika på telefonen och sen la vi honom i sängen och POFF så somnade han, men det tog säkert 30 min extra och de andra somnade fint!

 

 

 

 

Här sa lärarna att jag kunde gå hem en liten stund för han är så självgående, så jag gick hem och jobbade i 1,5 h och när jag kom tillbaka hade han vaknat, varit på superhumör och börjat leka direkt. Jag stod och smygtittade på honom innan han sett mig och han va så go,  herregud. Min lilla kille har blivit stor!!!!

 

 

 

 

Ännu mer lek och fruktstund och lite mellis! Sen gick vi ut och lekte sista timmen!

 

 

 

 

 

Summeringen av dagen

 

–  WOW, han lekte mycket själv, brydde sig inte riktigt om mig haha och jag gick ifrån honom flera gånger och han var inte mammig utan klarade sig själv. Jag är såååå lycklig över hur fint där är och pedagogerna/lärarna är fantastiska och jag känner mig trygg.

– Lokalerna är magiska och min bacillskräck har avtagit lite!

– Maten var fräsch och han åt massor ( jag med haha )

– Lekytorna utomhus är mycket bra

– Han lyckades somna vilket jag trodde att han ALDRIG skulle göra

 

 

När vi kom hem så åkte kläderna och strumporna av direkt och jag tvättade av händer och ansikte och på med nya myskläder hemma. Jag hoppas detta ska göra att vi kanske undviker sjukdomar, i min hjärna så tror jag i alla fall det och jag får panik av tanken att han skulle ha kläderna på sig här som han har där av någon anledning – även om det var såååå fräscht!

 

 

Han somnade väääldigt snabbt i kväll innan kl 19 🙂

 

 

I morgon ska min kille följa med honom dit och göra samma sak och på torsdag är hans första dag själv där!

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Åh jag tänkte att jag skulle göra sådär och byta kläder efter förskolan men har aldrig blivit av ?? inne på barn nr två och ingen av dom är sjuk speciellt mycket så verkar funka ändå. Men känns ju faktiskt fräschare med nya kläder så ska försöka börja med det ändå ??

  2. Maria

    Som före detta förskolepedagog är det ni gör det bästa för att undvika sjukdomar. Tvätta händer och ansikte direkt när barnet kommer hem samt byt kläder. det är oftast på fingrar,ansikte och kläder de har andra barns baciller.

  3. Hanna

    Haha jag är likadan. Jag bär mina barn från ytterdörren direkt in i badet när vi kommer hem från förskolan. ? skräcken är ju att det kryper upp i soffan med samma kläder som på förskolan ??

  4. Klara

    Hahaha!! Känner igen mig så väl i det du skriver ??‍♀️ Som magi kommer han somna när ni inte är där lika lätt som de andra kidsen., brukar liksom lösa sig av sig självt.
    Har alltid bytt kläder på min son med så fort vi kommit hem är övertygad om att det gör så de värsta bacillerna håller sig borta hemma o han blir mindre sjuk, om inte annat slipper man ”dagislukten” som de får hur fräscht det än är på förskolan haha!