Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Vantar – test!

Vantar behöver man ju med, går ej bara att ha overall på hösten och vintern! Så här kommer ett litet vanttest! (flera vantar kommer recenseras, tipsa gärna om det ni vill läsa om!)

Tanken är att ni ska få reda på vattentålighet, passform och funktioner.
Här är vantarna jag tänkte skriva om:

Geggamoja – babyvante, 169kr

Didrikson – tunnfodrad tumvante, 399kr

Reima – tumvante stl (0-2) 249kr.

Reima Tec – tumvante 299kr. 

Reimatec® Vantar, Ote Grå

Alla dessa vantar finns på Lekmer, det är även från dem jag lånat dessa!
Vi börjar med Geggamoja. Den vanten är en babyvante i vindfleece, utan tummar. Kanske den enklaste typen av vante. Denna är toppen för små barn, jag tycker att den passar mellan 0-1.5 år. Riktigt bra då den sitter på plats med sina två resårer och håller barnet varmt om händerna. Fleecen är rejält tjock och mjuk och dessa är absolut att rekommendera.

Sen kommer didrikson! En bra vante med ”lång ärm”. Fördel när det kommer till att sätta på vanten över exempelvis en overalltäckt ärm. Tack vare de två resåren sitter vanten på plats. Jag upplever dock vanten som något liten i storlek, vilket kan vara bra att tänka på. Den är även rätt svår att få på då den saknar dragkedja, vilket kan göra det svårt att få på de minsta vantar. Denna tumvante har en smart funktion, nämligen antiglid på insidan av handen! Smart då det blir betydligt lättare för de små att greppa ordentligt! IMG_8972.JPG

Trots att den är svår att få på vill jag rekommendera den till de minsta barnen, som vill ha tumvante, men även upp i åldrarna. Vanten är helt vattentät! Den läcker inget, trots att jag har haft den i ett vattenbad!

IMG_8998.JPG
Sen kommer Reima och Reima Tec. Reima som märke har olika grader på hur avancerade deras kläder är. Reima är grundnivån medan Reima Tec är mer avancerat. Skillnaden ligger bland annat i yttertyget och impregneringen vilket är det som avgör hur vattentåligt plagget är. Reima Tec är helt vattentät, medan Reima endast är vattenavstötande. IMG_8995.JPG IMG_8993.JPG

Personligen är Reimavanten min favorit. Klarar en del vatten, är varm och sjukt enkel att sätta på tackvare dragkedjan på sidan, samt ett helt okej pris! Den är normal i storleken.

Reima tec har 15000 i vattenpelare, tejpade sömmar och en varm vaddering som andas. Denna vante har dessutom en försärkning och är extra tålig i handen och kring fingrarna. Jag gillar att vanten har ett resårband mitt på, så det går att öppna upp enklare och stänga igen ordentligt!

IMG_8997.JPGSåhär ser vantarna ut direkt efter de har varit i glaset. Både stöter av vatten bra, men Reima Tec är helt outstanding. Om du söker en riktigt tålig och varm vante så välj Reima Tec!

Slutligen, jag tycker att Geggamojavanten inte ska jämföras med de andra, det är en helt annan typ av vante. En perfekt vinter-baby vante som jag varmt rekommenderar. Den har bra pris och är enkel att sätta på och ta av. Varm och gosig!

Därefter så kommer vi till de tre andra vantarna. Jag gillar didrikson då den har många bra funktioner, som antihalk, förstärkningar, tunn fodring med STORMSystem och vanthållare. Synd att den är svår att få på. Sånt stör mig enormt mycket.

Reima och Reima Tec vantarna gillar jag skarpt. De är enkla att få på, speciellt Reima vanten. Båda klarar mycket vatten och de har smarta kardborreband vid handleden. De är desutom varmfodrade och andas. Personligen tycker jag de är lite dyra, men det är tyvärr så att de flesta vantar kostar en del. Jag skulle välja Reiman om jag endast fick ta en, då den är lätt att ta på. Men! Med det sagt så gillar jag verkligen Reima Tec med, en mer tålig och slitstark vante får man leta efter!

IMG_8976.JPG

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. EmmaB

    Hej!

    De bästa vantarna är vad vi här uppe i Kiruna kallar marknadsvantar! Tornedalen textil heter dem

    De är så varma o klarar minus 20 bättre än didrikson o alla andra kända märken! Klarar att bli blöta o står ändå emot o håller sig varm!

    Sen de bästa overallerna för ett kallare klimat en nere hos er är didrikson, reima o gneis eller kappahl