Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Stokke Steps VS Stokke Tripp Trapp del 1

Glad fredag alla!

För några veckor sen så berättade jag för er att jag har fått hem två olika Stokke stolar för recension. Det är nämligen så att jag ofta får frågan om vilken av dem som är den ”bästa” barnstolen. Så jag tänkte att jag ska gå igenom dem med er, vilken som gör vad och vilken som är bäst.

Vi börjar med att titta på dem och hur dem växer med barnet.

 

908ab50cddb44312a8796d9f55f335d6-1200 GROW_StokkeSteps

 

Stokkes Tripp Trapp är en väldig mångsidig stol som går att justera otroligt mycket. Den är i stort sätt helt anpassningsbar och man kan använda den från födsel till barnet inte längre vill sitta i den. Jag skriver att man använder den tills man ej vill sitta i den längre då den inte har en gräns, utan det går att som vuxen använda stolen. Pris: ca 1600kr (utan tillbehör)

Stokke Steps är en annan otroligt fin och bra barnstol som dessutom jobbar som babysitter. Jag använde den mycket när Ian var liten och jag personligen är väldigt förtjust i att det går att använda babysittern på stolen med. Därefter kan man anpassa stolen med barnet och Aline som är tre kan absolut använda Steps än. Steps är inte lika flexibel att justera som Tripp Trapp då det inte går att justera höjden på sitsen, utan endast fotstödet. Pris:ca 1800 kr (utan tillbehör)

stokke-steps-babysitter-blue stokke-tripp-trapp-insats-for-nyfodd-white

Pris: ca 1500kr                                                                         Pris: ca 900kr

Baby: För de allra minsta barnen så rekommenderar jag Stokke Steps, den har en mjukare sittdel, den går att använda som babysitter och den är stor. Stokke Tripp Trapps babyinsats är mindre, något hårdare och går ej att använda ”ensam”. Personligen tycker jag att det är härligt med produkter som dubbeljobbar, något som Steps är lite bättre på.

Litet barn: När det kommer till barn som sitter så har båda dessa stolar helt fantastiska byglar. Den nya Tripp Trapp stolen som jag har som recensions ex är i Hazy Grey och kommer med en stel plast bygel som både går ut en bit och ger barnet ordentligt med plats. Bygeln är lite rundad i kanterna och är väldigt anpassad för små barn. Man fäster bygeln på stolen, det finns både en bygel och ett bakstycke som ger bra stöd åt barnet. Jag tycker att det finns ordentligt med utrymme för barnet att sitta, Ian sitter superbra och har bra med plats, och han är ändå över 1 år.

IMG_9406-0.jpg

Bygeln och ryggplattan är enkel att fästa på stolen, går även enkelt att plocka bort vid behov. Rundade kanter är bekvämt för barnet, samt bra med utrymme för de mellanstora barnen. 

IMG_9408.JPGIMG_9404-0.jpg

 

Jag tycker det är viktigt att barnet har fotstöd. Det är bekvämt och bra. I denna tripp trapp kan även de minsta har fotstöd, något som Ian gillar när kan vill ”ställa sig. Jag vill även poängtera att han inte kan klättra ur denna stol, det kunde han tex med Ikea stolen.

Stokke Steps är även den en grym barnstol för de mindre barnen. Här är det dock en hel insats som man sätter på stolen för att göra om den till en ”baby-stol”. Det är altså ett helt stycke med sittdel, ryggstöd och bygel som man sätter ned på stolens befintliga ryggstöd och sittdel.

 

IMG_0180.JPG IMG_0179.JPGJag älskar detta. Det är så smart och smidigt, av två skäl. Ett så är det bara att klicka på ”babyinstatsen” till stolen alternativ ta av allt som en del. Sen är det rätt välkänt att små barn är kladdiga och det kan bli rätt stökigt. Med denna lösning skyddar du hela stolen, vilket är skönt om det används under lång tid. Om ni tittar på den första bilden av insatsen ser ni även att det finns två lägen på ryggstödet. Något jag gillar. Det går alltså att justera sittytan beroende på hur stort barnet är.

Denna sittdel upplever jag som betydligt större och rymligare än Tripp Trapps. Däremot tar hela stolen mycket mer plats än Tripp Trapp då benen står ut mer på baksidan.

Även i denna stol kan Ian få fotstöd. Till skillnad från Tripp Trapp finns det en sele i Steps, vilket jag tycker är bra då det är enklare att klättra ur denna än Tripp Trappen.

 

IMG_0175.JPG
IMG_9411.JPGIMG_0185.JPG

Slutligen: Båda stolar är otroligt genomtänkta, snygga designmässigt och av hög kvalitet. Jag upplever att det är enklare att hålla Steps ren och fin då ytorna är platare och mestadels i plast i sitsen. Däremot är jag själv något partisk till Tripp Trappen då jag gillar mycket trä, tex sitsen och jag tycker den är otroligt snygg. Den nya bygeln och ryggstödet i plast är snyggt och får högsta betyg. Stepsen är rymligare och har sele som kan vara uppskattat, det går även att justera ryggstödet beroende på barnets storlek.

Overlag upplever jag Steps som större och tar lite mer yta kring matbordet men otroligt snygg och smidig. Tripp Trappen tar mindre yta och är väldigt flexibel, däremot saknar den justeringsmöjligheter.

Steps är även överlag dyrare än Tripp Trapp och går att säljar vidare efter användning till ett något högre pris. Jag tror att det beror på att den är nya och det finns inte lika många på andrahansmarknaden. Både stolar är av otroligt hög kvalitet. Jag personligen älskar färgen på Tripp Trappen samt valnötsfärgen på stepsen. Steps finns endast i en annan färg medans Tripp Trapp finns i regnbågens alla (nästan)

IMG_0182.JPG

 

Mycket plats för Ian att växa i. Även Aline kan sitta i denna stol utan problem. Hon får mer plats i denna än i Tripp Trappen.

 

Fortsättnings på stolarna följer! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.