Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Skaloverall Kuling

Nu kör vi igång den här hösten med en skalplaggsrecension. Jag tänkte att jag ska gå igenom och recensera Kuling, som är Lekmers egna märke som jag har pratat en hel del om. Overallen är ett recensionsexemplar och kommer från Lekmer.se

kuling skaloverall test recension kuling skaloverall test recension

Ursäkta ljuset i bilden ovan, väldigt soligt!

Pris: 699kr. Just nu är det kampanj på den såg jag så det är halva priset!

Storlek/ Passform: Här skulle jag vilja säga att den är lång och något stor. För er som haft kuling innan så vet ni att de alltid har varit väldigt stora i storleken. Nytt för i år är att de har storleksjusterat, och det innebär att de är mindre nu. Däremot vill  jag sticka ut hakan och säga att de inte är helt true to size än utan fortfarande något långa och stora. Här skulle jag rekommendera att man utgår ifrån hur lång barnet är.  Är barnet mellan två storlekar så ta den mindre. Denna sitter rymligt på Ian. Han är storlek 80/86 och denna är stl 80.

kuling skaloverall test recension kuling skaloverall test recension

Eftersom overallen är så tunn så tycker jag att den är väldigt smidig att röra sig i. Ian, som är en studsboll, kan göra allt med den på utan problem. Skaloverallen har gott om tyg i  armar och knän, vilket innebär att tyget inte stramar när barnet böjer sig, klättrar och leker. Stor fördel för aktiva barn.

+ för hakdkydd och fleece i kragen

+ för bra justerbara fothällor i silikon – som håller!!

+ reflexdetaljer kring fötterna

+ förstärkta knän! superbra för de minsta och även väldigt aktiva barn som klättrar och skaver/silter på kläderna.

 

kuling skaloverall test recension kuling skaloverall test recension

Overallen har ett elastiskt band i midjan för att skapa bättre passform och jag tycker det fungerar. Jag som har en riktig smalis skulle däremot uppskatta om det även hade funnits en dragsko så att man hade haft möjligheten att dra åt ännu mer, nu går den inte att justera.

kuling skaloverall test recension

Dragkedja och luva: Dragkedjan på overallen går ner nästan hela vägen till grenen och det är enkelt att klä på barnet overallen. En annan fördel med denna overall är att den har en löstagbar luva med ordentlig resår på sidorna. . Tack vare kardborrebandet på luvan kan man se till att det sitter bra på ditt barn, för stora luvor är helt värdelöst då de bara är i vägen och ramlar ned över ögonen.

kuling skaloverall test recension

Material: 100% polyester

Vindtät: Ja

Vattentålig: Jag har som vanligt duschat overallen. Den håller bra, men lite vatten kommer i i dragkedjan. Ni måste komma ihåg att detta är mest för att kolla tyget, så att det håller tätt, för strålar i minuter på dragkedjan är väldigt extremt. Annars håller tyget helt tätt och med plaggets 5000 i vattenspelare så är skaloverallen absolut ordentligt vattentålig.

kuling skaloverall test recension

Andningsförmåga: 5000 i andningförmåga, och eftersom det motsvarar vattenpelaren (de har inget med varandra att göra direkt, men ger lite nivå) så anser jag att den andas bra! Detta är speciellt viktigt när barnen går från baby till barn och blir aktiva. Det håller barnen torra och ser till att det är en bra temperatur under plagget,  Jag kan ju inte mäta detta enligt konstens alla regler, men som konsument så tycker jag att overallen fyller sin funktion och håller min son både torr och lagom varm!

kuling skaloverall test recension

Jag gillar verkligen den avskalade och snygga designen på denna overall! Det är så snyggt med kontrastfärger, och för er som inte gillar just dessa färger så finns det en fin lila färg med!

kuling skaloverall test recension

 

Överlag så gillar jag att overallen verkligen är tunn och känns som en vindjacka. Den är perfekt både nu till hösten och våren. Den är mjuk och följsam. Enkel att ta på och sitter bra på barnet, inget är i vägen eller stör i leken. Funktionen på denna Kuling overall är inte en värsting, men den håller ditt barn torrt i de flesta väder. Priset för denna overall är helt knäppt bra, ett riktigt fynd! Man får mycket mer än vad man betalar för!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sabina Larsson

    Min tjej är ca 95 cm lång. Har 98 på kläderna nu. Ska jag ta 90 eller 100? Tack för bra tips! Ska köpa och ha som extra hemma för att slippa släpa till förskolan varje dag 🙂

  2. E

    Kan du inte tipsa om plagg att klä en spädis i till höst och vinter? Jag är nybliven mamma och tycker det är väldigt svårt att veta hur jag ska klä min dotter. Hon är född i slutet av augusti och kommer alltså vara väldigt liten i höst/vinter 🙂