Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Intervju Tao&Friends

Hej alla fina läsare! Jag tänkte att vi ska börja med månadsintervjuer igen! Denna gång är det Mimmi och Selina med deras Tao& Friends som får ventilera och berätta lite om sitt märke och hur de tänker när de gör barnkläder. Jag tycker det är väldigt roligt att veta mer om märkena och grundarna, därför har jag ställt frågor direkt till dem!  Spännande, speciellt med ett ärke som har sloganen ”clothes for cool kids”. Enjoy!TAOFRIENDS0495-RED_B

 Till att börja med,  hur många barn har ni? Vad heter dem samt i vilka åldrar? Mimmi har Tao 5 ½ år och Indie 11 månader, Selina har Elsa på 2 ½ år.

Vad inspireras ni av? Vi inspireras av allt möjligt, men framför allt av våra barn och barn i våran omgivning. Våra två äldsta barn Tao och Elsa är med i hela processen när vi tar fram nya plagg och nya tryck. Vi inspireras också väldigt mycket av människor som vill hjälpa andra, som drivs av annat än bara business, som har både hjärta och hjärna!

Hur jobbar ni med miljön?  Hela 2017 års kollektion är GOTS certifierad, bomullen är 100% ekologisk och dessutom fairtrade och klimatkompenserad. Alla våra etiketter är gjorda från avfall från fabriken, inget nytt material så som papper produceras. Miljön och våra medmänniskor är en av grundstenarna i vårat företag. Grundtanken med  Tao&friends är att vara ett coolt men hållbart märke!

Slider_7

Mitt personliga favorittryck –  deras Valross!

 

Hur tänker ni kring barnkläder och genus? Just nu är våra kläder unisex framförallt för att vi än så länge bara gjort basplagg. Vi gillar unisex tänket, men samtidigt har vi absolut inget emot märken som vill göra en distinktion mellan pojk- och flickkläder. Det kan mycket väl hända att vi snart introducerar en cool liten klänning till Tao&friends kollektionen!

TAOFRIENDS0013-BLACK_B

 

Vad är drömmen? Tex var vill ni att era kläder ska säljas? Vem ska bära dem mm? Vi vill att barn som bär våra plagg ska ha medvetna föräldrar eller andra vuxna som köpt våra kläder dels för att de är snygga så klart, men också för att de delar våra värderingar. För varje sålt plagg ger vi oavkortat 1€ till välgörenhet. För nuvarande kollektion ger vi till Winnicott Foundation, och för nästa år kommer vi lägga till Childhood till vår familj.

Dessutom vill vi lyfta olikheter och allas lika värde genom att vi alltid har ett djur i våra tryck som skiljer sig från de andra, men ändå är en del i gänget. För oss spelar det ingen roll vart man kommer ifrån, hur man ser ut, vad man har gått igenom, alla är lika och alla som delar den inställningen är välkomna att bli en del av våran squad! Så klart blir vi glada när vi hör att både prinsessan Estelle och Leonore har våra collegetröjor, men samtidigt så spelar det ingen roll för oss vem som bär kläderna, så länge man vill hjälpa oss att sprida vårat budskap. Samma sak gäller våra återförsäljare, vi vill finnas till försäljning där man delar dessa värderingar.

Slider_0

 

Vad hoppas ni era kläder väcker för känslor? Hos barnen själva hoppas vi att de tycker våra kläder är inspirerande, tuffa och bekväma och något de vill ha på sig varje dag! Hos vuxna hoppas vi att man tarsig en tankeställare och faktiskt väljer Tao&friends just för att vi väljer att permanent ge pengar till välgörenhet. Dessutom tänker vi på både barnen och miljön genom att allt är ekologiskt och certifierat, vi kompromissar ingenstans!

 

Slider_8

 

Tack till er Tao&Friends och hoppas ni läsare gillade detta!

Kram Sheila

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.