Jannike Ebbing

Ikea-hack

 

Hej fina ni,

 

Nu sitter jag på tåget ner till älskade Skåne, sitter med en mocca-latte och unnade mig en massa gott från Pressbyrån, allt gott jag kunde hitta fick följa med fram till kassan , äta i fyra timmar 🙂 Jäklar vad fräsch jag kände mig när jag gick upp och var så brun efter min spraytan, ska försöka göra det kontinuerligt nu, slippa sminka sig så mycket och självförtroendet får si en boost. Kan behövas nu under graviditeten när man inte riktigt är helt van vid sin nya figur.

 

Vad kul att ni gillade köksön så mycket, jag ska svara på alla era kommentarer idag om hur de gjorde mm.

Som ni läste så satte vi även smala skåp på väggen till extra förvaring och helt enkelt ”rama in” rummet, vi skulle egentligen ha dessa i sovrummet men det blev för tight så F föreslog att vi skulle ha de där de sitter i dag och det var ta mig tusan bästa idén!

 

Vi köpte dessa grymma skåp från IKEA och serien heter Bestå

Ni hittar stommen här – klick

Luckan är en nyhet från Ikea och riktigt snygg i färgen – klick

Måtten är 60x20x64 cm vilket är perfekt då 20 cm inte är så djupt och de passar i en trång hall eller som vi har det här.

 

Innan skivan från Silestone åkte på så kändes den lite tråkig, vi satt i soffan och snackade och jag kom på idén att maila till firman Sjöstrands Granit som hjälpt oss med skivan för att fråga om de hade en bit över från sågningen av vår sten, en bit på 180 cm x 22 cm ( så det blev lite överhäng ) och givetvis hade de det. Lyckan!

 

Så här snyggt blev det med skivan på.

Det smälter ihop så otroligt bra med resten av köket, Ikea har ju flera olika luckor och det finns även andra firmor som säljer luckor som passar till Ikeas mått, så jäkla smart och du får en mer unik stil hemma. 

Helheten blev verkligen komplett med stenen uppe på skåpen från Ikea, det blev så lyxig känsla.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Henriette

    Hei 🙂
    Jeg er fast leser fra Norge og gleder meg til å gå inn her og finne inspirasjon 🙂
    Kan jeg spørre om du fester bestå stammene sammen på noen måte når du henger de på veggen? Eller er de satt opp en og en tett inntil hverandre?
    Tack så mycket for svar 🙂
    Henriette

    1. jannikeebbing

      Hej! Vad kul att du läser från grannlandet 🙂 Man får festen till bestå-byrån så du kan hänga den på väggen! De sitter uppe en og en! 🙂

  2. Ida

    Så snyggt, är också ute efter en toppskiva som endast är 20 djup men hittar bara djupare på Ikea, kapade ni er?

  3. Andrea

    Sp snyght!! Kan du inte visa en bild tagen ”från soffan” så man liksom ser helheten i rummet! Typ köksön och köket på samma bild 😀

  4. Rebecca Svärd

    Det är så himla fint ert kök!!! Var kommer det ifrån? Tycker många svarta luckor har för mycket struktur. Lycka till med ert nya hem och kommande liten baby!! <3

  5. Louise

    Är sjöstrands granit återförsäljare av silestone så att ni gjorde själva beställningen direkt av sjöstrands granit? Och vad kostade marmorn till köksön? 🙂 Med vänlig hälsning, Louise

  6. Malin

    Superfint!! Hur ser köksön ut mot resten av köket? Vart ligger köket lixom, i förhållande till köksön? ?

  7. Linn

    Köpte du den vita skivan som ni har längst upp på Ikea också ? Vad heter den isåfall ?

    Det blev jätte snyggt !

    1. jannikeebbing

      Den blev över från när marmorkillarna gjorde ön! ”Spill” så du kan med all säkerhet kontakta olika firmor och fråga om de har spill över från andra jobb!! SÅ denna va ”gratis”

          1. Ida

            Så snyggt, ska också sätta upp en bestå som är 20 djup men har inte hittat nån Toppskiva på Ikea som endast är 20 djup, kapade ni er?

          2. jannikeebbing

            Vi hade spill över från köksön, så ni kan kontakt en stenfirma och be de göra en stenskiva eller kapa en från Ikea funkar också!