Jag har aldrig mått så här… – Jannike Ebbing

Jannike Ebbing

Jag har aldrig mått så här…

 

Fina,

 

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig mått så här, det känns som jag hittat mig själv på riktigt. Jag är Jannike igen, jag har livsglädjen, energin och viljan. Jag vill minnas att det är för snart tre år sedan som jag totalt tappade mig själv och resan tillbaka till mig själv har innefattat en sjukskrivning i sex månader från mitt jobb, en skilsmässa och en jäkla massa ”vänner” som gått förlorade. Jag kunde inte känna någon glädje i att jag tjänade pengar eller bodde fint, resorna jag gjorde gav mig enbart ångest för jag missade så mycket på jobbet, strävan efter att vara bäst och tjäna pengar. Fy fan rent ut sagt vilket destruktivt liv jag levde. Jag visste inte ens varför jag ville tjäna pengar, det var bara något jag hade fått för mig tror jag, att pengar var lika med lycka och att fylla mitt hem med snygga saker skulle göra mig lycklig. Nu vet jag bättre. Jag vet att pengar inte ger mig lycka, tvärtom. Det jag vill ha är min hälsa, kärlek och tid. Tid att kunna andas och vara mig själv.

 

Jag vet att många jämför sig med andra precis som jag gjorde, det var när jag slutade med detta och frågade mig själv , vad vill Jannike? Vad vill du få ut av ditt liv – det var då jag öppnade ögonen igen och gjorde en helomvändning i livet. Jag ville inte ha det liv jag byggt upp, den fasad jag så noggrant trodde att jag var. Jag vill vara mig själv. Jag är den vännen i umgängeskretsen som ställer djupa frågor och jag har en fråga jag brukar ställa till vänner när jag ser att de är på väg mot samma spår som jag – När var du som lyckligast senast? Svaren jag får får mig att få gåshud, det var inte när de köpte en dyr sak eller var på det femstjärniga hotellet, det är i de mest simpla sakerna de haft sin lycka. Dagen de hyrde en liten roddbåt och hade picknick på en öde ö, eller svaret – när jag var 23 år och bodde i en etta. Min nästa fråga brukar vara, hade du mer pengar än du har nu? – Näää . Svaret säger sig själv , när vi inte pressar oss själva och tror att vi måste ha materiella saker för att må bra DÅ mår vi bra. Jag lovar.

 

Jag älskar att unna mig saker, materiell lycka är superkul för stunden och jag älskar att belöna mig med sådant fortfarande men det är inte där jag har min lycka. Min lycka är att få krypa in i min pojkväns famn, att höra hur han viskar till min mage och vår son om hur han längtar efter honom. Inget slår detta, inga resor i världen eller pengar.

 

Så mitt råd till er fina är att ställa er själv fråga, när var jag som lyckligast senast? Är det nu, då är ni helt rätt i livet. Var det för ett, två, tio år sedan, då är det dags att hitta tillbaka till den lyckan, bara du kan ändra på hur du ska må, ingen annan. Jag är ett levande exempel på att du kan ta dig upp igen, trots skilsmässa, vänner som hugger dig i ryggen, sjukskrivning och depression. Du är starkare än vad du tror.

 

 

 

 

Efter alla event idag möttes vi upp på restaurangen nedanför oss och satt och pratade i solen, om livet, planer för framtiden och allt vi gått igenom för att vara med varandra. Livet – jag älskar dig.

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. T.

  Vilket fint inlägg.
  Det är så skönt att läsa sånt här då jag för tillfället själv befinner mig i en ganska svår period, man får ett slags wake up-call om att det faktiskt kan bli bättre.
  Hur kommer det sig att du och ditt ex bestämde er för en skilsmässa? Jag sitter nämligen med de tankarna själv och det är verkligen inte lätt. Kram

  1. jannikeebbing

   Hej, jag lovar att det kan bli bätre, det är du som avgör! Det var mitt beslut gällande skilsmässa och det var tufft att säga, jag var inte lycklig och vi hade glidit ifrån varandra under en lång period. Jag höll på att bli en person jag inte tyckte om , kram och all styrka till dig

 2. Tanja

  Så fint, öppet och viktigt skrivet. Väldigt fin och bra fråga att ställa sig själv och andra! Tack för att du delar med dig och det skiner om dig ☺️

 3. Felicia

  Alltså TACK!!!! Håller just nu på att gå igenom ett break-up från en väldigt fin kille men som bara inte är rätt. Han har pengar, trygghet och en enorm kärlek till mig. Och det enda jag vill är att gå tillbaka till mitt liv när jag var som lyckligast, dvs när jag bodde i en etta och inte hade några pengar. Och det är precis vad jag håller på att förverkliga. Behövde verkligen läsa detta för herregud, det är inte lätt att veta vad man vill och vad man borde. Kommer man ångra sig? Är det detta jag egentligen vill? Tusen frågor. Så tack tack tack!

 4. Madeleine

  TACK!! Detta var precis det jag behövde läsa just nu 🌸 Tänk om fler kunde dela med sig av sina historier både med och motgångar. Jag har så svårt att tro på de som alltid har ett ”perfekt” liv, vad det ordet nu än har för norm. Sköt om dig och lycka till med bäbisen 😍

 5. Lotten

  Så oerhört sant , den psykiska ohälsan är skyhög i vårt land , så sorgligt
  Förstår du kämpat all heder till dig att du hade förmågan att ta nya tag och kunna förändra
  Nej lycka ligger inte i pengar, så glad för din skull
  Kärlek familjen är rikedomen lycka till

 6. Elin

  Alltså, jag började nästan böla när jag läste detta ❤️ Så extremt bra skrivet och jag är så glad för din skull! PUSS

 7. Anna

  Så himla bra skrivet jannike! Så härligt att du mår bättre och kämpade igenom den tuffa tiden. Kan inte du berätta lite om flyttade till Stockholm samt om hur du och din kille träffades? Jättebra blogg!